Ako pracovať s dvojročnými deťmi?

ollynka
19. dec 2014

Poradí mi niekto knihu o tom, ako pracovať s deťmi v určitom veku, ako ich začať učiť kresliť, hrať sa s nimi
a čo by mali ovládať?

siska53
20. dec 2014

@ollynka skus si pozriet Metoda Montessori a jak ji ucit doma. Ale toto dom zohnala len pred par mesiacmi.
Inak som mala len brozurky z boxov z porodnice a gynekologa a infosky z casopisov.
Hlavne sa sustred na to,co dieta bavi a podla toho sa hrajte a rozvijajte. Zapajaj ho do domacich prac,rizpravaj sa -ukazuj,citajte knizky,pomenuvavaj a nechaj aj nech sa hra aj podla seba,to je najlepsi sposob ucenia. Kazde dieta je ine a bavia ho ine veci. Nas mal rad knizky,hlavne Malovanu abecedu a tak sa naucil vela pismeniek.. Vedel ich aj vytukat na pc,robili sme ich aj zo sparatok..no potom nejak na to kaslal,zacalo ho bavit nieco ine..az som kupila drevenu puzzle abecedu a opat sa k tomu aj vraciame. No mala,ntora ma teraz 2,5r.o take veci az taky zaujem nejavi,tak sa len tak vezie popri malom,co sz tyka pismen. Skor ju ucim farby-kopkujeme tie pismenka..a tak..

Inak fajn je chodit aj na cvicenie s detmi,na tom nasom nielen cvicime ci tancujeme,ale sa aj ucia urcite veci do "zivota". Lepime,"kreslime",spoznavame..

Vraj najlepsie su pastelky a temoerky-odtlacanie. Doma sme robili aj peciatky so zemiakov. Dolezity je uchop,tam som zas nasla info v mamickovskom casopise (len neviem,ktore cislo to uz bolo). Vsetkp ma svoj cas.

siska53
20. dec 2014

@ollynka este jedna knizka,kde su hry s detmi aj podla veku delene: Otcovia a mamy,podte sa hrat s nami.
A oprava: Temperky som myslela,nie temoerky.🙂