je malý, tak sa s tým asi jeho rodičia neobťažovali, ale ja by som mu už chcela povedať že bude mať bratrančeka alebo sesterničku, ale typujem že sa ma opýta ako sa tam dostalo a ako príde von, alebo neviem aké otázky ešte 2,5 rožnému chlapcovi napadnú, poraďte mi prosím, už minule som mu to chcela vyklopiť, ale potom ma chvala bohu napadlo, že sa bude asi veľa pýtať... (niečo ako: so strýkom sa lúbime- neprichádza do úvahy, nechodíme spolu a nechcem klamať malému dieťaťu)
a preco to riesis ty???? pokial ti neskace po brusku alebo nejako inak neohrozuje dietatko, nechaj to na rodicov......
no mozes si byt ista ze sa ta nijake podrobnosti pytat nebude, aspon moj adcera sa nepytala ked sme jej bovedali ze bud emat braceka, vedela ze pride babetko a nic viac ju nezaujimalo, ani to ako s adostalo do bruska, skor sa zaujimala o to, ze ked sa kupilo nieco nove pre babetko,, tak aby sa kupilo nieco aj jej 🙂
Tak ninka, ja som si so svojou dcerou uzila druhe tehotenstvo len samymi otazkami. Pytala sa, ako sa dietatko narodi. Od kedy som porodila stale sa hra na tehotnu-vopcha si pod tricko, alebo saty loptu a uz ide rodit. Neviem,dokedy ju to bude bavit, ale trva to uz vyse roka. Stale chce iba rodit.
teraba mu to povedat jeho jazykom detsky .....ze mas babu v brusku ....nasej starsej ked sme povedali ze bude mat sestricku alebo braceka len chcela vediet kde je tak som jej za kazdym ukazovala brusko....ved uz je na case povedat mu ze pride baba a ked sa jeho rodicia neobtazovali mu to povedat tak mu to povedz ty...
ved to nie je tvoj syn..."iba" synovec..... Myslim, ze je mu ta je tak suma fuk.....🙂 ved s tebou nebyva ci hej??
tiež neviem, prečo to riešiš ty...to by mu mali povedať jeho rodičia...pri vhodnej príležitosti😉...ale, ak mu to nepovedia, tak potom môžeš aj ty, ale až vtedy, keď to na tebe bude vidieť...myslím, že vtedy ho to aj začne zaujímať, takže nebudeš mať problém vysvetliť mu, že tam máš bábätko a to pomaličky rastie a ak bude mať nejaké ďalšie otázky, tak mu povedz, aby sa opýtal ocka a mamičky... 😅 ...náhodou mu to vysvetlíš inak ako si to rodičia plánovali a bude "problém" na svete ...
tiež som názoru, že 2,5 ročné dieťa nebude filozofovať nad zrodom života. Určite mu bude stačiť oznámenie, že v brušku je bábätko. Také malé deti sa ešte nepýtajú (aj vzhľadom na ich slovnú zásobu) ako sa dnu dostalo a ako sa dostane von. A už vôbec nevidia súvislosti medzi slobodnou matkou či vydatou a narodením dieťaťa.
Možeš mu to povedať ale nemusíš...Je ešte malý svojím sposobom pochopí že máš bábo vbruško zvačší sa ti bruško ale druhým zase nie.Nebude asi chápať ako si písala ako sa tam dostalo..
ty mu len povedz, ze mas babo v brusku, aby dal pozor, ze tam babo haja a viac by siom nehovorila nic, pokial sa nepyta detaily nechaj na rodicov, to maju vysvetlovat rodicia
ake otazky..zavisi od slovnej zasoby..moj by sa nepytal viac, iba by hladkal brusko
ak by sa pytal..tak mu povedz ze ked pride cas pre babatko tak rozkvitne v brusku a tam caka kym pride jeho cas sa narodit