Ahojte🙂 mam na vas otazku🙂 moja dcerka dovrsi 3 roky 1.2.2017.....ked bude teraz zapis do skolky na rok 2016/2017 od septembra musim ist s nou na zapis aj ked ju budem chcet dat do skokky nie od septembra ake az od februara po dovrseni 3 rokov?? A ak sa nezamestnam a nedam ju tam vibec a bude zapisana bude to niekomu prekazat? Akebo ako mam postupovat? Alebo ak sa nahodou zamestnam kedy treba oznamit v skokke ze mala ju zacne navstevovat? Je to toho vela ake strucnejsie sa to nedalo napisat🙂
Len ja keby sa nezamestnam tak ju tam nedam by boka dovtedy pri mne..hadam by to nevadilo p.ucitelkam..:(
no asi vadilo, lebo by zaberala miesto inemu dietatu, musela by si normalne platit za nu skolne vsetko..... to nie je ze zoberte mi dieta ale viete co rok mu drzte miesto len tak zadarmo..... lebo ja som doma, tak to nefunguje, pokial ju zoberu - mas povinnosti platit, inak ti miesto zoberu a daju niekomu inemu kto platit bude....
Takze ked ju nahkasim od februara tak budem pkatit od februara ci bude chodit ci nebude hej?
@3marhulka3 ak ti ju vôbec vezmú. Dnes je problém, aby si získala miesto pre dieťa, ktoré dovrši 3 roky do konca augusta, pred nástupom a nie to ešte si vyberať nástup vo februári a podobne. Ak ti ju teda vezmú od 1.2. a necháš si ju aj tak ešte doma, tak s radosťou zaplat tých 20 evri a bude rada, že máš pre nu miesto. Ja by som učitelkám ešte aj čokoládu pribalila 😉
Ake pkatit budem az ked nastupi nie? Ci to budem pkatit od septembra aj ked oojde az od togo februara naorikkad?
@3marhulka3 ja ich mam marcovych. Podavala som prihlasku raz,ked este mala len 2roky,nevzali mi ju a naslednz az v ten rok,co mala 3roky., az vtedy ju vzali lebo tam chodil bracek,ale nie od datumu dovrsenia 3rokov,ale az od najblizsizho septembra. Tu este dodatocne vezmu decembrovych ci januarovych,ostatni su bez sance. Vela deti nevezmu vobec. Nas sa ledva dostal ako 4,5r.
Ci da da oddialit termin nastupu,si vybav s riaditelkou. Tu by asi prijali dieta,ktore moze nastupit hnzd a neblokuje miesto. Ak budes nezamestnana to skolku nemusi zaujimat. Ved si pracu hladas. Mam kamosku nezamestnanu a deti vodi do skolky normalne. Co viem, plati sa od nastupu do skolky a hlasis len nepritomnost,tam je to potom nejak kratene.
@3marhulka3 ja som inak dala ja termin nastupu,ze od aprila(je koncom marca) a vobec ju nezobrali.
Ale ak si nie z Bratislavy a okolia,tak tam asi mat problem nzbudete. Kedze vsetci prchaju sem a naslednz niet miest v skolkach.
Nie nie ja som z dediny pri meste PB 🙂
no to je asi vsade inac dokonca u nas v ramci jedneho mesta je to rozne ja som dala prihlasku ked mala dcerka 6 mesiacov aby mi ju vobec zobrali na 3 roky a to mi vtedy riaditelka povedala ze uz som prisla neskoro, ziadne podla trvaleho pobytu a pod. podala som ziadosti do 4 skolok a nakoniec ked mala 3 ju do jednej zobrali ale ziadny zapis ani nic sa nekonalo. na inom sidlisku je to uplne inac takze opytaj sa v konkretnej skolke kam chces dieta dat .
Mam otazku ci ma vobec zmysel podavat prihlasku dietata do skolky este pred dovrsenim troch rokov, ak nema ziadneho surodenca v skolke? Rodina na mna tlaci, aby som dieta prihlasila do skolky s predstihom, ale podla mna je to zbytocne, aj tak mi nastup zamietnu.
@biffinka aj na mna tlacili (syn mal 3roky 21.2.2015) nakoniec som prihlasku nedala, aj tak by ho nezobrali a chcela som aby si so sestrou na seba dobre zvykli, co sa mi podarilo.. Okolie to chvilu riesilo, synovi ale nic nechyba, nezaostava a ja som rada ze mohli byt takto spolu doma, su to najlepsi kamosi aj ked sa hadaju..
Teraz uz prihlasku podam, ak ho zoberu, pojde od 4,5r lebo vidno ze kolektiv by si uz uzil.. Ak sa nam nahodou zadari 3tie babo, tak ani mladsiu neprihlasim, bola by s nami doma.. Ale to uvidime, ona bude mat 3 koncom oktobra, takze s tym ratam ze ju nevezmu.. To by som asi ostala na neplatenej ak by sme nemali dalsie babo..
U nas tiez na dedine to funguje tak ze s malym som bola na zapise vo februari s nastupom od septembra a 3 roky mal az v novembri , zobrali mi ho ale ak by si nezykol mohla som ho nechat este doma a nemusela som nic platit ked nebude v skolke. Potom uz podla toho kedy by som ho dala mi ho zoberu , kedze uz som mala prihlasku zaevidovanu. Na dedinach je to jednoduchsie ako v mestach , tam maju problem s kapacitou a mozu taketo deticky zaberat miesto a skolka si moze vyziadat aby si platila poplatok aj ked ti tam dieta nechodi, inak je to myslim protizakonne vyberat taketo poplatky. Najlepsie spravis ak sa popytas riaditelky skolky a dohodnes s nou. Vsade platia ine zakony a nariadenia. i
Dakujem za radu, syn bude mat 3 roky az v aprili 2017. V Bratislave je so skolkou problem, uvidime ci nam takto skoro vobec vezmu prihlasku.
@biffinka ak chces aby ti ho od aprila 2017 zobrali, tak musis teraz podat prihlasku - su skolky kde beru aj pocas roka deti, resp. rataju s nimi, su skolky, kde beru iba v septembri... za podanie prihlasky nic nedas (iba par eur za potvrdenie od lekara), tak to stoji za to skusit... v nasej skolke napr. teraz v januari nastupuju dalsie deti, tusim 2-3, min. rok chlapec nastupil v marci lebo mal vtedy 3 roky...
@biffinka moja mala bude mat tiez 3 roky v aprili 2017 a tiez premyslam ze dame prihlasku do skolky uz teraz kedze sme z BA..
u nas napr. v januari nastupuju 3 deti. 2 mali normalne v prihlaske napisane v januari - rodicia uz vedeli na jar ze ich zoberu od januara a jedno miesto sa uvolnilo v oktobri, beru nove dieta v januari...
...to myslite ozaj vazne toto?
ja som si zacal teraz hladat nejake info o skolkach, lebo sa sem do BA v lete za mnou stahuje priatelka aj so 4-rocnou dcerkou, a chcel som sa ist popytat tu v okoli, ale tak mal som v praci chvilu cas tak som skusil pohladat na forach,
no a tu sa dozvedam ze my de facto nemame sancu sa s malickou dostat do statnej skolky?
@dillinger tak tak..
Ahojte,moj syn bude mat v decembri 2 roky a v aprili pojdeme uz na zapis...cize do skolky pojde ked bude nat v septrmbri 2 roky aj 9 mesiacov...v pohode mi ho zoberu aj ked nebude mat 3 roky.Ale asi je to rozdiel v meste ako tu na dedine
@veronicka9 jasne,ze je rozdiel.. Ked mozu prijat 25deti a je len 19,tak zoberu aj takeho stupla. Ak vsak mozu zobrat 25deti,ale prihlasku da 40,tak si vyberaju,koho vezmu. Tu by si mala sakra stastie,ak by ti ho vzali uprostred roka..alebo asi jedine zamastit,kto ma na to zaludok.:/.
Nam.nezobrali,resp.az po milion telefonatoch a volani do skolky i na urad 4,5r.syna..volali nam asi tyzden pred zacatim sk.roku. A mala sla do statnej tiez az od septembra..uprostred to bolo bez sance.
@dillinger v podstate nemate.. Ale.. Kamoska z ihriska,co sa pristahovala,mala stastie..dostali skolku pre syna hned (zas tak ju nepoznam doverne,mozno dali vsimne,mozno naozaj mali stastie) a teraz jej tiez zobrali najmadsie dieta uprostred roka.. Mozno budete mat stastie.. Ale hladaj tam,kde budete byvat. Byvalej kolegyni-samozivitelke nezobrali dieta v miestz bydliska,lebo tam nemali trvaly pobyt a tam,kde ho mali,zas pre nedostatok miesta. A to mal mat ako osamela matka prednost..
musis ist na zapis uz teraz v zime / jar (podla toho kedy mate termin ) plus do prihlasky sa napise ze mate zaujem o nastup od januara / februara a je uplne jedno ci chodite do prace alebo nie ked ju raz vezmu do skolky nemaju pravo zistovat ci uz robite alebo ste nezamestnana....