Ako postupovať, keď je učiteľka v MŠ alkoholička?

erika62
1. aug 2018

Dobrý deň mamičky, prosím vas poraďte ako riešit situáciu. Máme doma dcérku ktorá nastupuje v septembri do prvej triedy do MŠ. Učiteľka, ktorá ich bude učit ma rada alkohol....Viem že chodí do práce opitá a naleje si aj v školke. Dokonca to vie aj riaditeľka aj statosta obce... dokonca to kryjú 😲. Už niekoľkokrát nafúkala. Ich riešenie bolo aby učiteľka doniesla potvrdenie od lekára že sa ambulantne lieči. Komu sa sťažovať? Ako docieliť aby tam nerobila. Ďakujem

beky1813
1. aug 2018

Volat policiu?

erika62
autor
1. aug 2018

@beky1813 to nas napadlo ako prve s manzelom. Len ked pridu policajti aby aj nafukala... moze sa stat ze zrovna nebude mat vypite...

rakywanda
1. aug 2018

@erika62 veď volaj políciu keď sa ti bude zdať že pila

erika62
autor
1. aug 2018

Asi to tak aj spravim. Malu dam len doobeda ked po nu pridem a bude z nej tahat tak budeme volat policiu.

rakywanda
1. aug 2018

@erika62 alebo trvaj na dychovej skúške v tvojej prítomnosti

codal
1. aug 2018

Inspekce a klidně opakovaně, ať si to ředitelka rozmyslí, jestli takového člověka chce kryt..

junovedievca
1. aug 2018

Najat sukromneho detektiva a nech zbiera dokazy

petulda333
1. aug 2018

Netvrdim,ze to nie je mozne ale...pride mi divne,ze ju kryje aj riaditrlka aj starosta! Hlavne v takej praci,kde je potreba obozretnost. Za dalsie to sa nik iny nestazoval? Nik iny to neriesil,ze sa mu o dieta stara alkoholik?! Hmmm

dominika6
1. aug 2018

@erika62 hned ako vidíš a cítiš že je pod vplyvom,treba zavolať policiu za ohrozovanie zverenej osoby a inšpektorát práce..

fabrika
1. aug 2018

jedine tak, no nechápem prečo ju starosta aj riaditeľka školy kryjú. čo ak sa v triede niečo stane a ona im pod vplyvom nebude vedieť pomôcť

erika62
autor
1. aug 2018

Riaditeľka ju chcela prepustiť a starosta ju tam drzi aspon co viem. Vraj ze ma deti a je na ne sama....

codal
1. aug 2018

Zašla bych za ucetelkou a řekla bych ji, že o jejim problemu víte a že to hodláte řešit, protoze, pod vlivem alkoholu se nemůže starat o děti. Dál bych zašla za ředitelkou a řekla bych ji to samé, aby měly možnost se k tomu postavit. Nepostavi-li se k tomu celému přijatelné ( to potvrzení nepovažuji za řešení situace), oznamit, že to budete řešit na příslušných místech. Nahlásila bych to na inspekci, kdykoliv bych měla pocit opilosti, volala bych policii a rozhodně bych to sdělila i ostatním rodičům... Budete mít čisté ruce, nikoho jste neobešla,dala jste příležitost to řešit.. žádný ředitel nebude chtít,aby mu policii a inspekce každý měsíc šlapala na paty (když už mu je teda jedno, že se o děti stará někdo pod vlivem alkoholu).. v tu chvíli mu půjde o vlastní krk a flek a určitě nějak zakročí!!!

erika62
autor
1. aug 2018

@codal mate pravdu. Budem to riešit najskôr s riaditeľkou, ze ak to nebude riešit vypovedou. Tak budem volat policiu pri podozreni ze je pod vplyvom alkoholu a stažovat sa na skolskej inspekcii. Najhorsie je to ze sestra mi tam robi tiez ucitelku a vie o tom aj ona aj ostatne ucitelky a riaditelka im zakazala to riesit s ostatnymi.

osky
1. aug 2018

Toto ma na starosti inspekcia.cize nahlasit to inspektorke a trvat na viacnasobnych kontrolach.
Avsak z ludskeho hladiska suhlasim s
@codal .
Najprv upovedomte ucitelku co hodlate robit-ak prejavi zaujem o napravu,dajte jej sancu.
Pretoze ak je s detmi ozaj sama,padne z blata do kaluze a zanikne par ludskych zivotov.samozrejme bezpecnost deti v skolke je prvorada a ulne chapem obavy.
Ale mnoho veci sa da vyriesit tak aby bol i vlk syty a ovca ostala cela.
Takze najprv takto.az potom staznosti 😉

codal
1. aug 2018

@osky přesně, některé věci se dají resit a vždycky je lepší začít to řešit s tím clovekem, se kterým máte problém.. dáte mu tak důstojnou šanci se s tím problémem popasovat, případně dá výpověď sama,aby to třeba neměla v papírech.. nemusí to být špatný člověk ani učitel, možná se prostě dostala do blbe situace,kterou takhle blbě začala řešit.. ona sama může jít na léčení a pak se třeba bude moct do své profese vrátit a nebo zjistí, že už to pro ni není..pokud se k tomu nepostaví, bude zapírat nebo útočit, tak pak má bohužel smulu a pak to jinak než přes vedení a inspekci řešit nejde. Tady jde o bezpečnost dětí a alkohol nepatří do téměř žádné profese natož k dětem!

erika62
autor
1. aug 2018

@codal ano mate pravdu bude to riesit moj manzel (kedze ja mam sestru a ona je jej kokegyna, aby nemala z toho sestra problem potom...). Manzel ro bude v septembri riesit s dotycnou ucitelkou aj riaditelkou. Je pravda ze ta ucitelka to nema v zivote lahke...asi preto z lutosti ju vsetci kryjú...len to nie je riesenie, je to chory clovek, ktoremu treba pomoct. A nepatri k detom...

mircalla
1. aug 2018

@erika62 To je chore. Nieco sa stane, tak ju bude kryt dalej? Az potom pochopi, aky bude mat on sam mega problem. Co sa to ostatni rodicia?

sandy84
1. aug 2018

Chcelo by to spojiť sa viacerí rodicia a pomôcť pani učiteľke.

maciatkolulu
1. aug 2018

@erika62 a manžel je zase švagor predsa.... Nuž mne to príde tiež divné,že by kryli všetci ucitelku,ktora.je pod vplyvom alkoholu pri malých deťoch. Na druhej strane,pokiaľ na ňu budete volať políciu,aby dukala a náhodou nenafuka,tak sa ti môže otočiť proti vám.... Za mňa určite riešiť priamo s ňou,aj keď táto téma je extra citlivá. Je nejaký dôkaz,žeby píla pri deťoch? Pretože čo voľnom čase môže piť.... Prečo by ju všetci tak extra kryli,zaujimave

katkuz
1. aug 2018

codal to napisala super. aj policia je moznost, ALE sama som ucitelkou v ms a ak by prisla policia po obede (ked ty si prides po malu), deti sa budu ukladat na spanok a teda viem ze by to bolo pre ostatne deti stresujuce. Ak staznost pojde od viacerych rodicov, myslim ze ani riaditelka ani zriadovatel neututlu nic - ak bude "prichytena" a nafuka - musi sa spravit zapis a po opakovanych vyvodit dosledky

saslavka73
1. aug 2018

Možno keď nie je pod vplyvom je to ešte horšie.......😉

mimla
1. aug 2018

Samozrejme, že sa treba pozerať na situáciu z viacerých strán. Alkoholik však do edukačného procesu nepatrí. Tak ako lekár, u ktorého sa vyskytne parkinson nemôže ďalej pracovať ako chirurg. Skrátka okolnosti sú s prácou nezlučiteľné. Ja by som ako posledné zvolila ešte medializáciu. A že to ublíži deťom pani vychovávateľky? Ale veď zakladateľka nikomu neubližuje, len by upozornila na stav, za ktorý je plne zodpovedná vychovávateľka, matka a zákonný zástupca tých detí, To ona im škodí, to ona je zodpovedná. Nikto je pištoľ pri uchu nedrží, aby sa napila. Píšem to trochu s hnevom, mala som totiž osobnú skúsenosť s alkoholickou učiteľkou na ZŠ, učila prvákov. Večne z nej razil alkohol. Flákala vyučovanie. Kopec rodičov boli zdravotníci, lekári, videli, čo sa deje, ale aj oni dlhšie otáľali, kým sa začali zaujímať. Už to bolo dávno, ale stále to nejako neviem pustiť z hlavy. Veď keď chce mesto pomôcť matke v núdzi, nech jej ponúkne menej zodpovednú prácu.

nikaella
1. aug 2018

Skor by som sa spojila s ostatnymi rodicmi. Aj kvoli sestre. Keby ste tak doniesli daku peticiu... proste skupinovo by som 'utocila'. Podla skusenosti viem ze jedinec nedocieli absolutne nic.

erika62
autor
2. aug 2018

@mimla ved prave toto ma rozculuje najviac, ze ostatni rodicia si to vsimli a neriesia to. Aspon co som sa rozpravala s dvoma mamickami...

erika62
autor
2. aug 2018

@mimla pred tym mala predskolakov a 8 detom psychologicka neodporuca nastup do ZŠ... tak tam sa im tiež moc nevenovala. To aj viem od sestry

nikaella
2. aug 2018

@erika62 zas myslim ze to bude skor chyba rodicov...

mrkvicka060
2. aug 2018

Jaaaaj no toto ma dostava do vyvrtky. Radsej budem ticho, lebo sice o probleme viem, ale som lenivy nieco riesit, nemam cas riesit nejaku ucitelku v skolke, lebo "mam dost svojich problemov"... Tak tam supnem vlastne dieta a nech si tam nejak "pogazduju" cely den nestaram sa. Ludia by si mohli uvedomit ze sice je to citliva tema, ale do tej skolky davaju VLASTNE DETI, pricom doveruju v zodpovednost uciteliek!! Ze im to stoji za to. Nahodou sa nieco stane, lebo ucitelka napita, refexy odpalene, ale to ze potom ju vyhodia vam uz nepomoze, ked vase dieta skonci s nejakym urazom v nemocnici. Ak to nechcu ini rodicia riesit, riesila by som to kludne aj sama. A ani stado volov by ma neprinutilo dat moje 3r dieta potencialne pripitemu cloveku na zodpovednost...

mrkvicka060
2. aug 2018

A ano, mozno je ucitelka dobry clovek, a blabla. No verte ze aj keby bola rovno vyhlasena za svatu, svoje dieta by som jej nezverila ak by som co i len raz citila, ze z nej tiahne alkohol. A ucitelku by som vynechala a nic jej nevravela. Riesila by som veci s riaditelkou. Pretoze ak je naozaj alkoholicka tak si nemyslite ze pridete za nou ze jej date sancu na napravu a ona si zazracne vstupi do svedomia a prestane pit. A ak je naozaj alkoholik aj ked by mi to bolo luto, ale bolo by mi sum a fuk ci to je citliva tema alebo nie. Sla by som rovno na vec nech sa to urychlene vyriesi.

mircalla
2. aug 2018

@erika62 Bohuzial ked sa niekomu nieco stane, tak potom to uz riesit bude neskoro. Ja by som taketo cosi riesila nemilosrdne a okamzite, ide o moje dieta.

montemotherone
2. aug 2018

@erika62 s ohľadom na učiteľku a jej problémy, by som šla za riaditeľkou a oznámila jej, že ak to nebude okamžite (najneskôr na druhý deň) riešiť, budem to riešiť ja (smer inšpekcia). Toto je jej maslo, ako priamej zodpovednej osoby.