Ako pomôcť synkovi, aby sa začal pýtať na WC?

veronikaseb
13. okt 2023

Milé mamičky, chcela by som Vás poprosiť o radu. Syn má 3 roky a dva a pol mesiaca je bez plienok. Plienku dávame, len na nočné spanie. Chodíme čurať na WC s nadstavcom. Nemá problém sa vycikať, alebo vykakať, keď ho posadím. Intervaly sú také normálne - pred spaním, po spaní a podľa toho koľko pije. Ale stále sa nevie alebo nechce vypýtať sám. Neustále mu opakujem, že treba cikať do záchoda. Niekedy sa mi podarí ho dať na WC, že sa mu nechce a tak ho dám hneď dole a zopakujem, že treba povedať. Pýtam sa ho, či potrebuje cikať a on bez zamyslenia okamžite iba "E-eee". Aj sme sa už naučili, ako sa volá záchod a čo sa do neho robí. Dokonca sme začali už aj s hrou, že na dvere WC zaťukať a zakričať čurať-čurať.... Dvakrát sa nám podarilo, keď sme išli okolo WC do kúpeľne umyť si ruky, že sa dotkol dverí a povedal "čura" a "kaka" a dokonca po posadení na toaletu aj vyslovenú potrebu vykonal. Už začíname byť troška v strese, že čo sa deje. V škôlke dokonca protestuje, keď ho posadia na WC, tak ako ja doma a tak sa tam pocikáva. Neviem, čo robíme zle, alebo na čo by sme mali klásť väčší dôraz. Tento drobček je náš druhý syn. Prvý sa naučil pýtať po jednom víkende v 2 a pol rokoch. Skúšali sme aj samolepky, gumídka alebo cukrík za odmenu, ale nič ho nemotivuje. Máte pre mňa ešte nejaké rady, prosím? Ďakujem.

elmivelmi
13. okt 2023

@veronikaseb asi to este nevie,len je nauceny ze ho das.No ved musis pockat lazde dieta ma ine tempo.

uriva
13. okt 2023

Sestra kúpila synovi detský pisoár a brutálne ho to chytilo a začal sám chodiť: https://www.mall.sk/nocniky-nastavce-wc/verk-15...

msnesquik
13. okt 2023

@veronikaseb moja dcera sa velmi dlho nepytala, ani v skolke...chodila v intervaloch, ako hovorila ucitelka...tiez sa nam prve dni pocikavala, pltom sme zistili, ze nedociahne na wc, kupili sme schodik a odvtedy bez problemu

veronikaseb
autor
13. okt 2023

@uriva tak ten je úžasný. Objednávam. Za tú cenu sa to na vyskúšanie oplatí. Dám vedieť ako to dopadlo.

zuzka565
13. okt 2023

U nás zabrala sumiva tabletka . Keď sa vycikal do nocnika tak ju tam hodil a radoval sa ako to sumi. Chcel cikať aj každých 5minut 🤣

uriva
14. okt 2023

@veronikaseb Držím palce. Mladý tam najskôr nechcel ísť, tak musel byť pán otec predskokan :D, čo viem. Ale odvtedy úplne nadšený a fakt začal zo dňa na deň a mal ho až do cca päť rokov a aj na cesty musela žabka s nimi chodiť. Tak snáď to pomôže aj vám. Ja mám dievča, takže nám by sa takéto ťažko, my sa ešte trápime. Ale ono to raz príde ;)

heln
14. okt 2023

@veronikaseb neskusali ste cikat na stojaka? moj 3 rocny cika do zachoda postojacky a kakat chodi do nocnika.