Ako podporiť rozprávanie dvojročných detí?

martinad29
9. dec 2020

Dobrý deň. Chcem sa spýtať a poradiť sa so skúsenými mamičkami. Dcéra má dva roky a snažím sa o to aby viacej rozprávala. Základy ako mama baba dedo to vie. Vie ako robia zvieratá a aj chápe čo jej hovorím ale nejak sa jej nechce rozprávať. Mám čakať ci to príde samo?

evalin88
9. dec 2020

Syn bude mat 2 a 3/4 a,samo to prišlo cca v 2 a pol roku. Predtym ak slovo nevedel, nechcel skušať, hneval sa, ak sa mu " nepodarilo" teraz už má každý deň pár nových, hoci nerozpráca tak čisto ako by som chcela. Ja mu rozumiem vsetko, viac ao muz. Vzdy sme vela citali a obkecavali obrazky,knižky na hladanie. Možno ak nemáte niečo také dokúpiť, inak to pride "samo"

bale1rinka
9. dec 2020

ja som s dcérkou skúšala spievať pri tanci, spolu sme varili a ukazovala mi prstom a ja som jej povedala ako sa to povie a ona to mala zopakovať, vždy som ju pohladkala,aká je šikovná a že to ešte skúsime, neskutočne zúrila a rok sme chodili na logopédiu a mesiac pred nástupom do školy konečne povedala R, je to náročné,ale hlavná je komunikácia a hrať sa veľa hier s číslami napríklad, paličkami, guličkami,farbami a dokonca naparenou mrkvou 🙂

tosomja
9. dec 2020

Treba vsetko komentovat, co robis, spievat, hrat sa, ukazovat a vysvetlovat. Ale aj moja dcera tak normalne bez hatlanin rozpravala az ked nastupila do skolky.
A to som bola ako chodiaca encyklopedia, vsetko, kazdy krok som komentovala, vsetko opakovala, len svojou recou. Bola som zufala. Ale prislo to samo. S nastupom do skolky.

babydesire
10. dec 2020

@martinad29 moj syn roto vefel povedat az presne ked mal dva roky,,dovtedy nic,v roku a pol hovoril mamam (jedlo...) a tedne pred druhymi nar. este hovoril nene a papa a ako oslavil druhe narodky dockala som sa prveho oslovenia Mama v mojom zivote ❤️ a uz to islo porom velmi rychlo, ma skoro 5rokov a uz rozprava niekedy az privela.

babydesire
10. dec 2020

@martinad29 treba pockat,rozrozprava sa :+)

martinad29
autor
10. dec 2020

@babydesire
Ďakujem

babydesire
11. dec 2020

@martinad29 chapem,ze je tazke pozerat sa na mladsie deti ako brblu div basnicku nepovedia,a cakas a cakas,ze kedy uz to zacne aj u vas a ona nic..toto si pamatam a to som zasadne proti "ponahlaniu sa" pokial ide o vyvin malickych deti...ale pises ze rozumie tomu co sa jej hovori,takze to je dobre znamenie ze je vsetko ok.. teraz zacne byt na svet zvedavejsia a bude chciet vsetko opakovat a vtedy sa to zacne 🙂

gbgb
11. dec 2020

@martinad29 nestresuj. Hlavne sa veeela s dietatom rozpravat. Vsetko komentovat aj bezne cinnosti. Citat knizky obrazky pomenuvat. Oni tie deticky napreduju kazde inak.

martinad29
autor
11. dec 2020

@babydesire
Ďakujem za radu

martinad29
autor
11. dec 2020

@gbgb
Dakujem