Ako odučiť skoro 3 ročnú dcéru od cumľa?

katkazaborska
19. jún 2012

Dominika bude mať 3 roky v novembri a v septembri pojde do skolky.Stále ma cumlík na spinkanie a niekedy cez den ked zacne plakať,že si ublizila...
Už som ju skúšala odučiť,bola bez cumle skoro 4 dni ale počas tych 4 dnoch to bolo nieco strasne.Stále plakala, mrncala a mrncala vobec nespavala cez den co pred tym spavala.Vraveli mi nech to vydržím ešte ale to sa už nedalo ,vobec to nebolo každým dnom lepsie ze zabuda ale horsie.Až sa mi zacala na treti den pocikavať a čúrala fakt ze hocikde...tak som to vzdala a dala jej cumel a isla si s nim hned lahnut a spala 4 hodiny v kuse.Ale nejak od toho cumla by sa mala oducit.Ci to nechat na skolku?Dakujem

anjelicek26
19. jún 2012

@katkazaborska - s 3 rocnym dietatom sa da uz rozumne dohodnut. Cumlik spinka doma pod vankusom. Do skolky si ho zobrat nemoze. Ked dojde zo skolky, cumlik na nu bude cakat... ak mas pocit, ze este nedozrela, aby sa ho vzdala, tak jej ho na to zaspavanie nechaj. Svet sa pre to nezruti.

mariana0915
19. jún 2012

aj moja Karin je zavislak na dudly,ale nejak to neriešim ešte ,už som jej zobrala a ked som videla ako prosika tak som jej dala naspať ,moja sestra v školke sa odudla mala ho po vankušikom schovany 🙂

pleval
19. jún 2012

@katkazaborska netrap sa tym,ked pride jej cas,aj sama sa ho vzda.Bude v skolke vidiet,ze ostatne deti nemaju a ani ona ho chciet nebude 😉

zigzag
19. jún 2012

moja neter sa oducila tak,ze jej cumel akoze hodili do pecika na drevo, a bol pokoj, ujo spalil dudlik, zmierila sa s tym,,,, ale ked sa ho drzi ako kliest az sa pocurava, tak to nechaj, ved doteraz sa vsetky deti naucili aj cikat a kakat, a nikto nechodi s cumlom do skoly, takze to nechaj a na nu, niaka katastrofa, saci, cmulaci reflex je silny, ja som cumel nechcela vobec, zato som si cmullala prst este v prvom rocniku,ked som zaspavala,,,,, takze zoberies cumel, a ona si pride na palec, a neporadis 😀