Ako odučiť od plienky na noc?

pusinka263
7. máj 2017

Ahoj.poradte ako oducit dceru od plienky na noc. Ma 3r.a odplienkovana cez den je uz skoro rok.ale na noc jej davame este plienku.a rano vstane velmi pocikana.vecer vypije 3dcl mliecka a niekedy este aj vodu a aj ked sa ide pred spanim vycikat,v noci sa na cikanie vobec nezobudi. Ako ju oducit?

pbra40
7. máj 2017

neviem kedy chodi spinkat, ale moj chodil o 8smej vecer. ked som isla ja spat okolo 22.0o, tak som ho v polospanku posadila na nocnik, povedala nech sa vycika, pekne sa vycikal. a potom zasa okolo tretej. zial tiez bol mlieckovy, takze som postupne znizovala mlieko. drzim palce

pusinka263
autor
7. máj 2017

@pbra40 nasa chodieva spat neskoro21-22.00 a aj to kym zaspi niekedy aj hodina.ked sa v noci sem tam zobudi,napr.pre zly sen,dokaze byt hore aj 1-3hodiny.preto mam.strach ze kwd ju budem budit tak sa nevyspime ani jedna a kedze mame 7tyzdnove babatko,nemozem si to dovolit byt nevyspata,resp dospat cez den

emilia25
7. máj 2017

Raz ked som oducila od plienok ani cez noc nebola veru.madrac som mala zabaleny tak ho neprecurali a dietatko rychlo pochopi ci spinkat v mokrom ci v suchom.ked sa precikalo tak prezliect proste trvalo to cele mozno 2 tyzdne ale vydrzat a o mesiac to uz ani pravda nebola.a uz sme len spominali.toto iste ma caka uz po 4 krat cez leto.

skrivulka
7. máj 2017

V prvom rade by som asi obmedzila taky prisun tekutin pred spanim...uz nie je batola, zeby musela pred spanim tolko pit mlieka kvoli zasyteniu a este k tomu aj vodu. Zvyste prisun tekutin cez den, aby vecer nemala pocit smadu...polhodinu pred spanim dcl mlieka al.vody, pred spanim posadit na nocnik aby sa vycikala. V noci posadit 1-2x na nocnik. Vy ked sa pred spanim napijete vela vody, tiez musite v noci vstat a ist na wc, to je uplne normalne. Vela stastia.

siska53
7. máj 2017

@pusinka263 no..mozno ta.plienka na noc suvisi s tym,ze mate male babatko,tak zj ona tak trochu nim.chce byt.
Vydrz. Moj si sam.zrusil nocnu plienku,ked mal 3r.a3mesiace zo dna na den. Rano som vynasala uplne mokru plienku,tazku ze az a vecer zahlasil,ze on uz plienku nechce. Kukli sme na seba s muzom,prikyvli,dali nepremokavu plachtu. Maly sa nepocikala prva nehoda bola az skoro o pol roka,ked bol chory a tych nehod bolo mozno 4-5..viac nie.

Skor dbaj,aby pila viac cez den a menej vecer, to co vypije,sa mi zda na male dieta vecer vela.

laksmi
7. máj 2017

Ja by som ti poradila dat jej mliecko o 19:00 potom uz nic ak si bude pytat tak len glg dva vody a vysvetlovat dookola, ved 3 rocba uz musi rozumiet. Pred spinkanim vycikat a nedat plienku lebo je uz velka a velke dievcatka plienocky nenosia 🙂 ved sama uvidi ze sa jej bude ovela lepsie spinkat a zabezpecit postielku proti moznemu pocikaniu. S budenim v noci 😀 no ja mojho syna 2 a pol roka tiez budim marne, tak ide polospiaci cikat na rukach...drzim palce

hettinka
7. máj 2017

@pusinka263 prvom rade zisti, kedy ciká v noci ... či je to skutočne v spánku v noci, alebo je to po zobudení ráno.
Moji sa pocikávali, kym mali plienku. Teda necikali v sánku, ale keds a zobudili a vedeli, že majú plienku, tak to do nej pustili. Tak som im ju zobrala, do postele nastlala gumovú plachtu, na to poskladanú starú osušku a šli spať bez ... syn sa nepocikal nikdy (odplienovaný v 23 mes.), dcéra veľmi sporadicky do cca. 5 rokov, intervaly sa predlžovali, najskor to bolo 1x do týždna, postupne raz do mesiaca až vôbec.

liz_lemon
7. máj 2017

aj 5 rocne deti maju plienku v noci, to sa neda oducit, na to dieta musi dozriet

sense
7. máj 2017

Nasa mala 4 a ma plienku v noci hoci cez den nema id 2 rokov...obcas sa picika obcas nie a obcas ju ma o polnoci precikanu ze ju musim prezliect ...ona sa na to ani nezobudi dokaze spat aj v mokrom...prebudi ju to az nadranom ked uz spanok nie je hlnoky...skusi sme ju aj budievat v urc.cas. intervaloch ale to nepomahalo lebo bud jej to neslo al bola uz aj tak pocikana a potom potrebovala aj hodinu kym opat zaspala....aj cez obed ked obcas ide spat, ide sa pred spanim vycikat a ked ju necham bez plienky tak sa zobudi s pkacom pocikana...nie vzdy ale stane sa

alicka850
7. máj 2017

Ja som toto riesila par rokov dozadu. Odplirnkovana v 2 r. a cez obedny spanok sme plienku nemali asi od 2 a pol roka. Cez noc to neslo, skusali sme vsetko, obmedzili tekutiny, budili na cikanie, nechali bez plienky- pocikala sa aj 3 x za noc, prala som dookola a v noci vstavali niekolkokrat koli tomu. Nakoniec som to vzdala a nosili sme plienky asi do 4,5 roka. Zrazu z jedneho dna na druhy plienka sucha a odvtedy mame pokoj. Na niektore veci musia deti dozriet a kazdemu to trva iny cas.

sida456
7. máj 2017

@pusinka263 maly ide mat v auguste 3 roky. A tiez som to riesila ze ako na noc bez plienky....aj som ho davala na nocnik v noci....obidvaja nevyspaty ...nedala som plienku na noc pocikal sa a spal dalej. Uz som spravila aj tak ze sa mi nahodne minuli plienky a v obchode nemaju. A on ni povie maminka maju videl som v Lidl ja som skoro padla na zadok. A ja ano laska maju ale nie pre takeho velkeho chlapa..cislo nemaju....no v lidl nemaju podme porzriet do drogerie....nedalo mi to...on si ju pýtal....tak mu ju davam a uvidím.....a vysvetlujem ze plienky nosia len babetka ktore nevedia chodit a rozpravat.... Zdoverila som sa stymto so sesternicou ktora uz ma 4te dieta a vravi mi, ze to mam nechat tak ze on sam mi povie ze uz nehce plienku. ..... nuž uvidíme.

sopka10
7. máj 2017

Zabalit matrac alebo pouzit schvalne starsi ktory uz nepotrebujes a nechat ho tak a ked sa pocika bude spat v mokrom, po pripade to zopakovat par ni za sebou a odnauci sa, a tiez mu nakazat ze ked chce cikat nech ta kludne zobudi alebo nech zakrici a ty prides a das ho vycurat. V mokrom sa mu dobre spat nebude a nebude to prijemne... a odnauci sa.

whitty
11. okt 2017

nas o par dni 3 rocny syn sa casto popisa aj len pocas obedneho spanku, o noci nehovoriac. Je to dost zle, kedze syn zacal chodit do skolky. Uz sa tam popisal 2x a to bol v skolke len dohromady 3 tyzdne (kazdu chvilu je chory doma).
Neviem ako ho odnaucit pisat pocas spania. Kontrolujeme mnozstvo tekutin ktore vypije, davam mu schvalne len max deci vody naraz vypit, lebo ak by dostal pol litra vypije to cele aj ked nieje extra smadny, len proste rad pije. Ale to sme uz davno obmedzili. Taktiez hodinu pred spanim ak nie viac uz nepije vobec nic. Po obede sa vypisa a ide spat. Niekedy aj dva tyzdne vobec ani cvrk aj ked spi obcas viac ako 2hod a potom pride zlom a zase je zakazdym popisany casto az tak ze aj paplon musim prat. A to pritom uz mal aj take obdobie ze zaspal, zobudil sa asi po 30min, siel sa sam vypisat a znova zaspal no i tak sa zobudil mokry chudacik. cez den nema absolutny problem, chodi pekne sam kedy mu treba, nepopisal sa nam cez den ani raz odkedy je odplienkovany. Chapem ze je normalne popisat sa ked je prechladeny, no stava sa to aj ked je zdravy...
Mate s tym skusenosti, alebo rady ako pomoct?
Bojim sa totiz ci ho kvoli tomu nebodaj nebudu chciet vyhodit zo skolky napr. :/
Dakujem

nelinka2009
11. okt 2017

@pusinka263 ja by som.na tvojom mieste teraz vobec neriesila, ved v skolje to zvladbe a zacala by som na jar, ked uz bude teplejdie a aj babo vacsie... Hold pocikanej posteli sa nevyhnes... Mne dcera zaspacala s3 dcl mlueka do 5 rokiv a uz 2 roky posledne plienku na noc nemala.