Ako odučiť od cumlíka?

7. aug 2024

Ahojte, dcéra ide v septembri do škôlky a stále ma dudel na spánok aj denný aj nočný. Viem, že je veľa spôsobov, ako odučiť, ale rozmýšľam, čo je take najmenej stresujúce ? Vymeniť za nejakú hračku ? Odovdať “cumlíkovej vile”? Nechcem ju zbytočne stresovať. Alebo proste prestrihnúť, že ho nebude chcieť ?

veronika_sk000
7. aug 2024

zasadit do zeme a rano tam vyrastu lizatka? 😂 to som mala ja v zalohe, keby bol problem

dori2
7. aug 2024

ja som mojej vysvetlila ze cumlik je uz skaredy, ponatahovamy a ze ho radsej vyhodime. v pohode to zakceptovala, ale plakala pri prvych uspavaniach ze ho chce. po asi 4dnoch to uz bolo ok. mala vtedy 1rok a 9mesiacov

yanni
7. aug 2024

Hodila do kosa a bolo. Ale v troch rokoch je to uz aj dost neskoro. To maju decka uz inu hlavu a je to zavislost. Moze hystercit (nemusi). Netreba okolo toho robit velky ciskus. Zahodit: Stratil sa. V obchode take nemaju a basta.

oblecenie99
7. aug 2024

My sme nechali na takom cumlíkovom strome v jednej ZOO pre malé zvieratká 🙂

veronikaszabova
7. aug 2024

Vsetky sme spolu nahadzali do krbu a bolo vybavene 😂😂

vkatush
7. aug 2024

Ja som zobrala a jednoducho nedala. Áno, prvé 2-3 noci ťažko zaspával, veľa sa budil, hľadal, a potom zabudol, že niečo také mal.
(Odporúčam si to nechať na víkend a nie na týždeň 😂 muž bol doma, prestriedali sme sa pri malom v noci).

katarinka121
7. aug 2024

Ahoj, mne sa osvedcilo dat do kosa. Potom kôš spolu vyniest. A ked isli v ten den smetiari ,zakyval a bolo. A potom uz len povedal ze dudka neni, zobrali smetiari. A bol ze naozaj veľký zavislak

gionella
7. aug 2024

Ja neznášam robiť veci nasilu, že tri dni poplace a podobne pre mna nie je možnosť, takze som za možnosti kedy sa dieťa dobrovoľne vzdá cumlíka. Skús ho namocit do citronu a zákazdym keď bude pýtať skús akože ideš oplachnut a namoc ho, v noci keď bude pýtať tak urob to iste ponúkni, ale namočený. Nemal by jej chutiť. Ďalšia možnosť je vymeniť za darček, ale to nerob dopredu radšej tak, ze jej povieš večer: keď necháš na okne cumlik ráno vila vymení cumlik za darcek pre veľké dievčatko. Nechas ju tým pádom vzdať sa ho vlastným rozhodnutím a hneď budete mat jedno zaspávanie bez cumlíka za sebou. Ak nebude vedieť nechať cumlik na okne tak ok nie je pripravená skúsiš neskôr. Ďalšia možnosť je nechať jej ho. V školke mat nebude a doma pod vankúšom o ňom nik vedieť nemusí. Svet sa nezrúti. A o mesiac dva tri skusis zase hore uvedené. Držím palce.

viky_21
7. aug 2024

U nás to bol plán A a plán B. Oba som uskutočnila v 1 deň. A-vybral si novú hračku miesto dudky ale žiaľ dlho mu to nevydržalo tak som použila plán B namocila som cumel do octu :D odvtedy ho nechcel

martaatram
7. aug 2024

@gionella to je supeer❤️❤️❤️🥰

maminkadeticiek
7. aug 2024

Prve dieta som odnaucala zo zdravotnych dovodov a bolo to velmi krute.Druhe dieta som nechala tak napriek enormnemu tlaku najblizsich rodinnych prislusnikov.Pri nastupe do skolky cumel sam odlozil.Radsej by sa prepadol od hanby pod zem ako pred kamosmi cumel dudlat!Synovec presne to iste.Takze to sa vyriesilo same.Vecer si cumel zalozil a dudkal.Cumlik odisiel na vecny spanok,ked dostal vysyp okolo ust a vymyslela som si ze je to z cumla.Vybral ho a viac uz nezalozil.Proste na to dozrel.Bolo to uplne pokojne a nenasilne.V tolkych veciach som mala viac rozumu a pohody pri druhom ako pri prvom.Vsetko som uzkostlivo riesila 😄