Maminy prosiiiiiiim o pomoc... moj skoro 3-rocny syncek si vytvoril navyk zaspavania na flaske s mliekom. Nikdy nemal cumlik, ale toto mu dako ostalo a uz si z toho spravil navyk pri zaspavani vecer aj doobeda.. Kedze ide od septembra do skolky, kde take nieco neakceptuju, potrebujem ho od toho za 3 mesiace odnaucit.. Dnes rano sam vyhodil flasku do kosa, ze uz je velky skolkar.... aaale, pri doobednom spanku uz chcel flasku, tak hodinu za nou plakal a nakoniec ani nezaspal ☹ nepomohli ani rozpravocky, ani poharik so slamkou a mlieckom, ano ze som bola pri nom a ani vysvetlovanie, ze ju predsa vyhodil a uz ju nemame... Tak som zufala - ako na to ist??? Bojim sa dnesnej noci co to bude - lebo aj za noc si 1x pytal mlieko.. 😒 Kazda rada bude fajn, vdaka ...
no ano, to je vsetko pravda, ale neriesi to moj problem 😉 ale aj tak vdaka za prispevok
@zuzzii ak ju sam vyhodil, on si to pamätá.. Dnes bude v noci urcite zase plakat,mozno aj zajtra, pripadne chodte spolu skontrolovať kôš, že tam ta flaša už nie je. Začne akceptovať novu situaciu a o tyzden ani nebude vediet, ze nejaka flasa existovala. Drzim palce v zasadovosti 😉
@zuzzii ale ved som napisala, ze by som uz tu flasu naspat nedala a ked vyhodil sam......vratis raz, druhy a potom uz mu nebude vadit, ze vyhodi, ved mama vytiahne dalsiu....my sme tak s dudlom....uz jej ostal posledny, som povedala, ze vic jej nekupim....tak ho strazi ako oko v hlave 😀 😀 😀 ale raz ho zapatrosi a hned to vyuzijem 😀
@zuzzii tiez by som ju uz nedala..mozno to bude trvat tyzden, ale vela vysvetlovat, ze flasa uz ostala v kosi a smetiari ju vzali na smetisko a podobne, mozno sa tyzden nevyspite, ale zaberie to...on ma 3 roky, to je uz rozumne dieta...len si potrebuje zvyknut...podla mna ti nikto inu radu neda, lebo co ine vymyslis? ono to na toto nie su asi ine zlepsovaky, len vyhodit, vysvetlit a trpezlivost...
nedaj mu ju, ja som oducala od nočnej flase v 2 a pol roku, budil sa na sunar kazdé 2 hod, poreval si a za 3 dni spal celu noc, teraz pije ešte z flase hodinu pred spaním, ale nieje to uz zvyk, niekedy nepyta, niekedy sa napije z pohára, alebo aj 3 dni nechce. tazko sa pocuva ten rev, ale mozno uz v pondelok si na nu ani nespomenie. je to podobné ako odučit od dudla
Dakujem za rady a skusenosti.. K flaske sa uz urcite nevratime, ved oblubenu si sam zahodil.. Tak uvidim ako to dnes prebehne, asi to budu dake 3 dni placu a zvykne si. Tak drztte palce 🙂
@katren dakujem 🙂 ... maly uz spinka - bez flasky.. zaspaval sice dlhsie, a musela som tam byt poslednych 10 minut pri nom, ale tak snad uz to bude lepsie a lepsie... a drzim palce s tym dudlikom, mas pravdu je to podobne a netreba sa dat zlomit tymi vymyselnikmi 😉 ja dufam, ze nam toto prelomi aj zacarovany kruh - nocne plienky :DDD drzte sa
Ou dúfam že my sa tom uvyneme i ked...malý zaspáva tiež pri fľaške :/
u nás sa jeden večer rozhodol že nechce flašku s cumlikovm rázne povedal nie a bolo to..ostala som v šoku ale rada..keby ja iné veci tak poriešil bol by svet gombička
@zuzzii ked vyhodil sam, tak by som uz nedala.....a zaspavat s flasou by tiez nemal, ved treba pred spanim vycistit zubky.....
My vypijeme flasu mlieka, ideme umyt cervikov zo zubkov a flasu uz nedostane.....