Maminky,
poradte prosim. Mam 9 mesacneho chlapceka, ktory sa ukludnuje skrabkanim - pri piti z flasky, ci zaspavani ma skrabka - moje nechtove lozka, v protismere rastu nechtov, respektive okraje nechtov... Podstrcenie hracky nepomaha, prekukne ma hned, inac ma problem zaspat.. a pri krmeni ho razne napominam ze nie, ale to sa naposledy skor rozrehotal nez by to zobral vazne... 😅
Co s tym?
dakujem
Môj to isté robí pri kojení, ale škrabe sa za ušami, alebo ma štípe, ťahá retiazku..... riešim to tak, že ho zaviniem do deky a je pokojný 🙂
ahoj moj maly ked zaspava tak musim byt pri nom a musi ma drzat za krk mam pocit ze nas potrebuju stale citit
MOj robil pri kojeni to iste , skrabkal sa za usami, musel nieco drzat, a raz sa mu zapacilo hrat sa s cumlikom ,stlaca ten sosacik... teraz zaspava tak, ze jeden cumel v jednej, druhy v druhej ruke a treti v puse 😝 prave uz prestavame kojit, tak to ho upokoji a aj ked sa preberie , dam cumlik do ruky a spokojne chrapka dalej
moja kráska má pri zaspávaní ľavú ruku vo svojej puse a pravú v mojej... keby som jej len ruku musela cucať,tak ok...ale ona ma škrabe po ďasnách, pod jazykom ako divá.... proste jej ruku vypľujem keď už sa to nedá zniesť a nedovolím je dať naspäť, niekedy to akceptuje,niekedy nie.... ale zvyká si pomaly, proste mu nedaj prsty na škrabkanie... keď ti to vadí.
daj si rukavice 🙂 také tenšie ...
aj moje dieta robi presne to iste. ma takmer 2 roky 😕 😕 😅 ked ruku stiahnem, tak sa bud prebudi z driemot, alebo este vobec nespi a rozculuje sa, ze preco beriem ruku... ja si myslim, ze u nas to bude este dlha cesta, kym s tym prestane 😀 😀 ale u nas to nerobi pri piti mlieka, ale VZDY pri uspavani.
Holky,moje dcerka me misto skrabani na ruce skrabala jemne ve vlasech,pri piti z flasky,pri usinani,na uklidneni v ruznych situacich,proste nekolikrat za den i noc...drzelo ji to snad do 5 let od momentu,kdy jsem ji prestala kojit v 9.mesicich.Byla jsem z toho zlozvyku casem uplne blazen,nepomahalo nic aby prestala.Zazivali jsme ruzne vesele situace(me se ale chtelo brecet)kdy treba sedela venku v kocarku na vylete a pila kasi z flasky a ja jsem musela sklonit hlavu,aby na me dosahla a hezky drzet a cekat az se princezna najedla 🙄 🙄 🙄 .Nebo kdyz plakala,tak jedine zarucene pomohlo vzit ji k sobe na klin,ona hezky natahla rucku dozadu a uz mi procesavala vlasy...a byla potichu.Dnes je ji 9let,ale i tak si stale rada sahne a prohrabne mi uces,uz jenom ve srande,ale jsem na to alergicka po tech letech marneho boje,tak hned reaguju negativne.
toto iste som si vsimla na dcere jednej znamej..bude mat 3 roky a ona zaspava s tym,ze pije caj z poharika so sosacikom a s druhou rukou si toci na vrchu vlasky...taky ritual..ale robi to aj ked sa ukludnuje po placi.. 😉
ahoj, aj moja ma pri kojení škriabe, štípe, na krku, na prsiach, ťahá ma za uši.... niekedy jej rúčku odsuniem a poviem jej že to maminku bolí, alebo zatnem zuby a vydržím...väčšinou to robieva, keď mi zaspáva, takže si to odtrpím....😉
Cucu aj ja trpim ked uspavam..skrabanie vsade(nestiham strihat nechty)a kolko vlasov mi vytrhne 😖 😖 😖 asi nic neurobime..ja sa snazim oddalovat a nechavam na malom len ruku..zlate casi ked cez den spinkal v postielke..
Ahoj.moj maly ma tiez 9 mesiacov 🙂 a robi pri kojeni presne to iste..najskor si skrabkal hlavu za uskom a teraz mne prsty..ja som si dala na krk najskor veeeelky nahrdelnik a neskor som si dala na krk hrubsiu retiazku a teraz sa hrava s nou