Ako odučiť 2 ročnú od fľaše a naučiť piť z pohára?

chmurinko
22. aug 2011

dcera ma dva roky a stale si pyta flasu. nechce skoro vobec pit z pohara. skusali sme rozne pohare a flase so slamkami. sama si ich vyberala v obchode a potom sa napila raz, dvakrat a uz nechcela vobec. v noci sa riadne nabeham, lebo chce svoju flasu. nevyspime sa ani ona, ani ja. ak ju nedostane, nasleduje riadny krik. trapi ma to aj preto, lebo asi aj kvoli tomu sa nam nedari naucit na nocnik. za noc vyhodim niekedy aj 5 plienok. poradte co mam robit, lebo som uz zufala.

stellamiapiccola
22. aug 2011

skús jej dať pohár so slamkou aj flašu na stôl a možno zareaguje

klauduska
22. aug 2011

to akoze v noci tolko vypije,ze 5 krat prebalujes??,Fiiha.... 😕
skus ist na nu fintou,ze ste flasku niekde zabudli alebo nieco podobne...alebo,ked by videla ine deticky pit z pohara?nepomoze?A neskusala si davat do flasky,takej co predavaju dzusiky,jupik?My vacsinou z toho pijeme,zarobim mu do toho cajik,vodu alebo dzusik a pije....skus... 😉 nic ine ma uz nenapada.... 😒

klara9
22. aug 2011

co davate do flase na noc?...ak davate caj treba dat iba cistu vodu a byt dosledny a trpezlivy...ak bud smadna vypije aj to. Skuste zataz zuby a vydrzat aj palc, urcite to bude na vas skusat. Ak mate vac poharikov dajte jej ich aj do vane ked sa kupe nech si ich popozera, vyskusa a flasu s cumlom odlozte a nedajte. ...ked uz ma 2 roky tak podla mna by ste mohli aj z normalneho hrnceka davat. A ked oducate od plienok, tak asi by ste mohli pockat, ked sa to oduci a potom flasu alebo naopak, nech nema toho vela naraz 🙂.

aduskatt
22. aug 2011

nechaj jej flasu, a nebudete nervozne, vyspite sa obe..........ked pride jej cas, flasu odlozi sama.neboj, v 18ich uz z nej iste pit nebude🙂

adka12
22. aug 2011

no ja by som jej v noci piť nedala, je už dosť veľká nato, aby prespala celú noc bez pitia. Moja dcéra má tiež 2 roky a niekedy sa v noci zobudí a pýta si piť, tak jej dám trošku vody a dosť, znovu zaspí. a čo sa týka flašky - odložiť a hotovo. Má ešte aj cumeľ cez deň? Ak nie, tak si odvykne aj od flašky, treba jej také 3,4 dni a hlavne vašu trpezlivosť. my sme s týmto problém nemali, flašku sme zamenili za aventku s náustkom tvrdým a bolo a teraz pijeme cez slamku a sem tam z pohára pri ranajkách. a z cumla sa navyše kazia zuby. a presne tak ako píšu baby, najskôr odučiť od jedného, potom od plienok.... my sme začali flaškou, potom cumlom a nakoniec plienkami v 18-tich mesiacoch. veľa šťastia a trpezlivosti 😉

nibiru
22. aug 2011

ahoj sus lovi netecuci 360stupnovy hrncek mne mala pije iba z neho prvy raz nevedela co s nim podrzala som bradu aby prilehala na pohar akoby cucla a odvtedy pije uz len z neho nic nevyleje.o)

kamilka22
22. aug 2011

Tak u nas sa dcerka oducila od pitia z flase az ked mala ist do skolky. Prosto som jej povedala, ze je uz velka a ze vsetky deticky v skolke piju z hrnceka - a tak pila z hrnceka. Samozrejme, ze to na mna obcas skusala, ale stacilo vytrvat. Esteze si na tu flasu potom nespomenula, kedze mi ju minuly rok do tej skolky nevzali a bola o rok dlhsie doma :DDD A este ma napadlo, skus jej dat na vyber v niecom co ma rada, ci sa radsej nezriekne flase, ako napriklad oblubenej rozpravky, ci hry. Len neviem, ci tomu uz bude rozumiet, na dcerku toto zaberalo.

katka.ott
22. aug 2011

motivovat poharom - u nas sa pije "ako velka" - z kavovej salky, z pohara ako pijeme my dospeli. uz sme mali aj poldecak a stamperlik 😀

zuzana581
22. aug 2011

@chmurinko Moja dcéra pila z flaše ráno kakao až do piatich rokov 😀 a pohoda, nie??? Čo sa budeme stresovať. Nechaj jej flašku, je ešte malinká. Keď príde správna chvíla nebude protestovať. Malému od začiatku dávam na noc do flašky vodu a cez deň v nej máva čaj, ale zároveň má aj flašku od jupíka, alebo takú slamkovú a v tej má vodu a napije sa z toho načo má chuť. Okrem toho mi aj malá aj teraz syn z dudlových fliaš viac vypili, ako z iných, tak som rada, že pijú.

kocurko1
22. aug 2011

Ja mam tiez dvojrocnu dcerku. A to co spominas, mi pripomina situaciu spred roka, ked som odstavovala dcerku od prsnika len je to uz premakanejsi level, lebo deti su uz premudrete a prekonavaju aj obdobia vzdoru. ,,Ja som ja!,, a budem si vyzadovat mamkinu pozornost hlavne v noci.
Nasa malu sice od cumla vzdy napinalo, ale ked mala rok a zdalo sa mi vhodne ju odstavit od prsnika, zacala si vyzadovat kojenie aj 2x v noci a to si len potiahla, pritulila sa ku mne a zaspala. S manzelom sme to poriesili tak, ze mliecko, ktore jej zachutilo, sme jej davali spociatku rano do dmkackej flasticky s tvrdym naustkom, potom po nejakom tyzdni zacala mamka chodit vecer na zumbu, tak to museli s ockom zvladnut aj vecer a potom spolocne umyli a odlozili flasticku a pripravili si cistu vodicku do poharika na nocny stolik. 2-3noci pomrncala, ale napila sa vodicky a zaspala. Ziadne cukrenie! A vydieranie mamky.
Tatino medzitym vyuzil, ako su deti hrde na to, ked si mozu samy umyt zuby a nasa dvojrocna aj sama povie, ze po paste sa pije uz len cista vodicka a nie sladke. Takze takto fungujeme a snazime sa s nou jednat narovinu.
Na nocnik by som netlacila, ona si ho poriesi sama prirodzene za par mesiacov. Ked budes tlacit, akurat sa nauci zadrziavat potrebu.
A tiez by som dala pozor na to, aby kvoli nevhodnym poznamkam o flasi neprestala uplne pit mlieko. Moja sestra, ked nastupila do skolky, nejaka ucitelka s detmi ju vysmiala, ze pije kakauko z flase a odvtedy na to uplne zanevrela. Sama si poznas dieta najlepsie, urcite vies odhadnut, co je truc u dvojrocnej a citlivo stanovit hranicu. A treba zapojit aj ocka 🙂

ilona3
22. aug 2011

Nás kocurik pil z fľaše ako dvojročný cez den 3-4 litre caju( bez cukru a úplne slabý detský bylinkovy čaj) v noci ho vypil asi 1 liter . Cural ako zavodny kôň a myslela som si že plienok sa nezbavime. V noci sa vedel " prešťať" tak ze bola mokra postel aj ked sme sa 2-3 prebalovali. Okrem toho pil z pohára vodu. Raz v noci ked reval" mami mami" a mm mu dal fľašu s cajom odmietol ju že on chce "mami, ne čaj " ked som prišla ja vydychol si a oznámil mi " čaj" . To ma uz nasr.... A povedala som že dost! Ak si smadny tu mas pohár vody. Ten samozrejme odmietol a potom prereval skoro 2 hod a zaspal. Bola som zasadova a fľašu viac nedostal nikdy! Kedze cumel nemal uz asi mesiac nemal sa ako ukludnovat a začal si asi po 2-3 týždňoch ohryzat nechty a hryzie si ich dodnes, vlastne stále niečo ohryza ( palicku z lizatka alebo slamku z dzusu dokáže žuť aj 4 hod.) Trpko som olutovala že som tu fľašu zrušila, ale uz bolo neskoro. Poucila som sa a viac tu chybu neurobí. Moja Dcera pije z fľaše 2-3 denne kakao a bude mat o mesiac 6 rokov.Vôbec to neriesim hoci uz boli narazky ( od Svokry ) že taká veľká a z fľaše... Radšej nech pije s fľaše ako ohryzene nechty alebo niečo iné. niektore deti majú tu fľašu na ukludnenie tak ako sa babatka ukludnuju na prsniku.
Hlavne sa ty preto nestresuj lebo deti su prespekulovane a ked zistia že nám na niečom veľmi záleží často robia naopak. Neboj sa nebude pit z fľaše naveky. Príde čas ked bude chcieť byt ako všetci veľkí a bude chcieť pit z pohára. A nocnik sa tiež naučí používať alebo pôjde rovno na wc. Daj jej čas.

stanislavao
23. aug 2011

padli tu rozne nazory, kady to robi po svojom a mozno idealne a spravne riesenie neexistuje. v noci vypit liter tekutin je blbost. to by dieta nemalo. ma pit cez den a v noci, ked je smadne, jasne, nech sa napije, ale nech si da pol deci vody a dost. moj syn nepotrebuje ziadne ine tekutiny, iba mlieko. tak aj v noci 1x vypije mlieko z flasky. a bude mat o mesiac 2 roky. nemam s tym problem, nechcem mu to zobrat, pije Nutrilon, su v tom vitaminy a latky, co su telu prospesne, nech ho pije. istotne ho nebude pit dalsie 2 roky, tak ale este moze. vodu pije z pohara, normalne sam. len nutrilon pije z flasky. znama mala syna, co tiez tak vela pil, aj v noci a oducili ho tak, ze mu to nedali. reval asi 2 noci a potom to prestalo a spal celu noc, pit nepytal a bol klud.