Všetko sme už vyskusali no stale to nejde necham ho 5min bez plienky a poviem mu ze ked ti bude treba na WC tak mi povies ano???a on nato ano maminka....no a ja ani nestihnem vyjst z kupelne a on uz je popisany cely poradte ako ho mam oducit dakujem
@zanka1689 moj maly za nami chodil doslova vsade, este aj na zachod....vzdy som mu vravela, ze cikam a on musi do serblika a jedneho dna, cca. 2 mesiace pred tym nez sa narodila mala si dal dole plienku, behal s holym zadkom 🙂 a sam sa vycikal a odvtedy to uz robil stale, ked som sa ho pred tym snazila ja davat na serblik tak nula bodov, ...zrejme nato musi prist dieta same 😀 teraz uz vydrzi behat aj obleceny a gate si da dole len ked ide na serblik 🙂
@zanka1689 neporadím, ale nejsi sama. Škoda, že neni leto,to sa najlepšie odnaúča ,naše krsňa tiež nechcela na wc, ani na nočník, asi v 2,3r sa naučila. To robia tie moderné plienky, riťka v suchu, tak čo by si odvykali 😉 Keď mala raz riťku zaparenú od nejakej baktérie zo stolice, tak sme jej vysvetlovali, že to má z plienočky. Tiež bola pocikaná a pokakaná veľakrát, to nejde naraz, ale odnaučila sa tak postupne, v marci má 3r. Tak veľa trpezlivosti prajem 🙂
Ja som moje deti oducala tak ze som ich davala preventivne aj kazdu polhodinu aj castejsie na nocnik a bud sa vycikal alebo nie.Ja by som mu rano dala dolu plienku a hnet ho posadila na nocnik a ked sa nevicika tak zase zachvilu a ked sa vycika tak tesit sa aby ho to povzbudilo.On to este zrejme nevie zadrzat,este nevie prist sam ze uz to ide.No chce to vela trpezlivosti...Takze vela stastia prajem...
@zanka1689 je tu velmi vela rôznych rád, postupov , návodov, vela účinných, na každého zaberá niečo iné. ja som začala odplienkovavať asi ako 1,5ročné dieťa. došlo to do fázy že som bola až zufala ked sa nám nedarilo. a prišla som na jednu veeelmi podstatnú vec. musí dozrieť, ale nie len dieťa ale aj rodič 😀 😀 😀 zmierila som sa s tým že moje dieťa na to príde samo. nenútila som, vela vecí prešlo našou pračkou kým sme postupne prišli do tohto štádia v ktorom sme. vela mamičkám sa osvedčilo doslova zahodiť plienky a už nikdy nedať. ja som dávala normálne plienky vždy ked bolo treba, ked sme niekam išli najmä. a teraz síce máva plienku ale len preventívne ale pekne sa vypýta nech sme kdekolvek a do plienky ciká len v noci. ale nemám žiaden postup. len sme sa pomaličky učili doma bez plienky až prišla na to že aj vonku sa má pýtať.
Ale ako píšu baby, chváliť, nie prehnane ale úprimne. naše dieťa sa tešilo na to že sme si zatlieskali ked sa vycikala napr.
ruzickaruzova dakujem no my sme to skusali aj cez leto no ale maly nemal este ani dva roky a teraz som si povedala ze od zajtra ho necham bez plienky cely den a ja si osobne myslim ze ked bude pocikany a cely mokry tak mu to bude prekazat a sa popýta na WC no uvydime ja si len robím z toho hlavu ze moje rovesnicky ktore maju babetka tak mi stale hovoria boze a ty mu este davas plienky????a ja som z toho v koncoch ze moj zaostava
Baby len ja som zabudla este napisat ze ked mal 2roky tak sme boli pretahovat predkozku a on od vtedy nechce byt vobec ale vobec bez plienky a ani zeby som ho nahodou tam nechitila lebo sa on asi bojiii tiez to je dalsi problem mi mame problem za problemom
urcite vela vela chvalit za uspechy, tlieskat, pevne nervy a skusat neustale, nepride to za hodinu, ani dve.. 😉 ja som mojho nechala, cely den bol pocikany, same nehody, nonstop, na druhy den sa sam pytal.. hned sme nedali ani plienku na noc.... 😉 oplati sa skusat..
jednoducho mu ich nedat..malu som takto oducila cca za 3 dni .. do tyzdna bola bez plienok aj v noci...nevedela som ju pred tym donutit sediet na serbliku...milion 5 vyhovoriek preco nie..zdrhala mi...tak som jedneho pekneho dna plienku nedala...........prvy den ocikanych 7 teplakov..... druhy 4 ks a od tretieho dna cikame len do serblika a nezacurka sa ani v noci 🙂
@zanka1689 takze teba vlastne trapia okolite reci a nie plienky. Vobec nemas zaostale dieta a ver mi v zivotopise sa vobec neuvadza cas odplienkovania. Je velmi vela 2,5 rocnych deti ktore nosia plienky. Aj starsich. No a co ma akoze byt. Kazdy je sikovnejsi v niecom inom. A kazdy je v niecom pomalsi.
@zanka1689 no ved to je presne to-tie reči. čo som sa ja napočúvala od iných. až som na každu otázku či máme ešte plienku s úsmevom odpovedala áno 😀 a to bol ten moment kedy som sa ja zmierila s tým že moje dieťa má ešte čas a hotovo. možno pomôže ako píšu ine baby-nedať a hotovo, ja som to neriskovala, my máme problem s kakaním a ked som nedala plienku tak mi dieťa odmietlo kakať, hromadilo sa to v ňom a ked už to nešlo tak to bolo tvrdé a riťka krvavá...takže u náš okamžité odučenie nepripadalo do úvahy. teda pripadalo ale na svoje dieťa nejdem nátlakom...
aj ja by som potrebovala poradit..moja dcerka presne rozumie, co od nej chcem, ale ona sa ani za svet nevypiska inde, len do plienky, bude aj pol hodiny sediet na wc a nic a akonahle dam plienku, tak sa vypisa, aj plienku mi donesie, ze ju treba prebalit 😀 ale ked jej dam dole, tak bude v sebe zadrziavat moc/stolicu 😒
Tak mojs rada je...zobrat plienku ..vysvetlovat .,posadit preventivne na nocnik..ak sa tam vypiska neskutocne pochvalit ,zatlieskat atd..sle najdolezitejsie nehresit..prve 2 -3 dni som aj 10krat prezliekla,prala a utierala..mala sa oducila za 2dni..a malemu to trvalo 2 tyzdne..tolko sa pocikaval..s nenudte na nocnik..treba ho dat napr.do kuchyne aby bol na ociach ked sa vypiska inde vzdy ukazat kam to treba robit a takto dokola..hlavne trpezlivo a nedat plienku..
sofia2008 presne aj moj vsetko rozumie uplne vsetko na nocniku bude sediet tiez dlho dam ho prec prinesie mi plienku zabalim ho vycika sa do nej a povie mi mami uz pis pis no tak preto sa radim co a ako teraz momentalne beha bez plienky a ma iba teplaky a reve lebo asi ho boli pipik alebo ja uz neviem co ale nevadi skusam ho davat kazdych 10min no nedari sa ale zajtra vam budem pisat ako sme dopadli na noc mu musim dat lebo sa rano zobudime a nielen on bude mokry ale aj ja s manzelom heheh ale asi chce to cas
@zanka1689 ja kd som zacala oducat od plienky, nikdy som nepovedala...a povedz mi ked ti bude treba....ja som ju dávala piškat napr. každu pol hodinu, každu hodinu, aby som ustriehla aby sa nepocikala...a nechala som ju tam sediet aj 20-30 min a pri tom sme jedli alebo sa hrali 🙂 jednoducho som chcela najprv aby mala rada sedenie na nočnicku, a vždy ked sa nam podarilo sa vycikať alebo vykakat tak sme z toho spravili taku oslavu, sme sa tešili, tancovali, zakaždým som ju vybozkávala proste aby bola rada a pyšná na to čo spravila...a potom sa za pár dni zacala pýtat sama, že kakááááát 😀 a ukazovala mi že aha co tam je😀 a zacala tlieskat a tešíť sa....my sme od roka pýtali,a kakali iba do nočnička,.....
@andrejka1983 tak to ste nahodili dobru metodu no ja som ho dnes nechala bez plienky....davala som ho na nocnik a nic no teraz vecer sa popiskal nechala som ho pol hodku v tom mokrom a teraz spinka uz vo vlastnej izbycke a bez plienky dala som pod neho gumu a aj deku aby spal na mekom no a uvidim rano ci mu bude dobre mokremu alebo sa bude pytat zatial takto som to zvolila no neviem ci mi to vyjde ja nemam velku trpezlivost a vy vsetky baby co ste prispeli do mojjej diskusie tak ma poporujete tak sa toho drzim budem informovat zajtra 😀
@zanka1689 no len v mokrom (popiškanom ) ho nenahavaj behať a už vobec nie spať popiškaneho lebo ti prechladne tak rýchlo že ani nebudeš vedieť ako, a zvlasť teraz v zime, možno ešte v lete no, ale to skorej nechať behat bez gatiek....ale toto by som ja nerobila,aby som ho vedome nechala sa pocikat do gati 😕 😕 ja som ju hned ak sa nahodou popiškala okamžite prezliekla práve kvoli prechladnutiu od spodu, lebo tak najskorej ochorie a nie sa odnauči,...ale no, tiež je to jedna z možností 😀 🙂 tak držím palce a vela trpezlivoti, neboj naučí sa to tak ako každe jedno dieťa na svete 😉 😉
@andrejka1983 No ja uz som mu dala plienku lebo ked je holy tak mi iba sedi a reve a na nocnik nechce ani pozriet tak som mu dala plienku a necham ho tak lebo tiez nechcem aby prechladol ako hovoris on musi sa, od seba vediet a ja si myslim ze neni este nato cas lebo on to nevie este drzat
@zanka1689 ahoj,moj maly ma 2,5 r, cez leto bol uz uplne bez plienky, sam sa pytal, cez denny spanok nemal plienku iba v noci, a asi cca v oktobri sa to cele pokazilo, postupne sa zacal pocikavat cez denny spanok a nasledne aj cez den, od novembra nosime znovu plienky a nic nezabera, moc ma v poriadku, chape ze sa ma ist vycikat na nocnik, ked ho posadim vycika sa ale v zapati ak mu dam slipky alebo plienku je hned pocikany, dokonca nam zacal aj do plienky kakat co pred tym nikdy neurobil a pekne sa pytal ... tiez nechapem 😒 😒
ale trapit ho uz nebudem, pockam na jar a leto a zacneme znovu 😉
@zanka1689 napr. moja svagrina tiež vobec nedávala deti na nočnik lebo tam neobsedeli ani chvilku, tak ich davala rovno na velky záchod....skus aj ty, ved nikde neni napísane že tvoj syn musi sediet na nočničku, kup si podsedák na velký zachod a dávaj ho skusat tam...len tak posediet si chvilku, nemusi sa vycikat, len nech tam sedi....🙂...a ja som ešte robievala tak, že vždy ked som išla Ja na zachod, tak som si malú posadila oproti sebe na nočnicček, dala jej do ruky knižku alebo noviny,a aj ja som si zobrala noviny a tak sme sedeli a kakali 😀...aby videla príklad, to je doležite,lebo deti radi opakuju po dospelých 😉 😉
@katkavv my od roka nemáme plienky cez den a od 2rokov ani v noci....ale tak ja som ju dávala sediet furt na nocník, my sme tam jedli aj sa hrali 😀 ,,...a nejak to prišlo samo,možno aj tým že moja dcera zacalo velmi skoro rozprávat a preto aj v tej hlavičke si to už vedela tak zdvovodnit ,že cika a kaka sa iba na zachod a nie do plienok, lebo už neni malé babatko 😀 asponona mi to tak zdvovodnuje že už neni malá!!!, lebo už pojde aj do škôlky a potom do školy písať ulohy a ked ich napíše a ked bude velka ako maminka ,tak pojde do Ameriky a tam bude pracovat s Micky Mausom 😀😀
Ahojte, ak môžem pridala by som sa k vám. Väčšina mamičiek píše, že dieťatká im nechcú sedieť na nočníku, prípadne na veľkom záchode. My máme zas opačný problém, moja dcérka ak by mohla, presedela by tam aj hodinu, ale samozrejme ani malý cvrk. Teraz má čerstvých 21 mesiacov, priznám sa, cez leto sa i sama vypýtala, sadla si a spravila čo bolo treba 😀 , strašne som sa tešila, že to pôjde bez námahy, žiadne tragické odúčanie, ale asi mojou premotivovanosťou som to pokazila 😖 Potom som skúšala cikanie pri rozprávke, ako sa zobudila pustili sme krtka a pekne sa vycikala, nanešťastie sa nám pokazila telka, tak... Dali sme si pauzu, povedala som si, že počkáme teraz na leto. Ale povedala som si, že to ešte skúsim, dcérka si ráno ešte stihne cvrknúť do plienky a keď ju dáme dolu a ponúkam ju stále na nočník prípadne na veľké WC, ide sedí sedí a nič a potom okolo 11stej mi ujde buď za postel, alebo stromček a celá sa pociká a to aj napriek tomu, že minútku predtým sedla na wécku 10min, 3-4hodiny si ani necvrkne. Tak ak máte nejakú radu, sem s ňou, lebo už neviem!? Počkať, alebo pokračovať ďalej?!
@krisruska no ja by som ešte počkala malinka nemá ešte ani 2rvôčky....ja to riešim preto lebo môj Šimonko ma už 2,3r.......a minieme 8,9 plienok za deň...mam šovgrinu ktorá ma teraz 3 ročnu dcéérku a pred 2 mesiacmi prišla za ňou a povedala,že plienka je ba a že chce isť na velikánske WC no asi 3 mesiace už je bez plienky čiže ja by som ešte radila počkat....Ale asi aj ja počkam lebo ja nemám veľku trpezlivosť lebo on mi všetko rozumie vie čo od neho chcem chápe všetkemu len čo sa týka plienok WC-ka tak nie a ja to neviem pochopiť prečo je taký zataty ohľadom WC
@sofia2008 moja sa bala ist na nocnik- bola v pohode bez plienky, ked jej trebalo pisat utekala pre plienku, ze jej mam dat a zadrziavala :( ... v tej dobe mala rada mickey mousa, tak som kupila nalepky a zakazdym ked sa vypisala do nocnika sme jednu nalepili a teeesili sa 🙂 a v podstate zo dna na den bola bez plienky...
@kingstonka no super navod ale nam to nejde lebo on tam nechce sediet a dopocula som sa ze dievcatka su rychlejsie v plienkach ako chalani
@zanka1689 ďakujem za radu. Moja Ninka mi tiež rozumie, ale jednoducho jej asi mokrá plienočka nevadí. Možno príde opäť sama, ako vtedy, a pekne sa vyciká a či vykaká. A nechcem trápiť ju i seba. U mňa je najväčší problém nepodľahnúť tlaku okolia a porovnávaniu. Snažím sa riadiť heslo, lepšie šťastné dieťa s plienkou ako nešťastné bez nej 😀
ale on sa ti nebude pytat hned. skus metodu ako odplienkovat za 7 dni. Celkom funkcny postup.
Popr. mu daj este cas.
Niektorí pochopia hned, dalsi ma mokre nohavice prve dva dni a zisti ze tadial cesta asi nevedie a ak sa veselo pocurava dalej tak este vydrz. Do skolky este daleko a castokrat to pride same a zo dna na den