Milé mamičky, prosím Vás o radu, skúsenosť, postreh.....
Mám 16 mesačného chlapčeka a stále chce piť na cumeľ z fľaše, ako ho od toho odučiť .
Musí mať fľašku pri zaspávaní, inak ani nezaspí.
A ešte pod otázka , ako dlho ho mám natierať telovým mliekom ?
Už som zabudla , ako to bolo pri prvom .
Ďakujem 😕
Ahoj no podľa mňa je to v jeho veku úplne normálne nemusíš sa vôbec báť ono to príde samo. Ja mám teraz 3,5 ročnú a vypije aj 5 fliaš mlieka denne ale tiež vo fľaške s cumlíkom mne to nevadí keď jej to tak chutí nech to pije ako chce. Ostatné ako voda, čaj pije z pohárika ale mlieko má najradšej zo svojej fľaše. Ale môžeš skúsiť pohárik so slamkou to by ho mohlo zaujať len musíš byť pri ňom aby moc nepovylieval alebo fľašku napr. od Jupíka, alebo ten pohárik čo má na vrchnáku také dierky.
K tomu natieraniu my sme sa krémovali len v malom veku, potom sem tam. Samozrejme ak je pokožka suchá treba ju natrieť. Snáď som trochu pomohla.
moja ma 27 mes. a flasa pred spanim este je ale so sosakom inak mlieko nevypije...inak vsetko ostatne pije z pohara...
moja ma citlivu pokozku takze vzdy ked okupem natriem v opacnom pripade sa jej hned robia suche flaky ...
Načo ideš odučiť tak malé dieťa od fľašky? poznám iné prípady keď mali ešte fľašku večer. Švagriná spomína ako v 10 si ešte sama robila do fĺašky granko.... 😀
@anetuska7
@bonaqa2013
@sense problem nie je flaska v tom veku, ale to, ze ju ma pri zaspavani a ked bude takto dalej pokracovat, bude mat po zubkoch 😒
@damijanka normalne mu skus davat to mliecko v sede a na zaspanie ked tak do flase cistu vodu 😉
@bubelko ja som skusala aj to aby si umyla zuby po tom ale zial to nefunguje, myslim ze je to u nej zvyk a momentalne ho este nechcem rusit kedze oducam od plienky nech toho nie je moc naraz....ale ja jej este utriem zubky vlhkou plienkou latkovou...
ale tajne dufam ze bude mat zuby po mne ....
flasku do postele neodporucam,ako ste ho naucili tak to ma...treba mu vysvetlit,ze mlieko budete odteraz pit na gauci pri rozpavke,lebo sa mu pokazia zubky,...potom vecerna hygiena a spat...my mame rezim rovnaky 18 30 mlieko,19 kupat 19 30 lezi a 20 00 spi...stale rovnako 😉
Je este dost maly...myslim si. Ale akonahle zistis, ze ho nieco motivuje (u nas to bol sklapaci sosak na umelom pohariku, alebo flaska od jupika), tak sme presli na ten. Proste som mu flasku nedala a hotovo. Tiez zaspaval len s flasou. Odkedy dostal pohar so sosakom, prestal v noci pit, pretoze po leziacky mu to rychlo tieklo a tak uz to nechcel. Lenze moj vobec nepije mlieko.
My sice nedavame nic sladene cez dudlik, ako limonady ci granko, iba mliecko, ale pred spanim ma vzdy flasku s mlieckom a to uz ma mala takmer 2 a pol roka. Cez den normalne pije z pohara, zatial nemame ziadne problemy so zubkami.
@damijanka tvoja starsia mala problem so zubkami z mliecka, ci ste pili nieco ine?
Ja mám 20 mesačného a ešte ho neplánujem odúčať. Načo? Veď tak sa teší na večer aj ráno na fľašku s mliečkom .... neplánujem ani ešte prestať s tým....
@damijanka a ja som drobcov nenatierala vôbec.... iba keď mali suchú pokožku po pôrode... a ešte čo sa týka tej fľaše ráno, večer máme dovolené ale ináč pije z pohárika alebo fľašky be cumľa. Aj chce fľašu aj cez deň a ináč sa nevie napiť tak treba skúšať dávať pohárik alebo slamku...
náš mal 4 roky v apríli a fľaškuje doteraz, je to jeho ranný a večerný rituál, ráno pomáha naštartovať sa a večer ukludniť, vypije mlieko, umyjeme zuby, rozprávka a spať. a čo sa týka natierania podľa stavu pokožky pokiaľ cítim, že je na dotyk pokožka drsná tak natriem. 😉
PS: muž ho chce už od fľašky odnaučiť, ale ja som toho názoru načo zbytočne stresovať.
Je kopec detí, ktoré odstavením od fľašky prestali piť mlieko a to teda zatiaľ riskovať nejdem vzhľadom na jeho postoj k iným mliečnym výrobkom
@damijanka Telové mlieko som nedávala hádam nikdy. 😉 A z fľaše by som vedu nerobila. Môj syn bude mať 4 roky a možno pred pol rokom prestal piť z fľaše. Menili sme len tie dudle, podľa prietoku. Ale on vypil mlieko, umyli sme zúbky a šiel si ľahnúť v pohode. Doteraz pije pred spaním mlieko, no už mu dávam taký šejker a do toho slamku. Prešiel na to sám - z dňa na deň. 😉 Pokazené zúbky nemusia byť len od mlieka. Ako píšem, syn pil z fľaše donedávna a keď bol malý, tak tiež zaspával s fľašou. Teda, zuby sme čistili pred mliekom. Ale pokazené zuby, či problém so sklovinou nemal nikdy. 😉
@charlie1980 ani môj nechce mlieko
nijak, nechaj ho s tým na pokoji a sám sa odučí,, len to netreba siliť. telové mlieko som nikdy nepoužívala pri deťoch.