Ako odplienkovať 19 mesačnú dcéru, ktorá sa bojí nočníka a wc?

mamasimona
10. aug 2015

Moja mala ma rok a 7mesiacov....ked mala 8mesiacov chodila pekne cikat na nocnik a ked mala cca rok zrazu stop...a na nocnik nechcela ist len plakala utekala z neho...kupili sme jej novy a ani na ten...tak som ju nechala s plienkou stale...teraz uz asi 4mesiace sama povie ze ide cikat alebo kakat...ale iba na zem...alebo aj vonku na travu ale do nocnika ani za svet a ani na vecko...uz ma prestava bavit 10krat na den zmyvat zem...aj cez den vydrzi bez plienky buvat nepocika sa...iba na noc nosi aj to len sem tam do nej cikne...ako ju mam naucit necikat na zem??

siska53
10. aug 2015

@mamasimona asi nie je uplne pripravena..moja si zrusila plienky v 2rokoch..no 3,5m.sme utierali mlacky,okrem kakania,ktore na 99% zvladala, to bolo 50:50,stale som dufala v prelom,nic. Po uraz zubkov sa zatala ona,nebola schopna sa nejak pytat vobec,odmietala nocnik,redukciu.. Skusala som to vzdy tak raz do mesiaca,bez vysledku.
Az 2m.pred jej 3.rokom som to skusila opat,spravili sme papier,kde sme aj smajliky kreslili (predtym tiez skusane,nula bodov) a zrazu sa chytila,bolo vidno pokrok zo dna na den,predtym nic,ziadne zlepsenie. Dokonca velmi rychlo mala suchu plienku aj v noci. Este si ju obcas da,ale malokedy je mokra. Dokonca vydrzala aj 12 hodin tam i spat do Talianska a nepocikala sa,pekne vydrzala do prestavky.

Syn detto,toho som skusala od 13.m.,jemu ani mokre,ani kaka v gatiach nevadili,to som ja na to vzdy musela dojst,absolutne mi na to kaslal (mala aspon hned hlasila). Mal 2,5r.,schytal dermatitidu,behal dole bez a do 3-4dni bon odplienkovany. O cxa 8 m.si zrusil aj plienku na spanie,ktoru maval vzdy mokru a nehod mal minimum,skor len pri strese a chorobe sa obcas stalo a ma velmi dobru vydrz.

Takze bud to nejak pochopi,mozno este skusit s nou ist vybrat nocnik ci redukciu - ona sama nech si zvoli alebo sa na to vykasli,vsak je este mala. Alebo bude utierat mlacky..mna to nebavilo.. Radsej som prijala fakt,ze su po tatinovi.

mamasimona
autor
10. aug 2015

Ale nechapem preco nejde na ten nocnik...iba si cupne na zem a vycika sa a pride za mnou mama cikat ukaze mi kde a ide hned do kupelne aby som ju osprchovala...to vie...tomu chape...aj ked niekam ideme...vzdy bez plienky...aj teraz sme sli 3hodky autom a ona pekne vydrzala...ked sme zastavili v tescu vysla z auta ze ide cikat hned sa pri aute vycikala na zem a bolo...aj s mojou sestrou malou chodila cikat na nocnik ...sestra sa vycikala a ona nic...sediet na nom bude max.10sekund ale ani necvrkne

mirkag19
10. aug 2015

Ahoj môj stredný syn a dcérka mali tiež strach z wc a nočníka ale na nete som našla radu aby si za každým keď sa vycika do nocnika nalepil za odmenu nalepku na ten nocnik. A tak mal celý nocnik polepeny autami a dcérka zvieratami samozrejme po bokoch boli tie nálepky. Nešlo to zo začiatku ľahko ale po dvoch týždňoch začala cikat do nocnika behom mesiaca prešla sama na wc. Má dva roky. Možno to aj vám pomôže. Držím palce.

mamasimona
autor
11. aug 2015

Dakujem za radu...skusime 🙂