Ako odnaučiť trojročné dieťa pľuť?

evita155
7. nov 2013

Náš malý má 3 roky a začal chodiť do školky, kde sa od detí naučil pluvať, pretým to vôbec nerobil ani nevedel, čo to je.... teraz v kuse pluje ked jeme tak druhým do taniera alebo do tváre a bezdôvodne, strašne nás to hnevá kričali sme do neho, zatvorili ho do izby a nic....
A dalsi problém je, ked sa ho pekne opýtame ako bolo v skôlke alebo co robili nedokaze pekne odpovedat iba sa vykruca mazne sa pri tom a zacne tarat ako 1 rocne dieta ktorému nic nerozumejú... pricom vie pekne uz rozpravat... ale akoby odmietal rozprávat.... a nesustredi sa na co sa ho opýtame a zacne uplne z cesty niekedy vraviet..,
A posledná otázka ako ho tiez odnaucit tiez sa naucil v skolke chidi postvornosky ako psik a tak lieta, že sa bojime ze si hlavu rozbije... a stale a stale.... dakujem za vase rady

zita19
7. nov 2013

To pluvanie... No proste skusa, co sa mu zda nesmierne atraktivne. Vsvetlit, upozornit ale nerobit okolo toho caviky. Casom si najde ine atraktivnejsie cinnosti (pouzivanie skaredych slov napriklad). Moja dcera takto zacal v skolke koktat. Ja som sa tak zlakla, ze som sa spytala ucitelky ci to je len doma alebo aj v skolke. Pani ucitelka povedali, ze maju nove dieta v trieda co kokce a ostatni sa opicia, lebo sa im to zda atraktivne. Po case to preslo.
To maznanie, je tiez len taka hra. Ked sa nedockate poriadnej odpovede, tak ho nechajte tak. Ked to budete odignorovavat, nebude to pre neho zaujimave. Prejde to ako hadzanie o zem.
To stornozkovanie je to iste co predchdzajuce.
To vsetko su pri nastupe do skolky stavaju. Spoznava nove veci a sposoby, co doteraz nestretol a srtaaaasne sa mu pacia 🙂 ☹

lussy211
13. nov 2014

No to presne aj môj skoro 3 ročný syn vkuse pľuje okolo postieľky a už ma z toho ide rozhodiť 😀

koniarova
13. nov 2014

1. Čím viac si to budete /pľuvanie/ všímať a neustále ho napomínať, tým viac to bude robiť.
2. Nepýtať sa, ako bolo v škôlke. Načo? Ja byť dieťa, tak ma asi picne z tých neustálych otázok všetkých ( mama, babka, dedko, tato, suseda.....) " Ako bolo v škôlke?"
3. Že chodí poštvornožky? Nevšímať. veď jeho to prejde.
Moc sa na neho sústredíte a on len využíva vašu pozornosť a chce zaujať tým, čo odkukal od detí /či už starších alebo mladších/ v škôlke. 😉 😉 😉

culia1
26. feb 2015

No mna z toho ide tiez porazit,asi mi chyba dost trpezlivost,lebo tie 4mesacne fazy,pocnuc bitim,nasledne hryzenim deti a teraz plutim ma vynasaju do nebies.a to este nema ani 3roky,ani nechcem vediet co vsetko nas dalej caka.

timea7
26. feb 2015

@evita155 presne ako ti písali predo mnou, je to pre neho nové, iné, zaujímavé, skús na to pár dní nereagovať, keď neprestane,povedz mu, že pľuť je neslušné, že sa ti to nepáči. Môžeš ho motivovať tým, že idete napr. do bábkového divadla, babke,ale tam môžu ísť len deti, ktoré sa vedia správať. Keď bude v tom pokračovať, tak mu to zopakuj s tým, čo bude nasledovať, ak neprestane. Potom musí nasledovať trest. Tvoje dieťa už chápe a vie, že to, čo robí nie je pekné, ale ešte u neho prevažuje to zaujímavé, možnosť urobiť opak, ako sa od neho očakáva, ale musí sa naučiť niesť dôsledky svojho správania.

lenka3179
27. feb 2020

Baby stara tema ale ja mam opacny problem, ako ho to naucit ... nevie vyplut vobec hlieny a potom znich vracia... neviete poradit ako sa to naucili?