Ako odnaučiť od plienky 22 mesačného syna?

mizu89
8. júl 2016

Ahojte baby.Ako mam mojho 22 mes. syna prinutit aby si sadol na nocnik a vycikal sa popripade ze treba mu cikat a on sa sam posadi na nocnik alebo povie cik posadim ho a on sa vycika.Skusam to uz cca 2 tyzdne a nic.Davam ho kazdu chvilu na nocnik tam si crkne a vzapeti po cca 2min. si crkne mimo niekde na dlazku a povie cikal som.Ked sa vycika do nocnika tak ho vzdy pochvalim ale hneva ma to ze si crkne kde mu pride len nie do nocnika.Keby som ho nedavala na nocnik tak ocikava kazdy kut.Ako ste si vy s tymto dali rady?Citala som aj na internete ako odplienkovat za 7 dni ale to u nas nehrozi sa tymto riadit.Moze byt aj to ze pre neho je to este skoro???POradte mi ako ste sa vy s tymto popasovali.Viem ze kazde dieta je ine ale kazda rada dobra. 🙂

sissy27
8. júl 2016

@mizu89 asi veľmi nepomôžem, ale ja som nejaké odplienkovanie a odúčanie neriešila vôbec... mali sme doma šerblík, párkrát som ju skúsila tam posadiť (doslovne asi 3x), nechcela, tak som nechala tak... a mala 2roky a dva mesiace, keď z ničoho nič prišla a že "maminka chcem cikať na nočník" - a bolo. Teda aby som upresnila - nebolo to tak úplne z ničoho nič - videla susedinho 2,5ročného cikať na nočník 🙂 a teda nemusela som riešiť žiadne pocikané veci, nehody, stresy... prišlo to keď to malo prísť 🙂 cca do 3 týždňov nepotrebovala už ani plienku na spanie, ale tam som ešte nechala nepremokavú plachtu "keby náhodou"... ale nestalo sa nič 🙂

bubelko
8. júl 2016

@mizu89 vykaslat sa na to vsetko trenovanie a posadzovanie a nechat mu cas? ja som to neriesila. jeden prisiel tesne pred 3.narodeninami a druhy niekedy ked mal 3.5 roka. ani neviem. kazdopadne prisli sami od seba s tym, ze nechcu uz plienku. a bolo vybavene. ziadne nehody - ani cez den a ani v noci. skratka treba ho nechat dozriet. 😉

bajana
8. júl 2016

@mizu89 jedna z podmienok úspešného odplienkovania je,ze dieťa si už neucvrkava, ale cika menej často vo väčšom množstve. Čo u vás nie je. Skúsila by som to o pár mesiacov alebo o polroka. Moja je augustová, mám doma aj 7m mimino, takže odplienkovanie ešte neriešim.

tinqua
8. júl 2016

@mizu89 ja som to tiež prvý krát skúšala keď mala moja tak 21 mes. a dopadlo to ako u vás, tak som to ukončila. O nejaké dva mesiace som skúsila zas a vtedy to klaplo. Za jeden deň sa naučila pýtať, za pár dní už sme boli doma bez nehody a nejaké dva týždne trvalo kým sa naučila aj vonku pýtať. Takže si myslím, že tvoj syn ešte nie je na to zrelý, ale za mesiac už môže byť. Tiež som však toho názoru, že pokiaľ ťa to nesúri nemusíš ho do toho tlačiť. Ja som mala motiváciu dovolenku, som si povedala že dva balíky plienok k moru vláčiť nebudem 🙂

siska53
8. júl 2016

@mizu89 daj mu cas,nie kazde dieta je pripravene na odplienkovanie do 2rokov. Ani nasi neboli,ani ich tatinko. Pokusy boli ale dlho som nas nikdy nestresovala. Sami s apeknz odplienkovaliba rychlo vtedy,ked boli dozreti.

mizu89
autor
8. júl 2016

Dakujem vam vsetkym velmi pekne.Tak dame pauzu a uvidime o mesiac popripade neskor.
@tinqua no az tak to nesuri ale bola by som rada keby do buduceho leta by sa uz naucil lebo v septembr(2017) by som ho hcela dat skolky lebo budem musiet ist do roboty a druhe dieta pri nom nehrozi tak preto skor ako do 3 rokov aby sa odnaucil od plienky 🙂

tinqua
8. júl 2016

@mizu89 to sa odnaučí, nemusíš sa báť...skôr či neskôr mu začne plienka prekážať, možno sa vám to podarí ešte toto leto 🙂

zabinkalenka
8. júl 2016

@mizu89 ja som skusila odplienkovat pred par tyzdnami, dcerka mala 20 mesiacov a po 9 dnoch bez akehokolvek pokroku som to vzdala :( tiez cikala kade-tade, sedela na nocniku aj 30min (s tabletom 😂), postavila sa a vycikala mimo :( Takze som to uzavrela s tym, ze nie je este pripravena. Vsetky predpoklady na 7d metodu splnala a aj tak to vobec neslo. Cele dni som len za nou chodila, na nocnik ci na wc dosku ju davala... Ked sa cosi podarilo, tak mi hned ukazala, tlieskali sme, chvalila som ju a nic z toho. Teraz to neriesim a sme spokojne obe 🙂

mizu89
autor
8. júl 2016

@tinqua tak vsetci mi povedali co maju uz dospele deti ze cez leto sa najlepsie a najrychlejsie odnauci

kristinka86
8. júl 2016

U syna to malo veľmi rýchly priebeh. On keď sadol na záchod, posedel tam a stále sa vycikal/vykakal. Nemal ani 2 roky, keď bol úplne bez plienok - doma, vonku, na výletoch, v aute, v noci...
U dcérky je to ťažšie. Tiež to skúšame, nakoľko je teplo, no bez úspechov. Ona aj zahlási, keď chce kakať. Aj ju stihnem na záchod dať, ale tam sa ani nevyciká, hoc tam bude sedieť polhodinu. A keď ju budem dávať stále na záchod, tak to bude zadržiavať a potom v noci nespinká, lebo ju bolí bruško. Takže toto u nás fungovať nebude. Dnes som skúsila na dvore bez plienočky, len v šatičkách ju nechať a sledovala som ju. Za cca 2,5hod. cikala len raz. Ukázala mi kde a čo spravila, ale jasné, že sa nepýtala. Medzitým som ju párkrát zdvíhala, pýtala sa jej, či nechce piškať. Tak uvidím, či takým štýlom pokročíme niekam. Lebo ja považujem za úspech aj to, že neciká po kvapkách každých pár minút, ale už ozaj menej často a viac. 😉

tinqua
8. júl 2016

@mizu89 a majú pravdu...skus to este v auguste a uvidis, zas ak sa sám rozhodne potom to pojde aj v decembri...tvoje dieta je ine ako to moje a deti tvojich známych, a po svojom sa aj oduci

hettinka
8. júl 2016

Pokiaľ skusas dva týždne bez úspechu, znamená to, ze ešte nie je na nocnik pripravený. Počkaj s tym a na dieťa zbytočne netlac.