Ahojte. Chcela by som vas poprosit o radu. Nasa mala ma 3 tyzdne. Je krmena z flasky cez den odstriekanym materskym mlieckom, v noci musime dokrmovat umelym. Dva tyzdne prebehli uplne bezproblemovo. Pred tyzdnom nam zacala odgrckavat po kazdom jedle, niekedy aj hodinku po jedle. Nie moc, len po troskach. Ona ked zacne pit, je pocut ako prehlta vzduch. Potom jej zacne tak zvlastne skvrkat v zaludku, lebo uz je asi plny vzduchu. Obcas sa az zakucka, zacne kaslat a uz nechce dalej pit. Neviem preco teraz takto pije, ked sme predtym nemali ziaden problem. Neviem ako ju to odnaucit. Ona aj ked nepije moc rychlo, vzdy prehlta vzduch. Uz sme skusali vsetko: davat ju pri piti co najviac zvislo, tiez spat vo zvysenej polohe, cumlik s najmensimi dierkami, davat pit castejsie, aby nebola prilis hladna, samozrejme vzdy ju dame po jedle poriadne odgrgnut. Pytali sme sa na to aj doktorky, ta nam povedala, ze je to normalne ked negrcka prudom. Dostali sme kvapky Infacol, ktore maju uvolnovat vzduch z babatka, no zmena zatial ziadna. Lenze mne nejde do hlavy preco dva tyzdne pila uplne normalne a teraz pije takto. Tak prosim poradte ak mate s niecim podobnym skusenosti. Dakujem.
Ahoj sisejsn. Dakujem za odpoved, uz som sa bala, ze mi nikto neodpise 🙂 . My mame mliecko Beba HA1. Ja som pocula, ze to antirefluxne mliecko sa dost tazko rozraba, ze sa robia v nom hrce. Je to pravda? Zevraj je este potom nejaka prisada do mliecka, ktora ho zhusti a ze ta je lepsia. Tiez som uz nad tymto uvazovala, ci to moze byt reflux, ale doktorka kazala, ze mame prist v stredu na prevazenie a ze potom sa uvidi. Tiez mame skusit, ci nam zaberu tie kvapky, co nam dala. Inac dnes v noci ked som malu krmila, tak bola taka rozospata a pila mi pekne. Vobec ani negrckala. No rano si to teda "vynahradila" v plnej parade. Inac aj nasa je po jedle nepokojna. Predtym nam vzdy po jedle spinkala aj tri hodinky, teraz cez den spinka iba malo. Doktorka nam malu aj pozrela a ze je vsetko v poriadku, no na druhy den som jej aj tak znova volala, ze to stale trva a ci je to fakt normalne, tak sa uz zo mna smiala. Uz sa citim ako nejaka histerka 🙄 . A inac nasa mala dost stikuta a strasne stikutala uz v brusku. Ma to aj tvoja mala? Lebo som citala, ze deti, co casto stikutaju mavaju reflux, tak uz od zaciatku som sa bala tejto choroby.
Janulka - netrap sa, z toho hltaveho jedenia vyrastie. Aj nas maly to robil, podarilo sa mu stiahnut 120ml odstreknuteho MM za 6 minut 😅 😕 A niekedy sa mu potom podarilo vsetko v priebehu minuty vyvratit. Prestal s tym ani neviem ako, okolo 6-7 tyzdna, teraz pije pomaly a kludne. Grcka stale, len v malych mnozstvach, niekedy aj 2 hodinky po jedle. Pokial tvoja mala pekne pribera, tak sa netrap, prejde to.
😢 ano presne tak ako pises skoro stale mi v brusku stikutala a aj teraz kazdy den stikuta stale po papani.Presne aj ja sa tak citim ze chodim k lekarke ako na klavir az mi je trapne.aj vcera som tam bola a som tam skoro kazdy tyzden.Na buduci tyzden ideme zas lebo ideme na prve ockovanie takze uz mam trosku strach ako to bude zvladat.A co sa tyka mliecka, tak predtym sme davali mlliecko Humana HA a jednu odmerku na zahustenie humanu AR ale nelepsilo sa to tak som vcera sla za lekarkou a ta nam zmenila uplne mliecko na Nutrilon AR.A ja nemam vobec taku skusenost ze sa tam robia hrudky.Aspon nam sa nerobili ale davam poriadne horucu vodu aby sa to rozpustilo.Akurat Humanu trebalo stale po rozrobeni mliecka nechat postat 6-8 min,aby zhustla ale ten nutrilon AR je super pretoze ten zhustne hned este len ho rozrabam vo flasi.A je omnoho sladsie mliecko ako ta humana.No mne sa zda omnoho lepsie a ani mala ho neodmieta tak ako odmietala humanu.Este by som sa spytala kolko ma tvoja malicka mesiacov? 🙂
Nasa malicka ma 3 tyzdne. Tak uvidime v tu stredu ako co u tej doktorky. Aj ked neviem, ci dovtedy vydrzim a nenabehnem tam zasa skor 😉 . Ona nam tento posledny tyzden pribrala iba 100g, tak nam kazala preto prist za tyzden, ze uvidime ako pribera a podla toho sa zariadime. Tak sa zatial musime potrapit 😔 . A tebe ako mala priberala?
saza007 dakujem za odpoved. A tebe co doktorka povedala na to, ze maly tak moc grcka? Mal reflux? A to takto vracal po kazdom jedle?
doktor to okomentoval len tym, ze pokial pribera a to grckanie mu nejako nevadi, tak je to v pohode. A hlavne ak to nejde prudom. Doteraz si odgrckava po kazdom jedle (okrem vecerneho, neviem preco 😅 ). Kolko ti mala vypije pri jednom krmeni?
Zatial nam vypije 80 ml. Uz som aj chcela zvysit na 90 ml, ale mi potom dost grckala, takze neviem, ci nemala moc. No teraz ked ma pocas krmenia moc vzduchu v brusku vypije menej, lebo potom kasle a uz flasku nechce 😢 .
ahojte neviem ci na slovensku zozeniete ale skus kupit flasu znacky DR.BROWN neviem ci som spravne napisala nieje je to na reflux ale ma tam taku rurku vo vnutri a nenahlta sa vzduchu ked pije ja ich mam od narodenia maleho po tazkom porode sa nedostavilo mliecko som s nimi velmi spokojna su aj na koliku mi sme ju nemali maly ma skoro 9 mes pouzivam stale ja zijem teraz v irsku tu to dostat kupit vsade a tiez mal aj reflux presli sme na tuhu stravu a reflux nieje skus aj menit mliecko drzim palce
ahoje,tak my sme v brusku stikutali kazdy den priblizne 3-4krat a teraz stale a mame reflux... zhorsovalo sa jej to ked mala cca 2mesiace,predtym som to ani nevnimala... grckavala ale nie velmi. tiez pila hltavo,bola riadny hladosko. ja plne kojim a tiez stale papa nepokojne,hlce vzduch,potom jej skrci v brusku... vraj reflux zhorsuje prave to hltave papanie a aj plakanie (pir oboch hlace vzduch).
mame na to gaviscon,davam jej ho (dneska vobec,vraj to nie je pre babuso dobre) pred kazdym papanim v striekacke...
drzim vam palce. ale neviem,co poradit,ja sa snazim upravit kojenie,aby tak nehltala ale pisali ste,ze pouzivate dudliky s najmensou dierkou 🤐
Dakujem babule za rady, ste strasne zlate. Ja uz sa pomaly zacinam bat ked sa blizi cas papania 😔 . Ona je vzdy potom taka nepokojna, stale place a mne to trha srdce 😢 . Som prave uvazovala, ze ako zacnem zvysovat davku papania, ked teraz mi skoro nikdy nedopije flasku do dna, lebo uz ma vzduchu v brusku vela a musime ju dat odgrgnut. Potom uz nechce samozrejme dalej pit.
my sme mali tiež tento problém, dr. poradila skúsiť antirefluxný nutrilon.. ten je hustejší a cez tú najmenšiu na cumlíku dierku nemala šancu hltať... pomohlo to 😉
Ahoj janulka!Presne ten isty problem mame aj my, ale rozdiel je taky ze nam to zacala mala robit az teraz po dvoch mesiacoch.Tak ja som sla za lekarkou, pretoze mala zacala aj odmietat mliecko a nechcela nam ho pit a tiez ho zacala vracat von.Flasu sme museli pit aj na niekolko krat pretoze ju nevypila hned naraz pretoze ho odmietala a stale nam vyplazovala jazycek von po najedeni aj ked sme ju dali odgrgnut.Takze nam vcera akurat lekarka zmenila mliecko na antirefluxne a mame ist na gastro vysetrenie pretoze my povedala lekarka ze moze mat reflux v miernejsej forme.Tiez aj zacala pokasliavat po mliecku a po najedeni nebola spokajna ale nervozna.Presne asi viem o com hovoris.No takze nam zmenila znacku mliecka a davame od vcera len cisto antirefluxne a zda sa nam mne aj manzelovi ze je to omnoho lepsie, ale klop klop uvidime do pondelka lebo zatial mame len na skusku co to spravi a tak sa mame objednat na to gastro.Takze uvidime.Skus zajst este raz za tou lekarkou a povedat jej aby vam skusila zmenit miecko.Tak daj potom vediet co a ako a este by som chcela vediet aku znacku mliecka pijete aj to ci klasicke mliecko alebo HA alebo AR