Ako odnaučiť dieťa od takmer neustáleho nosenia?

pookie
8. feb 2010

Moja dcerka prave oslavila prvy rocik a najradsej by sa nosila na rukach. Nemala by som s tym problem ale niekedy je to uz zataz na chrbat, ked ju chcem polozit na zem tak vacsinou zacne hned plakat (priam hystericky) a pytat sa na ruky. Porobit si okolo domacnosti alebo navarit moc nehrozi, vacsinou iba ked spi. Ak sa aj motka okolo ked varim tak ma behom par minut zacne tahat za nohavice a vytahovat sa hore a tak sa neda, sama sa moc este nezahra.
Mate nejake tipy ako odnaucit dietatko od takmer neustaleho nosenia? Myslim ze separacna uzkost to nebude ale nie som si ista... Ani k inym ludom ist moc nechce, ak si ju zoberie niekto iny hned sa taha ku mne.

veva1
9. feb 2010

Ahoj,si myslim ze ma len take obdobie. aspon u nas bolo vsetko urcity cas a najlepsie neriesit. chvilku v domacnosti nic nespravis,ale podla mna to prejde samo. skus este posadit na kuchynsku linku,ked sa da a mozes aj daco pod zub pripravit

biba12
9. feb 2010

A ked ju das do stolicky a blizko seba a tam nejake hracky, uvidis. Treba ju trochu nechat a nie hned k nej utekat. Myslim, ze je v Tvojej vyske, vidi, co robis, tak to skus. Moze s Tebou akoze varit, budes jej ukazovat co robis, vysvetlovat...
Ale asi to bude len take obdobie, prejde ju to samo. Pises, ze ju nosis neustale, tak to znamena, ze to robila uz predtym? Nas maly bol tiez dost noseny a ja som si tym odrovnala chrbat a skoncila u ortopeda... Je to zataz ja viem. Chce to asi len trpezlivost. Drzim palce.

strociatka
9. feb 2010

ahoj, u nas to bolo presne takto isto, ale len obdobie, samo to preslo. Riesila som to tak, ze malu som si uviazala do satky a tak som mala obe ruky volne a malu spokojnu. Vobec sa nemusis bat, ze by si si ju tak naucila, ona bude coraz viac samostatnejsia a zvedavejsia a drzanie na rukach ju bude casom obtazovat. Viem, ze je to zataz, tiez som s malou sama a fakt chvilu nic neurobis, ale ono to prejde a na druhej strane, budes mat coraz menej prilezitosti si ju ponosit, onedlho to uz nebude chciet vobec. Este si to uzi..

zukab
9. feb 2010

moja dcera sa tiez velmi nosila na rukach, prvy polrok bol absolutny zabijak. ak som ju nenosila, tak proste neustale revala.
doteraz ju nemoze nikto iny zobrat na ruky, okrem manzela, babiek a mojej sestry. okamzite spusti vreskot a to ma 15 mesiacov. tato "separacna uzkost" zacala, ked mala cca 7 mesiacov a trva to dodnes. tak si vies predstavit tu radost 😀
teraz ako je uz vacsia sa na ruky pyta len vtedy, ked jej rastu zuby a neciti sa dobre. vtedy sa na mna lepi ako lepidlo. i

matova
9. feb 2010

ahoj pookie,
tiez s tymto mame problem, hoci do pol roka som ho na rukach takmer nenosila-len prenasala z miesta na miesto...
teraz chce byt na rukach casto a to vacsinou doobedu (prave ked treba navarit a umyvat riady), a ked mu idu zuby tak by bol na rukach cely den-co aj chapem,lebo ma bolesti.
robim uz len najnevyhnutejsie prace, pri vareni najednoduchsie recepty...asi tyzden ho davam do vysokej stolicky- takze je vo vyske kuchynskeho pultu,tam si zo zasuvky vytahuje veci, no musim povedat ze uz aj to ho prestava bavit... terba asi vydrzat. Mne v obdobi ked uz tolko nespal a nechcel uz len lezat a ani nelozil, absolutne nechcel byt na zemi- na bruchu strasne plakal a nevydrzal ani minutku- a bolo to hrozne obdobie....
v sedacke nevedel posediet, ale potom sa naucil listovat v knizkach pre deti, mozno tak by sa ti este chvilku zabavila....

pookie
autor
9. feb 2010

Dakujem vam, vyskusala som uz vselico, v stolicke moc neobsedi, iba ked papa, ak jej aj dam hracky tak ich pohadze na zem a ked jej ich zdvihnem tak ich zas sprace 😖 a posadit na kuchynsku linku? To by bolo super, aj kamoska to tak praktizovala ale ked sme to vyskusali my tak hned by liezla prec alebo sa natahuje za tym co by nemala... Uz mi dochadza fantazia 😉 snazim sa povedat si ze je to len faza a ze by som si to mala vychutnat lebo jedneho dna ked povyrastie a nebude ma uz tak moc potrebovat budem spominat na tieto dni. Ide aj k tatovi ale k inym moc nie, pred tyzdnom sme boli pozriet babku a ta si ju ani nemohla zobrat na ruky lebo sa hned rozplakala, tak ma to mrzelo. Ale este poskusame (napr. to spolocne varenie, knizky... 🙂 ) a ked sa jej nebude pacit, bude musiet chvilku vydrzat kym mamina porobi to co treba.

melanche
9. feb 2010

no ja to mam uz pol roka. vkuse na rukach. ale len ku mne. ked jej nevyhoviem spusti taky rev, az ma usi rozbolia. ma dost silny hlas, ja radsej povolim. a to bola chyba. vies ako to vyriesil manzel? aj k nemu sa driapala stale na ruky, tak on ju zobral ale len na chvilku, potom ju polozil a snazil sa ju nejak zaujat. a zafungovalo to. uz sa k nemu nepyta. iba ku mne. ruky mam uz pretazene, o pravu ruku sa uz neviem ani opriet. a planujem druhe babatko, tak budem musiet s tym prestat aj ja. tiez som pouzivala satku, je to super vec ozaj.

murinka
9. feb 2010

ahojte baby.mam pocit ze pisete o mojej dcere 😝 😀 😀 ta sa neskutocne rada nosi 😵 😵 😵 ma 8kg a az teraz som vdacna za to ze je lahka ,,ako pierko,, lebo keby mala cez 1Okg ako niektori jej rovesnici tak by som prisla o ruky 😝 a tie som v sportke nevyhrala 😀

pookie
autor
10. feb 2010

Melanchie, aj nasa ma riadny hlasisko, naozaj obcas citit v usiach bolest ked zacne kricat tak chapem ze je lahsie vyhoviet im ale tam robime chybu no nemam srdce nechat ju plakat. Uz som to skusila ale dlhsie ako 10 min. som nevydrzala 😖 Medzi kuchynou a obyvackou mame vo dverach taku branku aby mi zbytocne nelozila po studenej dlazke a aj ked cez nu na mna vidi ani tak sa jej nepaci a ked vidi ze ju zatvaram, uz je zle. Ale ved nam hadam z toho vyrastu 😉

zitaje
10. feb 2010

pookie, a preco si ju nedavas na chrbat? Ved to je najjednoduchsie, kup si nejaky kvalitny ergonomicky nosic, ak sa necitis na satku, a vsetci budu spokojni. Dieta bude mat co chce, ty si porobis co potrebujes, nebude krik, plac. 😉

emjee
10. feb 2010

suhlas so zitaje, dieta na chrbat a je navarene, upratane aj ozehlene 😀

pookie
autor
10. feb 2010

Zvykla som to tak chvilu riesit ale teraz sa jej ani ten chrbat nepaci, mozno skusim iny nosic.

zukab
10. feb 2010

no moja napriklad totalne odmietala akekolvek satky, nosice, vaky a neviem co. nevedela sa v tom hybat, nemala priestor, ktory potrebobovala, no horor.
nastastie som za to nevyhadzovala peniaze, mala som pozicane na skusku a dobre som urobila 🙂

dadkaa
13. feb 2010

Ahojte a neviete poradit ta moja ma za chvilku 2 roky 13 kg, a stale chce byt na rukach odkedy /3tyzdne/ sme jej zobrali cumel, ale len v tom case ked jej chyba, pred spanim atd. aspon mam taky pocit. najhorsie ze nechce nikoho iba mna. a este horsie je ze spalen mame na poschodi a ked si rozmysli ze chce mliecko tak musi ist so mnou inac plac, plac, plac..... ☹

jaaty
13. feb 2010

dadkaa, 2 ročné dieťatko je už dostatočne rozumné na to, aby si mu vysvetlila, že na rukách sa nosia len bábätká 😉 . Deti skúšajú, koľko si môžu dovoliť a keď jej to budete tolerovať, tak skoro to samé neprejde. Jednoducho ju na ruky nezober, keď ideš dole, nech ju postráži manžel. A keď sa rozplače, nevadí- veď z toho sa neochorie 😉.
Časom zistí, že plač nepomôže a že tvoje ruky sú na "mojkanie", ale nie na nosenie
Pookie, ja sa nečudujem, že nechce byť za zábranou, keď si v kuchyni. To by tam nebola ani naša Hanka, a to som ju na rukách nenosila. Tvoja dcérka je v období, keď chce všetko vidieť. Moja rada- daj jej pančušky a hrubšie tepláky, posaď ju na podlahu, daj jej hrniec, varechu, valček...... a uvidíš, že aj varenie s ňou zvládneš.
...aj prach sa dá poutierať s ňou -daj jej handričku a nech leští. Uvidíš ako sa jej to bude páčiť 😀

pookie
autor
13. feb 2010

Ona vsetko vidi, nie je to branka s plnou vyplnou ale len tycky/akoby mreze, ked jej dam nieco aby sa s tym zabavila tak na to "kasle" a iba sa pyta na ruky. Ale ved poskusame, mozno sa nieco najde co ju zaujme 😉

jaaty
14. feb 2010

Držím palce, detičky strašne radi napodobňujú rodičov, tak to treba využiť.
Možno sa pýta na ruky preto, aby videla čo robíš. My sme odkedy Hanka chodila pritiahli k dresu stoličku, na ňu sa postavila a pracovali sme spolu 😀