Ahojte moja mala ma 2,5 roka už skoro rok nemá plienky pekne sa pýta,len v noci má plienky aj 3 krát ju prebalujem v noci :( len ona vypije za noc aj vyše pol litra vody ako ju odnaučiť v noci toľko piť a od plienky?Ďakujem za každú radu
čo sa týka pitia,proste jej nedaj.bude mrnčať,plakať,jedovať sa,ale tu to pôjde len systemom,že jej nedáš a budeš trpezlivá,potrvá to pár dní a potom to prejde,pochopí,že piť nedostane.hlavne jej dávaj dostatok tekutín cez deň.čo sa týka plienky,má ešte veeeeeeeeľa času na odučenie plienky na noc.nočné udúčanie nieje také ľahké ako cez deň.na noc sa plienky tolerujú dokonca až do piatich rokov,takže sa neunáhli,aby si nenarobila viac škody ako osohu.oduč od vody a uvidíš,plienky nechaj zatiaľ tak
Co sa tyka vody, daj jej do flasky iba trosku 😉 Alebo mozes skusit razne, ale neviem, ci to pojde... Aj ja som niekedy v noci smadna a vstanem sa napit. Takze verim, ze moze byt dieta v noci smadne. Ci naozaj smadne na toho pol litra, to je o inom.
Nocne pocikavaie nema nic spolocne s ucenim a oducanim a trenovanim. Na to musi dieta dozriet. Niektore skor, niektore neskor. Moj syn dost rychlo po tom, co bol bez plienky cez den, uz ostaval aj suchy v noci. A kamoskinej syn, co je o 11 mesiacov starsi a teda ma uz 5 rokov, ma este stale plienku na noc. On sa proste nezobudi na to, ze mu treba cikat.
Takze tu plienku nemusis riesit. Skor by som ju dala urcite cikat tesne pred lahnutim do postele a redukovala tu vodu. Najprv redukovala, nie zatrhla.
moja rada znie... dodrž, čo píše monicm. Jednoducho nedať nič piť. Tiež sme si tým prešli, cez deň v pohode bez plienky, pred spaním a počas neho čaj a neskôr voda. Nespal poriadne malý, nespala som ja, pretože som bola stále v strehu, že treba piť. Aj keď som mala v dvoch fľaškách po troške, aby veľa nepil/necikal, nepomohlo. Treba s tým praštiť, vydržať a bude kľud. Netrvalo to ani týždeň, možno tak tri noci. S nepitím prišiel aj čas bez plienky. Náš syn má 3 roky a bez nočného pitia a nočnej plienky sme viac ako pol roka. Takže držím palce!
Preboha, to čo sú za rady... Ja som smedná aj v noci vstanem a napijem sa a ako by som mohla vydržť nechať moje dieťa smedné? Dieťa samo dozreje , aby nenosilo plienku aj v noci a ak má len 2,5 roka tak to je v pohode. Počkať aj do 3 rokov a skúšať dávat na nočník aj v noci, ale nechať dieťa bez vody mi príde kruté. Môže byť teplo, spotí sa, dýcha ústami je mnoho dôvodov prečo má sucho v ústach a chce piť vodičku.
tiez si nemyslim, ze razne nie nocnemu pitiu je v poriadku. Tak ako dospeli su v noci smadni, tak su aj deti. Dolezite podla mna je davat pit vela najme cez den. Inak su smadni najme vecer a v noci a dohanaju to.
dat jej napit pred spanim a potom az rano. Pokial nemate horuco v dome, tak je to len o zvyku. Ja som mojmu povedala, ze flasa je v kuchyni na umytie (bola som leniva ist po nu 🙂 )...o par dni nepytal. Ked treba, tak z hrnceka sa napije. A zrusit plienku v noci. Nas sa ani prvu noc bez plienky nepocural. Ked sa pocura, tak dat odmenu za suchu noc.