Ahojte maminky,nemaminky,ženy,baby,dievčata.Mam 3 deti,z toho to najmladšie (1rok),je ,,najuvreštanejsie"najmaznavejšie,a NAJHLADNEJšIE 🙂 🙂 🙂 CHcem vas poprosit o radu ako ho odnaucit v noci čo najmenej papat.CHodievame spinkat okolo 20.00,vypije mliečko(240ml),o polnoci je znova hore a pyta jest(240ml).O 02.00 mame dalši budiček na dalšiu flašku mlieka(240ml),s tym ze hore je okolo 06.00-06.30.Viem že by to mohlo byt teraz aj zmenou prostredia(BA-Nizke Tatry),ale ani dom to nie je o nic lepsie ☹ ☹ ....dakujem za rady 🙂 🙂
u nás je to rovnako :D aj tri krát sa malý budí na jedenie :D a nepomáha nič, ani kaše, ani keď sme skúšali dať čajík.... asi musia vyrásť :D chce to len pevné nervy a brať to ako normálnu vec :D
Aj my dávame na večeru papať kašu , osvedčila sa nám špeciálne tie na dobrú noc. Inak to vypije strašne veľa mliečka ... ešte aj cez deň mu dávaš? Skús mu ponúknuť čajík alebo vodu.
ahoj, u nas je to rovnake, syn ma 13 mesiacov, veceru ma vzdy taku ako obed ( skusala som uz aj kase, aj do mllieko som mu davala kasu a nepomohlo) a v noci papa kazde 2 hodiny mlieko, skusala som ho uz "oklamat" cajom, ale neda sa 🙂)) ale uz som si zvykla a ani sa uz nesnazim ho odnaucit, som si povedala, ze aj keby som mala byt kazdu hodku hore hlavne, ze je zdravy 🙂
Nič si z toho nerob my mame 15 mesiacov a jeme 3x v noci.Vaha 10,5kg a zie toho naozaj dosť.To,ani doktorka nechcela veriť čo všetko za den zje+noc.Tiež ma presviečala že v noci už jesť nesmie,že si žaludok neoddychne,ale ked viem že mi je hladny tak ho nebudem nadajať čajom.Ked to ani nema žiadny zmysel lebo za 15min sa mi zobudí už z hisakom a mame čo robíť aby sme ho ukludnili.Ja si myslím že je to ok a deti vedia najlepšie čo potrebuju a od roka si už vedia povedať(tou svojou rečou) čo chcu... 😀
môj mal skoro 2,5 a ešte sa v noci budil na kakavko,čajíkom sa nedal ošaliť,dávala som,nenechám predsa chlapa hladného 😉 na noc skús normálnu krupicu alebo ovsenú kašu mu navariť,to viac zasýti ako mliečko
ja mam 3 deti a vsetky som odnaucila od nocneho papania od pol roka,a to posledne som odnaucila od 3 mesiacov,davala som im namiesto mlieka cajik tiez v takom pomere jak pil i mlieko 150 ml.trvalo to take dva tyzdne a prestali sa budit,lebo ked davate mlieko ta dieta si zvykne a je stale v noci hladne a ked date caj tak sa odnauci byt hladne.teraz moj najmensi ma prekvapil ked som mu skusila davat az od 3 mesiaca a do tyzdna sa prestal budit,dnes uz ma 5 mesiacov a ide spat kolo 7 vecer 150ml mlieka a budi sa rano kolo 7.len stakymi vetsimi dietami to uz je asi horsie oducit lebo dieta uz vie dobre manipulovat a vynutit si mliecko lepsie je naucit malicke dieta.moja znama uz nedavala mlieko na noc od narodenia iba caj no mne sa to zdalo skoro od narodenia,a neni to zle tak skoro bo organizmus ma v noci odychovat.ked sa uz dieta zobudi po 4 rano tak mieko uz moze. 🙂
ja som neoducala nikdy od nicoho, oducil sa sam, mal asi rok a pol ... dovtedy bol hore 1 - 2-krat v noci na mlieko od roka, obcas aj 3-krat ... neriesila som vobec
Ja som starsieho syna ani nemusela,ten bol fakt zlaty a prespal mi celu noc,ale kojila som ho len do 4mes.Mladsieho som kojila do roka a teda tiez vymyslal aj som spanim,stale sa budil,a s jedenim,ale bolo zjavne,ze vymysla,kolkokrat ani celu flasu nevypil.Zacala som to nahradzat cajom,ale koťuha,to prekukol,tak som na drzaka nedala nic.Zo 3-4 noci poreval (rep.riadne prevrestal),ale potom to nastastie vzdal🙂
@martinka0031 Ahoj 🙂 a neskúšala si dať na noc kašičky? nám to dosť pomáha v nerušenom nočnom spánku 🙂