Syn zacal spavat poobede v skolke od minuleho tyzdna bez plienky, p. ucitelka mi povedala, ze ona ho o hodinu zobudi a vycika sa, vcera sme tak spravili, ale dnes mi uz 2 x odmietol, ze chce spinkat.
cez den uz mozno zvladne byt bez plienky, ved nespi tak dlho ako v noci. Ak sa bojis ze sa pocika, daj mu nepremokavu podlozku. Pokial by sa pocikaval pravidelne, vratila by som sa k plienke. Moja ma 3 roky, 7 mes. a v noci ju ma. Ale uz sa zlepsuje. A uz som jej aj plienku zrusila lebo som myslela ze je pohodlna, ze to robi naschval. Ked je chora, slabsie spi, pyta sa vzdy a ked tvrdo spi, pocikala sa. Dnes spinkala 11 hodin vkuse a plienka sucha. Moje ponaucenie. Chce to cas, este nema asi dostatocne silny hormon aby sa jej v noci netvoril moc. Uz to neriesim, ide to pomalinky same.Ja by som inak kvoli cikaniu malu nikdy nebudila. My sme na dobry spanok cakali 3 roky. Ani nas nikto nebudi na cikanie. Podla mna to nie je riesenie, je to umele. Podla mna ked sa niekto chvali ze moje dieta je uz uplne bez plienok a budi dieta v noci na cikanie, inak by sa asi pocikalo, tak to za odplienkovanie nepovazujem. A tiez som skusala aj nedat plienku. Ked som uz ozaj nemala co prat a 2x za noc som menila obliecky aj vankus, paplon, plachty, povedala som po 3 dnoch, ze to nema vyznam. Zavisi od toho kolko pred obedom vypije. Ke sa vycika a potom vela vypije a tvrdo zaspi, moze sa pocikat. Ale pokial vela nepije a vycika sa pred spanim, vydrzat by mal. A nehoda sa moze stat, je to normalne.
Nemusíš ho úplne zobudiť. Zober ho na ruky a vysvetli mu, že idete cikat. Moji malí si ani nepamätali, že som ich brala na záchod. Ale nejako som to nesilila, ked povedal, že chce spať, tak spal. V postielke mali nepremokavú podložku. Prali sme dosť často. Najmladší ma 4 roky a ešte v školke sa počas spánku dociká. Prostredný mal ešte v 3. rokoch plienku. Jednoducho treba nechat na všetko čas. Pred spinkaním obmedzit trocha tekutiny a dat ho vycikat.
evidemtne este nedospel k tomu, aby spaval bez plienky, je jednoducho este skoro, nemas sa kam ponahlat, deticky musia na vsetko dozriet a nie ich nutit, preto ze "rodicia to chcu" 😉
Akurat mu mozes poskoit dobry spanok a zacne sa budit 😒
ja osobne si myslím, že by mal vydržať aj dlhšie ako hodinu bez cikania.. pokiaľ sa pred spánkom vyciká, mal by to vydržať, cez obedný spánok určite..
a v noci som dala malého 2x, a bolo v pohode