Ako odnaučiť 2,5 ročného syna od spánku s plienkou?

gabkostanka
13. jan 2013

Syn zacal spavat poobede v skolke od minuleho tyzdna bez plienky, p. ucitelka mi povedala, ze ona ho o hodinu zobudi a vycika sa, vcera sme tak spravili, ale dnes mi uz 2 x odmietol, ze chce spinkat.

vefi89
13. jan 2013

ja osobne si myslím, že by mal vydržať aj dlhšie ako hodinu bez cikania.. pokiaľ sa pred spánkom vyciká, mal by to vydržať, cez obedný spánok určite..
a v noci som dala malého 2x, a bolo v pohode

katka1981
13. jan 2013

cez den uz mozno zvladne byt bez plienky, ved nespi tak dlho ako v noci. Ak sa bojis ze sa pocika, daj mu nepremokavu podlozku. Pokial by sa pocikaval pravidelne, vratila by som sa k plienke. Moja ma 3 roky, 7 mes. a v noci ju ma. Ale uz sa zlepsuje. A uz som jej aj plienku zrusila lebo som myslela ze je pohodlna, ze to robi naschval. Ked je chora, slabsie spi, pyta sa vzdy a ked tvrdo spi, pocikala sa. Dnes spinkala 11 hodin vkuse a plienka sucha. Moje ponaucenie. Chce to cas, este nema asi dostatocne silny hormon aby sa jej v noci netvoril moc. Uz to neriesim, ide to pomalinky same.Ja by som inak kvoli cikaniu malu nikdy nebudila. My sme na dobry spanok cakali 3 roky. Ani nas nikto nebudi na cikanie. Podla mna to nie je riesenie, je to umele. Podla mna ked sa niekto chvali ze moje dieta je uz uplne bez plienok a budi dieta v noci na cikanie, inak by sa asi pocikalo, tak to za odplienkovanie nepovazujem. A tiez som skusala aj nedat plienku. Ked som uz ozaj nemala co prat a 2x za noc som menila obliecky aj vankus, paplon, plachty, povedala som po 3 dnoch, ze to nema vyznam. Zavisi od toho kolko pred obedom vypije. Ke sa vycika a potom vela vypije a tvrdo zaspi, moze sa pocikat. Ale pokial vela nepije a vycika sa pred spanim, vydrzat by mal. A nehoda sa moze stat, je to normalne.

atrami
13. jan 2013

Nemusíš ho úplne zobudiť. Zober ho na ruky a vysvetli mu, že idete cikat. Moji malí si ani nepamätali, že som ich brala na záchod. Ale nejako som to nesilila, ked povedal, že chce spať, tak spal. V postielke mali nepremokavú podložku. Prali sme dosť často. Najmladší ma 4 roky a ešte v školke sa počas spánku dociká. Prostredný mal ešte v 3. rokoch plienku. Jednoducho treba nechat na všetko čas. Pred spinkaním obmedzit trocha tekutiny a dat ho vycikat.

saska.t
13. jan 2013

evidemtne este nedospel k tomu, aby spaval bez plienky, je jednoducho este skoro, nemas sa kam ponahlat, deticky musia na vsetko dozriet a nie ich nutit, preto ze "rodicia to chcu" 😉
Akurat mu mozes poskoit dobry spanok a zacne sa budit 😒

lianka123
14. sep 2021

@saska.t suhlasim 😊