Dobrý deň prajem mamičky .Potrebujem od vás poradiť lebo si už neviem dať rady. Moj malý má 3 a pol roka , som aktuálne na predĺženej materskej koli jeho nepriaznivému zdr.stavu ..mal stomický vývod do roka a pol a dlho sa učil kakať , tlačiť ,musel si zvyknúť na režim aby sa mu upravila stolica .Teraz už sa naučil íst na veľku a chcela by som ho dať do školky ale máme problém že sa nepýta na cikanie a nevadí mu sa pocikať .Plienky nemá už cca 8 mesiacov , tesne pred 3 rokom som mu ich zobrala a od vtedy fungujeme doma tak že každu cca hodinku, niekedy aj menej mu musím povedať aby išiel na záchod, bez problemu ide vždy.V noci sa nepociká ani počas obedného spánku . .Ak to ale neurobím počas bdenia , že mu nepoviem aby išiel (čo som aj urobila par krat či ho to netrkne aby išiel cikať sám )tak sa pocika kludne aj tak že mu ide prúd po nohavici až ku zemi a neciti žiadnu vinu keď sa to stane,vyzlečie si mokré veci , dá ich na radiator a ide si dať druhé ako keby sa nič nestalo .Keby to neustriehnem tak periem každy deň aj 20 slipov . Už 8 mesiacov mu vysvetlujem že sa musí pýtať , kričať prísť za mnou ,že musí ísť , že je velký a že je velmi škaredé že sa pociká .. aj odmeny som skúšala aj zredukovať pitný režim kedže pil naozaj veľa na svoj vek .. nič .Boli sme pred tým aj na urologii pretože po operaciach koli brušku sme ho museli cievkovať ale od vtedy tam oni nevidia žieden problém , obličky v poriadku aj mechúr .Je tu medzi vami mamička ktorá mala podobný problém ?? Za každú radu a skúsenosť budem vďačná .
ako ho naučť ti nepoviem, možno len trpezlivo opakovať a on sa to naučí ovládať. Ale k tej škôlke. myslím že problém nebude mať, kedže tam pani ucitelky deti posielaju cikať každú chvílu (pred jedlom, pred odchodom von, pred spaním, po príchode z vonku...) takže si myslím že sa nebude mať kedy pocikať 🙂
Pisala si, ze mal vyvod, mna v suvislosti s tym napada, je moznost, ze neciti, ze ma plny mocovy mechur? je to len moja uvaha, pises, ze ak ho posles, vzdy ide, ale sam od seba nie...
Ahoj niečo podobné máme aj my mali má problém zo stolicou nepýtal sa na záchod až teraz začal a to mal v marci 3 r. Od 2 rokov bez plienky . Od 2,5r chodí do škôlky a to ti poviem až na pár razí čo sa pocikal tam to zvládal čo sa tohto týka dobre . Deti odkukavaju jeden od druhého.