Od kedy som malinku zacala nosit v nosici v kociku mi absolutne nechce byt...😒..som sama??ako ju naucit na kocik ma 1 rocik
Suhlasim, das ju do kocika a bodka. Ja fakt neviem, co toto ma byt, ze nechce, ako nechce 😂 Zapnem pasy a ide sa, neda sa vsetko vybavovat s priviazanym 12 kilovym dietatom v nosici... viem, ze je taka dost "aktivna" skupina mamiciek, co nosi aj trojrocne deti, ale budme proste realisti, krize mas len jedny a teraz v zime je to blbe vseobecne... bud bude chodit a na miestach, kde to nepojde, alebo bude unavena, pojde do kocika. Normalne fusak, dieta dnu, mozes jej dat do ruky nejaky keks ci kus ovocia v dozicky a idete...
A k teme - dieta mi tam reve a je nespokojne - ja to ignorujem. Pokial viem, ze dieta nic neboli, realne mu nic nie je, je to len proste vzdor a truc ten rev, neriesim. Nemozem vsetko tocit okolo 1 dietata a jeho "chcem". Pojeduje sa dva krat, tri krat, pochopi, ze mama ho nevyberie, pokial bude jacat a problem vyrieseny. A ano chcelo to 4 deti dopracovat sa k tejto urovni flegmatizmu 😂
@anjelicek26 ta posledná veta 😂
Ja by som este doplnila ze väčšinou sa snažil dieťaťu vyjadriť empatiu - viem ze nexces byt v kociku, hnevas sa že tam musis sediet. Potom si zväčša aspoň moje poskriekaju menej keď vidia ze ich chapem...
@slecnamarplova no sa ti povie to je placu zvykla si na nosic ale tak odrazu😒
@zuzka38
Aj to som skusala tolko ematie ze nech vydrzi chvilonku ze maminku uz bolia krize a nepomoze ani chrumka ani nic a krd ma pocuje hovorit yo je jak ozivot ..musim byt tich nesmie ma vidiet ani pocut ...aj si poplakala chvilu ale tie pohlady ludi ze mi place v kociku a ja nic nerobim no nemam to srdce.....
@anjelicek26 no zlata si urcite mas pravdu zvykla si ze ked zaplace zoberiem ju ...ja uz neviem ako na nu ...poviem pravdu ze keby som vedela tak nosic nekupim...je to pekne mile a vsetko ale aj uspavat som ju tam muslela vonku 30st.a ja jak trubka som po vonku chodila aby zaspinkala ..no masaker a potom sa naucila z dna na den aj bez nosica a to koli tomu ze zacinavalo prsat castejsie ale na kocik ja uz neviem ....
@majka1706
Ja som kocik prestala pouzivat, ked mi v nom ako 3 mesacna zacala strasne vyrevovat a pri takom malom dietati sa o vzdore asi neda hovorit, ze? Nemala som to srdce ju tam davat. Na prve narodeniny dostala trojkolku, tam sa dost vela vozila, neskor zacala na krstke trate akceptovat aj golfac. Teraz ma 19 m a vacsinou zvlada vychadzky pesi, ak ideme dalej, trojkolka alebo golfac, nenosim ju uz, nakolko som opat tehu a nevladzem. O znicenych krizach matky ale velmi nemozu hovorit zeny, ktore nikdy nenpsili v ergo nosici alebo v satke. V januari sa mi.narodi syn, ten kocik ani poznat nebude, kedze sme ho predali.
Inak podla mna neexistuju kocikove/nekocikove deti, ide skor o preferencue matky, ktorej co vyhovuje, na to si dieta nauci. Mne bol kocik maximalne neprakticky a nepohodlny, byvame na 2.poschodi bez vytahu a po sekcii to bolo za trest trepat po schodoch, ked som bola doma sama s malou. Takze ako sa ty nastavis, tak bude podla mna. Ja si myslim, ze zo mna mala citila tu strasnu nervozitu, ked sme sli s kociarom von a preto aj tak revala.
@majka1706 kasli fakt na ludi. Je to len truc. Pockaj na poriadny vzdor a hadzanie na zem na ulici a skriekanie a utekanie vlavo-vpravo, ale zasadne nie tam, kam budes chciet ty. Nedaj sa. Ja si prave myslim, ze tento vek okolo 1-1,5 roka je kriticky na vytvaranie pravidiel...ci ich vytvara dieta, alebo ich vytvara mama. Nemam chut a ani potrebu manipulovat s dietatom v tom, ci sa chce hrat s kockami, ci chce radsej jest lyzickou ci vidlickou, ci chce ruzovy ci modry sveter. Lebo to je mi jedno. Ale veci, ktore su dolezite pre mna - budu po mojom. A nepohne so mnou vobec. Vdaka tomu fungujeme doma. Muz sa obcas smeje, ze ked mama zaveli, deti skacu haha Ale je to tak... som prisna... ale velmi light level, neziapem, nebijem, nevyhrazam sa. Mame par pravidiel, ktore platia, platili vzdy, su nemenne a logicke. Tak ich ani nenapadne so mnou skusat kyvat. Aj ked puberta pred dverami, uvidime 😂 Nadych - vydych a vydrz par dni, chodte pravidelne s tym kocikom von, nech si zvykne. Aj 2x denne kratsia prechadzka a zasa vyber, pochval, aka bola dobra. Nech si to spaja s niecim pozitivnym. Aj keby ste mali chodit do lidlu po cerstvu zemlu po nu ;)
@slecnamarplova skoda ze to nemozem nahrat uz som yo skusala tolko razy...uz je tazkato sa neda stale ju nosit..boli ma uz chrbtica ani neurolog nepomaha....😒
@lindusss2016 trojmesacne dieta pre pana naporovnavaj s rocnym a jeho potrebami. A ano, nosila som v ergo nosici a aj v satke. Len do veku, do akeho to bolo potrebne a na miesta, kde to bolo nutne. Nemam nic proti noseniu babatiek. Ale velke deti? U teba ano po sekcii, byt bez vytahu, sposobuje ti to stres, dieta to vyciti... ale to nemozes nikomu odporucat, ktory v tej situacii nie je podla mna... ju aj bolieva chrbat... aj maminy musia od urciteho bodu mysliet aj na seba. Nech po 60ke neplace kazde rano, ked sa bude pokusat vstat s postele. Nezijeme len dnes.
@anjelicek26
Dakujem pekne si to rozpisala ozaj mas pravdu dneska poobede skusim nech sa deje co sa deje......a vies ako to je v dedine ludia ma poznaju zazeraju ze mi dieta place a preto nezotrvam ale moja chyba....dneska nastolena zmena dufam ze vydzi ja sa budem snazit
@majka1706 chodte na kratko. Okruh a domov, vybrat, pochvalit. Spravit s toho ritual, nieco, co netrva vecne, nie je väzenie, konci sa pozitivne - mama ma chvali a tesi sa so mnou. Rozpravaj jej po ceste, ukazuj veci, daj nejaku dobrotu, u nas zemla v tom veku na ozutie top. Vy to zvladnete. Ona to vyciti, ze to mamca mysli vazne ;) O tyzden si ani nespomeniete, ze bol problem. A opakujem - kasli na inych ludi. Oni ti to dieta nosit non-stop na rukach domov tiez neprijdu... tak nech sa nestaraju.
@lindusss2016 @anjelicek26 no ono to zacalo presne od 3 mesiaca ako som kupila nosic a to som ju nadalej chcela vozit aj v kociku a nrbol to moj vyber ..dietatko si samo vybralo chcelo sa len nosit ked jej bolo lepsie samozrejmost citit matku a tym to zacalo dalej som sa uz s kocikom nepohla ...a tak som dopadla neni to moja pohodlnost vopchat ju do kocika ale proste 10kg nosit no dakujem pekne co nezaje neviem...
@anjelicek26
Prosim? Co som porovnavala alebo odporucala? Napisala som, ako to bolo u nas. Ak si si moj prispevok precitala do konca, tak si videla, ze v roku mala presla na trojkolku prevazne.
Ja som chcela vyjadrit nazor taky, ze nie deti nam diktuju, ako a v com ich budeme vozit/nosit, ale ze si to nastavujeme my ako matky. Ja uplne suhlasim s prispevkami vyssie, co pisali kocikujuce mamicky, ze take neni, ze tam byt nechce. Ved ked niekomu kocik vyhovuje viac, da tam dieta a ide 😀 u nas bolo viacero dovodov pre satku, mame psy, ktore musim vencit, chodim s nimi aj po zlych cestickach, atd. Ale ak ma niekto kradnu pristupovu cesticku k domu a prechadza sa len po centre mesta, kocik mu sadne super. Nosenie nie je pre kazdeho a kocikovsnie tiez nie. Ale ja som nikde nepresadzovala nosenie za kazdu cenu. Ved som napisala, ze mame aj golfac a mala sa v nom uz teraz celkom rada aj povozi.
@majka1706 v tom veku sa nosila rada aj nasa. Ale je cas na zmenu 😘
❤
@anjelicek26. ❤
@majka1706 tak takemu malemu babu jednak bolo pri tebe lepsie, ale hlavne v tom veku uz zacinaju byt zvedave a treba uznat, ze z nosica ma ovela lepsi vyhlad ako z vanicky. Takze asi tam bol aj pes zakopany 🙂
No moja bola do roka vylucne nosena a potom bez problemov presla na trojkolko, golfac pouziva asi od 15 m a tiez to bolo bez revov.
Nvm, aky mas kocik teraz, ale mozno jej aj vadi, ze ju tam putas. Ci? Ja som moju nemohla priputat ani na trojkolku ani do golfu. Ale tak ide hlavne o to, ci to potom bude bezpecne
mala neter sa vozila od narodenia. segra nenosila ani satku nepouzivala ale min rok v zime bol masaker kedze chodila tak mala fusak a to bol konec rev neskutocny ked sme ju vybrali pobehala a chcela na ruky do kocika nie ako prisla jar a mala max pod ritou deku bola pohoda a vozi sa rada doteraz 😀 malej ale vadili tie vrstvy takze tento rok poriadne oblecieme deka nanoznik a ideme 😀
@lindusss2016 my malu tiez nepriputavame ma madlo ale v golfaci si sama pyta pasy 😀
@lindusss2016. No neviem cim to je snazim sa ju tak upadat aby jej to nevadilo nemala tesne ...ano isto to bude aj tym zvedava bola mala lepsi rozhlad .. kocik mam od Adamex jogger tak ja uz neviem keby som vedela ze sa bude lubit kocikovat isto kupim aj novy kocik ale cert nevie zasa investovat do niecoho co bude v izbe stat
@majka1706
Ak chces nastolit zmenu, v kocikovani, spani, jedeni, v hocicom, musis hlavne vydrzat ty 😀 to vies, ze decka budi chvilu bojovat, ale ked nepolavis, prejde ich to. Treba si nastavit ten denny rezim, ako to tebe vyhovuje, nie som toho nazoru, ze matka ma pre dieta aj dusu vypustit. Oni tej energie maju este dost. Takze ked ta boli chrbat, nauc ju do kociara, ale zacni robit aj nieco pre seba. Ono ta ten chrbat neboli len z nosica. Lebo moja ma tiez 10 kg a ja ju vladzem noait este aj teraz a som v 30tt, ale tak nerobim to skor zo strachu. Chrbat ta boli najskor preto, ze si bezne znicena zivotom 😀 treba zacat cvicit. Nie aby si mohla zas nosit, ale aby si bola ty fit.
@majka1706
Netreba super drahe kociky, len tak som myslela, ze aky mas typ a ci by nebolo nebezpecne ju tam nechat nesputanu. My mame uplne stsry golfac, co sme dostali, ale tak je uz vacsia a sedi tam pekne, len raz muzovi sa vysmykla na cestu, nedaval pozor 😂 ale hovorim, ona je uz vacsia a beha a zosmykla sa len na nohy. Takze musis sama uznat podla vasich moznosti, aby to bolo bezpecne
@majka1706
Inak @anjelicek26 dala super radu, najskor kratke trate a nieco dat do ruky. Moja ked ma chrumky, ani nevie, ze sa niekde vozi alebo co 😝
Dakujem vsetkym mamickam
@anjelicek26 tak boli sme dneska vonku .ja si myslim ze pre malu je to normalne utrpenie tam sediet ,,,no vykrucala sa jak paragraf za vsetkymi listami aj som jej uvolnila pasy a este horsie ani fusak nemala nic ju netlacilo,,,ja si myslim ze jej nepohodnny alebo co ...
@majka1706 pozera dopredu, ci ku tebe? Neboj nic jej nie je, len nezvyk 😚
@majka1706 nepohodlny? este sa pytat budes
malá vie kde je najlepsie 🙂 moj má dva a pol a kocik je doteraz dakedy smrt :D tak radsej berem nosic aspoon nemusim pocuvat ziadny plac a nepozeraju po mne ludia :D
das ju do kocika a nechas ju tam. bodka