baby ako naucit svoje 9mes dieta prezuvat jedlo?ked mu dam do ruky chrumky pekne ich prezuva ale ked dostane jedlo s malymi kuskami zeleninky alebo tie klasicke jedla vo flasi od 7mes tak sa nimi dusi a natahuje ho .....mam mu stale nukat take jedlo alebo stale davat mixovane lebo asi pred dvoma dnami som sa riadne vystrasila ked sa zacal dusit ☹ kase nema problem zjest aj ked su tam malicke kusky(mozno preto ze su riadne rozmocene) alebo jogurt kde su malicke kusky ovocia ale s jedlom ma problem,a preto ked nema pomixovany obed tak ho odmieta,moze to byt len pohodlnost alebo este pockat a nenutit ho?dakujem
asi záleží aj od toho koľko má zúbkov a v 9 mesiacoch boli obidve moje deti stále na mixovanej strave, keďže nemali žiadne zúbky (kristínka má 13 mesiacov a stále sa stáva, že niekedy jedlo vypluje alebo sa s ním dusí, kým jej ho nepomixujem...(teraz máme 5 zubov). Ak si to vyžaduje, tak mu mixuj, pretože ak sa tým dusí, určite to nie je jeho pohodlnosť, len nemá ešte takú prax 😎 . On si postupne zvykne 😉
@tanja61 tvoje dieta je este dost male na to, aby vedelo rozhryzt zeleninu s masom. Kludne mixuj aj dalsie 4 mesiace, nic sa nestane. dieta sa žuť naučí samé. Netreba ho to zvlášť učiť... Moja dcera ma 2,5 roka a doteraz jej niektore jedla mixujem, lebo inak by to nezjedla..ine jedla - chlieb, rohlík, špagety dokáže sama pohrýzť, ale niektoré veci jej nejdu..A nemyslím si , že je to jej pohodlnosť..
presne taky problem som mala aj ja pred cca dvomi tyzdnami tiez sa mi strasne dusil ked nemal pomixovane potom som to začala robit tak ked mal prazdne bruško tak som mu dala na malinke kocky nakrajany chlebik a troska čajiku k tomu zapit po lyžičkach tak som ho postupne naučila papkat kusky 😉 teraz uz spapka aj postruhane jablčko najemno predtym neexistovalo všetko mi zvrackal ...
Mixovať a pridávať kúsky - po troške. Každý deň o čosi viac. Potom je fajn rozpučiť vidličkou banán, mrkvu, zemiak... A celkom dobrý tréning sú obedy v pohároch od rôznych firiem. Tam sú aj kúsky + mix.
@felicita2 no so zaciatku som sa velmi bala davat chrumky a aj sa nam raz stalo ze maly sa dusil tak prve co ma napadlo prst do hrdla a vybrat tak skor bol vystraseny co som spravila....skusam kazdy den a sedim pri nom ,tak isto puci chrumky alebo da aj polovicu naraz ale to sa mu v ustach rozmoci ale tiez som ako na ihlach 😒 moja kamoska ma 10 mes dceru ta je chrumky a nemixovanu stravu od 7mes 😒
@mysenac ma 3zubky 2hore a jeden dole ale deru sa dalsie 😉
@mahulienocka praveze sa mi dusil jedlom s pohara od 7 mesiacov ☹ dakujem vam za odpovede budem mixovat ....moj starsi syn jedol tiez az od roka ale vtedy som sa nad tym nezamyslala 😀
Ahoj, skus mu jedlo pomixovat , ale len tak trochu na hrubo , aby tam niejake tie kusocky ostali a neskor roztlacit vidlickou.
Moja mala tiez robila to iste , chcela len mixovane, ale postupne sa naucila.
A z chrumkami sa ti nedusi? Mne sa minule maly dusil s pecivom - tak som sa zlakla...Ja myslim, ze uz je asi aj cas na take niejake kusky do rucky, aj som im skusala dat , ale Viki mi to celkom odmietla a Samko to s ruckou popucil a cele pchal do pusinky aj velky kusok , tak sa bojim. Ja mam 9 mes. dvojicky.