Ako naučiť piť z pohára 2r dieťa?

1marianna21
4. sep 2019

Ahojte,akoze sama neverim,ze sa pytam,ale uz mi dosli nápady,triky a pomaly dochádza aj trpezlivost. Nasa mala pije len z dojčenskej flasky. Odmieta cokolvek ine. Ide do skolky je “nutne” aby tam pila z pohára nedovolia ine (neriesme toto) preto sa ju snazim naucit na pohárik. Lenze ona ho nechce ani do ruky chytit. Vrieska place. Ja tomu fakt nerozumiem. Od kedy je to mozne skúšame ponúkať pohárik (od klasického po tie co sa “nevylievaju”) skusala som ine flasky,slamky..ona proste nic place zajakava sa ked ponúkam a nedam dojcensku flasu..a to som nerobila na nu ziaden nátlak. mala teraz 2 roky,ma staršieho brata (ten s tymto nemal najmenší problem) vidi nas vsetkych pit z pohára aj tak to rapídne odmieta. Nejde o to,co ma a nema vediet 2rocne dieta,o moj dobry pocit,ide len o to,ze nechcem aby bola smädná v skolke.a ze toto je fakt taka “banalita” a nemozem najst sposob ako ju to naucit...ak mate typy sem s nimi budem velmi rada.
Dakujem

jankalukasova
4. sep 2019

Ahoj, chapem ta. Nasa mala sa naucila s piharikom NUK magic cup. Ale inak.. predpokladam, ze ked ide do skolky, tak uz komunikuje. Nepytala si sa prec? Lebo to moze byt blbost. Neviem, raz skusila a naliala si do nosa.... tak uz nechce. Tak len vysvetlit. Pripadne ist niekam do domacich potrieb a nech si sama vyberie poharik aky by sa jej pacil? Nic?

rinsh
4. sep 2019

My sme taký problém síce nemali, dcérka videla že my pijeme tak aj ona chcela. Ale možno keď pôjde do škôlky a uvidí detičky ako pijú z pohárov tak aj jej sa to zapáči a bude aj ona chcieť.

moninah
4. sep 2019

Aj u nas tak bolo. Ale naucil sa. On sa rad hra s vodou. Dala som do roznych poharov roznofarebne dzusy a sirupy a vsetci sme pili a ochkali, ake fajne, tak aj on skusal. A este mal rad, ked si sam z dzbanika nalial do pohara.

mogaa
4. sep 2019

Ja si myslím že ked bude smädná a uvidí ostatné detičky tak bude piť z pohára aj ona....možno by som skúsila z tých hračkárskych riadikov, keď uvarí "čajík"naliať do šálky a vždy vypiť...Samozrejme do čajníka dať vodu🙂formou hry, naliať len trošku a vypiť

timetotime
5. sep 2019

@mogaa presne tak. ako najlepsie je ked maju motivaciu v detoch. to ide vtedy najrychlejsie a clovek sa nemusi s tym tak povediac namahat

oslo1
5. sep 2019

My s tymto nemame problemy. Ale od zhruba 6 mesiacov (bol kojeny, tak nebolo treba) som mu po dome davala na zem beakers (pohariky so sosacikom), plus som mu nechavala cucnut si z mojho pohara a Sally (caj, voda).
Inak oni sa v skolke naucia. Nas ma 14 mesiacov a v skolke AJ pekne spi, AJ pekne je. Odvtedy AJ doma pekne je.