Ako naučiť na nočník dieťa do 2 rokov?

kenzaa
25. mar 2012

Keď bude mať drobček 2 roky musím ísť do prace, do škôlky je prijatý s podmienkou, že nebude mať plienky. Momentálne máme 18 mesiacov a chcela by som začať s odúčaním od plienok no drobec nočník veľmi nechce. Posedí na ňom pokiaľ sa hráme, no včera keď už potreboval cikať tak si zastal a cikal tak, že som mu držala nočník a na šťastie trafil doň. Uvažovala som o tom či by nepomohol nejaký lepší nočník, pohodlnejší. Síce máme ešte 1/2 roka, no nechcem to nechať na poslednú chvíľu. Poraďte mi ako to bude pre drobčeka najlepšie, aby sme odplienkovanie zvládli.

gubcikova
25. mar 2012

my sme sa zbavovali plienok v 20mes.bolo leto a nedala som plienku a necúvla som ani doma.proste ked sa pocikala som jej ukázala nočník,prezliekla ju a bolo.naučila sa to do 2týždnov.samozrejme potom boli ešte sem tam nehody.po 2 týždnoch ked nemala plienku cez deň si sama vypýtala,že nechce ani v noci.

kenzaa
autor
25. mar 2012

@gubcikova takže si maličkú nenútila na nočník, iba si jej nedala plienku a keď sa pocikala, si jej to vysvetlila, že sa ciká do nočníka. Zdá sa mi to fajn metóda.

akramgad
25. mar 2012

ahoj neexistuje podľa mňa ani rada ani pomoc na anučenie sa na nočník pokiaľ to dieťa nechce samo ono musí byť pripravené samo nato že postúpi do" levelu veľkáčov" a začne nočníkovať 🙂 naša má 2,5 roka a minulý rok v lete sme začali ale žiaľ ona ešte nechcela a tak sme ju necahli tak , nočník bol na očiach a aj somnou chodila na záchod aby videla ale nič proste ju to netrápilo až prišiel deň keď sama začala kričať a utekať na záchod že chce cikať a postupne to šlo samo ale teraz ešte máme problém s kakním niekedy sa vypýta a niekedy to ide do gatí 😅 ale aj to príde čas na to že pôjde na záchod :ň držím ti palce a hlavne veľa trpezlivoszi prajem

evka4
25. mar 2012

@kenzaa ahoj, pozri si fotoblok uzivatelky macocha, ma v nom clanok, ako odplienkovat za tyzden. mozno ti to pomoze. drzim palce.

sympa1
25. mar 2012

@kenzaa ahoj , ja som tiez mala metodu okamzite bez plienky..vybrala som si letne obdobie na oducanie aj ked sme boli vonka..tak vzdy bez plienky a vzdy som mala so sebou aj nahradne oblecenie..a tiez to bolo asi 2 tyzdne co sa zacala pytat....ale kym sme predtym oducali len tak ze mala aj plienku ale chceli sme aby sa pytala..to obdobie bolo hadam aj rok...a zrazu takto narychlo sa naucila

gubcikova
26. mar 2012

@kenzaa presne tak nenútila som jej.nedala som plienku a len vysvetľovala.síce zo začiatku to bolo aj 10x čo som ju prezliekla,ale malo to úspech.ešte sme aj kúpili dosku na záchod a skúšali aj tam dávať.som jej ja názorne ukázala ako.teraz ked má 2 roky malú potrebu vykoná ešte sem tam do nočníka no veľkú jedine na veľký záchod.

jenie123
26. mar 2012

my odplienkovavanie riesime teraz, ma 22 mesiacov.. pred 3 tyzdnami nechcela nocnik ani vidiet, tak som ju nechala tak.. pred par dnami sa mi zacala pytat na nocnik. po 2 dnoch pytania som jej plienku uplne zobrala a aj von chodime bez.. samozrejme mame nehody a vonku sa vzdy pozabudne vypytat.. mame zo sebou vela veci na prezlecenie.. vobec ju nehresim ked sa pocika, len ju zoberiem, poviem co urobila a prezleciem ju.. su to zatial 4 dni. dufam, ze za tie 2 tyzdne to zmakneme aj my.. vcera mala len 2 nehody.. takze super, som rada..

sante81
26. mar 2012

@kenzaa v 18 mes som plienku nedala, ani na doma ani na von, nosila som so sebou vercajch, prezliekla vonku, ak nám cvrklo. a na nočník som davala cikat po stojacky alebo na detsku dosku na velky záchod a tak sme sa učili aj kakat. nenutit, odsledovat kolko asi vypil vody a ponuknut ho tak kazdu hodinu, dve
za mesiac sme boli bez plienky, a to čo sa ušetrilo mesačne na plienkach bolo na nezaplatenie, a hlavne syn bol spokojny, tak isto som učila aj kakat, s knizkou v ruke, čitali sme, vysvetlovat a vela trpezlivosti. mamičke ktorej sa dieta nechce prezliekat a myli dieta striedavo plienka nočnik, tak sa to nemusí podarit hned, ja som plienku zrusila a viac nedala.

deniskateniska
26. mar 2012

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/annika11/cla... tu je fajny clanok o tom... vela kamaratiek podla toho odplienkovalo.. ale ber to tak kazde dieta je ine niekomu to trva dlhsie a niekomu kratsie.. nevravim ze si robila chybu ale na nocniku sa hrat nema ... dieta potom nevie na co to sluzi.. proste ciknut kaknut a von... ak nocnik nefunguje neskusali ste na wc? my teraz za par dni cakame babuliatko tak nereisime odplienkovanie ale ked sme sa snazili cca na vianoce tak sa zatal a nechcel na nocnik tak sme skusili wc a tam to slo krasne... a nestresovala by som ak mate 18 mesiacov, lebo iba teraz sa vyvinul alebo dovivija zvierac mozno este nevie zastavit cikanie.. skus za tyzden mozno to uz pojde.. a inak my cakame na leto aj koli druhemu babuliatku ale aj koli tomu ze budeme vacsinu casu vonku a tam budeme behat bez plienky 😉 drzim palceky .. a pevne nervy a nevesat hlavu 😉 mam kamosky co odplienkovali ukazkovo za tyzden a inym sa to podarilo az za mesiac dva... a ine deticky sa odplienkovali a zase pozabudli sa pytat... neboj nebudu mat plienky do maturit 😀 😉

pink_lady
26. mar 2012

no, my mame 2,5 roka, odskusane vsetky mozne metody, az sme to vzdali...vycikat sa vycika do nocnika, ale vykakat nie, ani za svet, a kakame cca 3-5x denne, niekedy aj viac, (kasu, nie tvarovane 🤐) takze radsej budem vymienat plienky ako potom zoblecenia davat dole ho... 😀

kenzaa
autor
26. mar 2012

takze to asi nechame ked bude teplejsie

kenzaa
autor
26. mar 2012

@pink_lady do dvoch rokov to musime stihnut, lebo potom musim nastupit do prace a v skolke je to podmienka, ze bez plienok ☹

mandragora22
26. mar 2012

@kenzaa ahoj,necitala som diskusiu, len tvoj uvod, no pod pojmom "drobcek" netusim, ci mas dievca, ci chlapca. my mame dievca a vysvetlovanie nezaberalo, kedze nosi pampersky, veselo si do nich curala a necitila vlastne vlhkost, tak akosi si robila z nocnika dobry den, iba co som ju ja vystihla sem-tam. tak to slo 2 mesiace, darmo som vysvetlovala, ukazovala plienku, ze fuj, ze tam cikala atd... napokon pomohli tzv. "naucne nohavicky", to boli take gatky, ktore mali ten stred vystuzeny, ten, kde si dospela zena lepi vlozku, pre vysvetlenie...skladal sa z dvoch casti a medzi nimi bolo nieco ako igelit alebo nepriepustna vrstva. sluzia presne na tento ucel. dieta sa pocika, gatky aj precika, nie su stopercentne, ale nie je docikane tak strasne, akoby precikalo obycajne bavlnene gatky. no a vtip je v tom, ze citi tu vlhkost z cikania. ja som toto zacala pouzivat niekedy v polke decembra? nepamatam presne, trvalo to len 2 dni a pytala sa na nocnik. pricom sa mi pocikala za tie dva dni tak 3-4x (aj to jej len uslo), potom citila, ze je to neprijemne, opat som jej vysvetlovala, ze ake fuj, ze sa pocikala a ze naco je nocnik a nechala som ju v tych gatkach po pocikani takych 5 minut s tym, ze ked bude cikat do gatiek, tak v nich bude aj chodit 😀 😀 😀 no a zabralo. uz dobre 3 mesiace mame pokoj s pocikavanim, plienku davam len na noc, aj to sa mi uz tych 70% noci nepocika, ale vydrzi do rana. zalezi od mnozstva tekutin. pre upresnenie, ked sa to naucila, mala 21 mesiacov. bez tych gatiek bohvie, dokedy by sa pocikavala...

mandragora22
26. mar 2012

@kenzaa dolozim, ze gatky mala len doma! nie vonku, tam som davala plienku, bolo chladne pocasie - december

kvietocek7
26. mar 2012

ja by som sa tu v tejto teme opytala ako naucit dieta aby ''povedalo ze mu treba cikat ci kakat'' 😖 😖
my sme uz dost pokrocili aj vydrzime bez plienky na poobedny spanok len sa nepyta sam 😖

mandragora22
26. mar 2012

@kvietocek7 hm, ja netusim, moja nerozprava a preto sa neviem popytat slovami. len sa predo mna postavi, zaškerí sa a chyti sa rukami (oboma) za zadok 😀 a ja uz viem, ze chce bud jedno alebo druhe. ale toto si ona sama vymyslela, o to to mam lahsie, ze som ju nemusela ja ucit, lebo neviem, ako by som, ked mi hovorit nechce 😒 😒

kenzaa
autor
26. mar 2012

@mandragora22 mam chlapceka, pouzivame madarske plienky /libero/, lebo v inych bol problem s pokozkou /nesadli nam pampers, huggies ani nic ine/, vyrabaju aj tie oducacie plienky, skusim ich kupit buduci tyzden ideme na plienkovy nakup. Opisuju ich tak, ze drobcek citi pocikanie. Urcite dam vediet, ako pokracujeme.

mandragora22
26. mar 2012

@kenzaa OK, o takych som nepocula, ale prajem uspech a ked nezabudnes, tak sa pochval! 😉

kenzaa
autor
26. mar 2012

@mandragora22 drobcek mi povie, ze cssssss, ze cika a eee, ze kaka, no uspesne do plienok 😀

mandragora22
26. mar 2012

@kenzaa fajn, aspon ti to oznami, ta moja opica povie mama, tata, baba, hav hav, mnau, kikiriki, brm brm-auto alebo brm brm-medved a to je asi tak vsetko 😀 😀 😀 😀 😀

mimave
26. mar 2012

@kenzaa ahoj, necitam nic vyssie, musim uz utekat, ale pozeram ze si pisla o tych odvykacich plienkach, to su tie natahovacie ako nohavicky/slipky, ze? rozmyslala som aj ja nad nimi, oni asi budu aj menej sat, mas nejaku znacku co ides kupovat prosim ta pekne?

korenbaba
26. mar 2012

@kenzaa Každé dieta má proste svoj čas na šerblík. Ale to ti povie každý. Na nete je návod ako dieta odučit dieta do 7dní, okrem konkretneho "návodu" je tam popísaných pár vecí, podla ktorých poznáš či je už maličké pripravené na šerblík. Ked budeš tieto signály poznat, možeš mu k tej pripravenosti pomoct.

http://dvojickovo.webnode.sk/news/oducenie-od-p...

kenzaa
autor
26. mar 2012

@mimave ja idem kupovat v madarsku, su lepsie ako pampers, nam vyhovuju ovela viac. Su v 2 obaloch http://www.argep.hu/popup.asp?pid=160957728&pnr... alebo http://www.argep.hu/popup.asp?pid=164980214&pnr... asi budu stat trochu viac, je ich tam iba 17 ks

kvietocek7
26. mar 2012

@mandragora22 tie gatky ak mas nejaky web kde sa daju omrknut mozes sem hodit...dik

kenzaa
autor
26. mar 2012

.

mandragora22
27. mar 2012

@kvietocek7 zial, netusim, kde ich hladat, mne ich kupila znama az 8 kusov, z toho som pouzila 2 kusy a stejne som vsetky potom popredala, este aj tie pouzite, neviem, musela by som sa jej spytat, ale ona bola kdesi v polsku na nakupoch a tam to niekde vyhrabala, neviem, ci na trhu, ci kde.... fakt netusim, opytam sa 😉

mimave
27. mar 2012

@kenzaa dakujem skusim si to pozriet🙂

kenzaa
autor
27. mar 2012

Dnes rano si moj drobcek rano pekne sadol na nocnicek, bola som pri nom a pekne sa vycikal. Zatial to bol iba 1 dnesny uspech, no uspech je uz to, ze tam chce sediet a neutekal. Tesim sa. No urcite kupim aj tie jednorazove nohavicky co som pisala, mozno nam to pojde lepsie.

jenie123
1. apr 2012

@kenzaa super, toto su krasne zaciatky.. tak u nas je to uz 11 dni co som malej zobrala plienku a uz vcera sa nam nestala ani jedna nehoda a dnes este tiez nie.. 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz