cez den chodi po dvore bez plienky, tak sa mi potichucky hocikde vycika, alebo vykaka, kludne aj po stojacky, obcas si cupne a ocika akoze travicku,az potom mi povie o tom, ale v dome musim na nu striehnut ako straka kade chodi, aby to iste mi neurobila aj tam, uz som skusala jej dat aj nohavicky, akoze je velka baba,ale nic nezabralo, sadne si na nocnik, alebo na WC na par sekund a hned sa dviha, ako sa zdvihne, tak sa mi hocikde vycika, strasne , dakujem za kazdu odpoved. Eva
Trpezlivost, sama pochopi.. Nasmu to doslo az ked mal 2,5 roka.. Nechaj to na nu a zatial jej na doma nechaj plienky a vyskusaj tak o mesiac zas.. My sme ho napr. oducali i v lete a pochopil to az na jesen, ked mal tych 2,5.
akoby som čítala o mojej malej,netlač na ňu ,ešte nedozrela ,dávaj ju sadať na wc ,ak je možné nechaj ju bez plienky ,ale ak sa stane nehoda ,len jej povedz aké kako spravila alebo hanbu,ale nič viac ..vydrž ono to pôjde...
Tak ako pisu baby, treba len trpezlivost, kazde dieta je ine. Moj starsi sa tiez nevedel odnaucit od plienky, skusali sme ho nechat pocikat, nepomahalo, pochopil to az ked mal 2 roky a 8 mesiacov a to zo dna na den. Nechcel plienku uz ani na spanie ani na chodenie von. Tak na nu netlac, ona to sama urcite pochopi 😉
Nasej malej to trvalo skoro pol roka, kym sa naucila uplne spolahlivo pytat, stale sa u nej striedali obdobia, kedy sa pytala bez problemov a potom prisli dni, ked sa zakazdym pocikala, treba trpezlivost, v desiatich rokoch sa uz urcite pocikavat nebude :o) Moj starsi syn sa naucil v dvoch rokoch zo dna na den, kazde dieta je ine
presne ako Ti uz napisali, chce to len cas, a pride to, nasa bola tiez taka tvrdohlava, na nocniku ani neobsedela, skusala som to niekolkokrat, a potom som si proste iba pockala - ked mala presne 2roky a 3 mesiace, za 3 dni bola odplienkovana a do 2 tyzdnov sme jej prestali davat uz aj plienku na spanok.
nic neurychlis, kym dieta nespolupracuje, take, co akoze uz v roku chodili a same sa pytali, tak to je len vysledok nahody alebo tvrdeho drilu a reflexov - podla mna.
kludne ma tu mozu nejake uspesnejsie mamicky ukamenovat 😀 ale psychomotorika sa oklamat neda....niekomu to dojde uz v 18mes., inemu v 24m, v 27m - treba skusat a ked nejde, pockat par tyzdnov a skusit opat....
drzim palce! 😉
ako som sa niekde docital -u kazdeho dietata je to vec velmi individualna a dieta do toho musi tzv. dospiet...a kazde sa tam "dostane" inou rychlostou. ....ale skusat treba. My sme si taktiez pockali na leto - plienky dali dole (u rodicov na dvore rodinneho domu) ale vzdy sme dcere nechali spodne pradlo....alebo kratsy. Ak sa pocikala - chladilo ju to a okamzite hlasila ze (HUSTON - mame problem) - ak by nemala gatky asi by jej nevadilo vycikat sa na travu a ide sa dalej...ale takto jej to vadilo a za 2 dni sa pytala sama. .....Druhe bolo (tiez som to niekde vycital)........kupil som male samolepky srdiecok (moze byt cokolvek)......a akonahle sa dcera pvytala --supli sme jej nocnicek a po kazdom uspechu sme ju vychvalili a spolocne nalepili na nocnicek jednu nalepku srdiecka (asi mesiac sme lepili aj na dvere zachodu v byte)(su tam dodnes)...........do tyzdna sa prestala pocikavat aj vnoci.
....ono to pojde....
potrebujes iba trpezlivost. niektore deti dozrievaju na toto az po dva a pol roku zivota. napr. taky bol moj starsi. vsak mate cas.... neboj, do skoly s pliekami nepojde.
ziadny krik, ziadne trestanie, nehovorim ze u vas je.... len treba kludne vytrvat. jej do v hlave dopne a pochopi... som si istal