Ako naučiť dojča na fľašu?

radka214
24. mar 2011

dobrý deň mam 4mesačneho chlapčeka a vôbec nechce byť s fľaše ale ked mal 2 mesiačiky tak som prikrmovala s umelým a papal ale teraz zrazu odmieta vypľuva a napína ho už som aj výskúšala všelijaké cumle ale nechce poradili by ste mi ako ho naučiľ ?? :((((

jitkatatarova
24. mar 2011

Ahoj.Ak ti mozem poradit,tak ho ani na flasu neuc.Radsej mu daj pit po lyzickach,lebo potom mozes mat zas opacny problem ako ho to oducit.Ja zas riesim ako moje bambulky od toho oducit.Na flasu sa naucili v nemocnici a teraz maju 2,5roka a flasa na spanie musi byt,aj ked cez den piju aj z pohara,aj cez slamku,ale akonahle lahnu a nedam flasu tak mam dabl cirkus. 🙂 Tak radsej sa tomu vyhni.

dahra
24. mar 2011

Kojene deti nechcu nic gumove, mojho som 2x dokrmila z flase, ked som bola po operacii slepaka a v zilach mi este kolovala narkoza, tak som nesmela kojit. Mal 6 tyzdnov vtedy, odvtedy som potom stale len kojila. Maly sa na cumel nikdy nenaucil, tak ako hore pisane, netreba ucit na cumel po takom case - lyzicka pomoze a tiez hrncek s naustkom. Tiez sme to tak robili.

benne
24. mar 2011

a nemôže to byť mliekom, nie fľašou? moja mi v 4 mesiacoch začala mlieko odmietať, v 10m sa k mlieku vrátila... a

@jitkatatarova neboooj.. ja som pila z fľaše až do prvého ročníka (my sme ale vstávali ráno do škôlky o 5.00 a leteli na bus), ale moja sa po 3.narodkách zbavila fľaše dobrovoľne, zahlásila, že ona je už velká a bolo (čo je niekedy mi aj ľuto, lebo už zdaleka nevypije tolko mlieka z hrnčeka, ako ked pila 2x denne 200ml z flaše)

jenie123
24. mar 2011

Presne toto iste riesim aj ja.. My sa este kojime.. Ziadnu flasu nechce, uz ich mam doma asi 7 druhov a rozne druhy cumlikov a naustkou a nic.. Ked tak som jej davala lyzickou ci striekackou. Z poharika bola cela mokra.. Lekarka mi radila, stale mat flasku po ruke a stale ponukat..
A na cumel sa naucila v 3 a pol mesiaci.. 🙂

lussy666
24. mar 2011

dcerka tiez flasu odmieta, ked tak sa s nou hra, kuse, ale nepije z nej, nevie to a nebudem ju to ucit, ma hrncek s naustkom, alebo jej davam normalne z pohara..

dalbel
2. apr 2011

Ahojte, takže mne sa to dnes už konečne podarilo. Malú - teraz má 4mesiace- som učila na flašu asi mesiac. Nakúpila som tolko cumlikov a fliaš, až sa začala hrávať s cumlom na širokej flaši od firmy mam. Ten jediný si nechala v ústach. Tak dnes som ju už nechala vyhladovieť. Síce mi bolo hrozne že tak plače, aj s hladom najprv zaspala. Keď sa zobodila tiež flašu najprv odmietala, ale potom tak začala krásne piť. Čo som mala urobené mliečko, ešte mala málo. Treba skúsiť aj takto. Ja som bola tiež už zúfala, že ju na flašu nenaučím.

marusik
2. apr 2011

my sme fľašu ani neskúšali, na rady mnohých skúsených sme ju učili piť z pohárika - najprv so sosáčikom, no ten rozhrýzla, tak potom bez, šlo jej to rýchlo a ľahko. Teraz pije sama dokonca tak, že si drží uško hrnčeka len jednou rukou... s dvoma sa minule napila z veľkého pollitrového poháriska🙂
a ešte som zabudla - tiež sa ešte dojčíme...