Mamuľky, poraďte, prosím, ako naučím svojho 3,5 ročného chlapáčika vypľúvať pastu pri umývaní zúbkov? On ju stále hlce a keď poviem vypľuj, tak len zaprská jak mača a to je celé...
Presne ako pise @lenka311, maly to vidi robit nas, ma z toho ohromnu zabavu a opakuje, co vidi. Pokial ta trapi, ze prehlta pastu, kup pastu bez floru, my mame tiez taku, odporucam Weledu pastu na mliecne zubky, dostat v DM, obsahuje bylinky, takze ked ju aj viackrat prehltne, nic jej nehrozi a postupne sa to nauci 😉
Ak moja Lenka sa naučila tak že sme si spolu umývali zuby a aj pľuli 😀
Ja som jej kúpila teraz pastu Elmex tam je písané že to môžu deti aj prehltnúť.
Držím palce 🙂 🙂
Netusim, mne ju mala vypluvala odkedy sme jej dali prvykrat zubnu pastu. To az teraz si na nej rada pochuti.
ja som malej kupila poharik na vyplachovanie a to je radost ked moze vypluvat pastu a vodu 😀 😀 😀
Ja ti poradim takto: kup jej zubnu pastu od weledy pre deti, nieje tam fluor, je uplne bezpecna, obsahuje vytazky z bylin a podobne. a moze to aj zjest, lebo to podporuje travenie.
Tiež si umývame zúbky spolu, to vždy zaberie 😉 😉 😉 .
no tak toto by aj mna zaujimala, mala ma rok aj stvrt a teda vypluvat nevie... urobi len zvuk 😀
@tkmama ahoj, aj náš tak začínal😀 teraz to funguje tak, že si umývame zúbky spolu a robí to čo my...umyje si zúbky s kefkou a troškou zubnej pasty a vypláchne si vodou z pohárika🙂 má 3 roky a 10 mesiacov a takto si umývame zúbky (aj s tým vyplachovaním - ako dospeláci) už pomaly rok...skúste, nášmu malému sa to veľmi páči-vypľúvať pastu aj vodu, presne ako píše @jasminet 😀 (hlavne, keď sa so svojou sestričkou pretekajú, kto "dopľuje" až na zrkadlo...) a tiež používame zubnú pastu, ktorá sa môže aj prehltnúť, ale presne zdieľam tvoj názor, mal by sa naučiť vyplachovať zúbky resp. vypľúvať zubnú pastu, veď hádam pasta je len médium (prostriedok) na čistenie zúbkov a nie "pochúťka" na jedenie😉
Mne sa to malá naučila už dávno, teraz má 25mesiacov.. A ako? - videla to robiť mňa.. Najskôr jej to bolo smiešne, potom to začala robiť aj sama... Takže tak.. 😉 😉 😉