Ako naučiť dieťa, že pes nie je hračka?

bambinkaa
2. nov 2013

nase dieta miluje psa a stale ho krmi, nahana, vlaci hore-dole, oblieka, dava mu vodu, aportuje s nim po byte, skratka nenecha ho oddychnut, vzdy sa s nim chce hrat. Ako ju mam naucit, aby sa hrala aj s hrackami viac, nie len so psom? 🙂 a ze pes je kamarat, nie hracka? diki

mimake
2. nov 2013

Ake stare je to dieta? Tento problem vacsinou vznika vtedy ak psik pride do rodiny neskor ako dieta. Tam je ten problem trosku vacsi. Pokial psik uz v rodine bol vacsinou ho deticky vnimaju ako nieco prirodzene a velmi ich nezaujima. My sme mali psov skor ako dcerku, ale moja sestra to mala naopak. Tam pomahalo jasne ukazat ako to moze byt tomu psovi neprijemne. Napr. Ak ho vlaci po rukach. Zobrat dieta tiez na ruky a nepustit ho ( chvilku) aj ked sa uz pyta dole a potom mu vysvetlit ze tak ako sa citilo stiesnene teraz ono ta tak isto sa citi aj psik... A tak dalej priklady su rozne.

bambinkaa
autor
3. nov 2013

@mimake aha, my sme mali psa skor ako babo, pes ma 5, dieta este nema 3. Je to labrador 30 kilovy 😀 tak na ruky ho neberie, ale keby mohla, urcite by to robila 😉 proste tak ho strasne zboznuje, ze chce byt stale len s nou (obe su baby). Aj teraz ju oblieka a pes by inak najradsej spal, lezi na svojom mieste.

linda20111
3. nov 2013

@bambinkaa Trosku toho psika teraz trapi, ked chudak by si potreboval oddychnut 🙂 Jednoduchy sposob - uputat pozornost dietata na nieco ine - kupte nejaku NOVU hracku, bude sa hrat s tym co je nove a psikovi da pokoj...

mimake
3. nov 2013

@bambinkaa no my mame dvoch hafanov. Hned od narodenia malej sme ju stale ku nim davali. Aj teraz su stale pri nej a mala ich uz uplne ignoruje. Max. Tak pohladka- to sme trenovali kazdy den, alebo im da piskotky ale inak ignoracia. Od 5 mesiaca krasne reaguje na slovka no no a nesmies takze aj ked mala v umysle niektoreho z nich potahat za usko hned sme jej to zakazali a zasa sme cvicili hladkanie. Nikdy jej nedovolime robit nic co je psikovi neprijemne, predsa je to len zviera a preto treba byt obozretny v kazdom pripade aj ked si myslime ze psik neublizi stat sa moze vsetko. Takze ja naozaj neodporucujem dovolovat jej taketo veci. Napr. Znama mala retrivra a jej maly s nim robil fakt vsetko skakal jej po chvoste tahal za usi a jessie nic len mrkla okom, ( ten pes by ozaj neublyzil ani muche )ale jedneho dna jej praskli nervy a maleho rafla, nastastie sa nic nestalo. Kamoska dala psa prec ze uz sa boji ale ze urobila chybu ona, lebo to malemu dovolovala si pripustit nechcela. Nechcem tym povedat ze nieco robite zle alebo vas poucat ( dufam ze to tak nevyznelo ), len davam rady z vlastnych skusenosti.

maribell
3. nov 2013

my mame tak isto psa a dvoch kocurov.. mali sme ho skor ..tak isto ako pise @mimake aj my trenujeme a malinky ma sice iba rok a dva mesaice ale uz vie ze za chvostik ani usi sa netaha...nedovolili by sme mu robit nieco co je zvieratkam neprijemne ... treba mu to dat znacne najavo lebo pes ak je akokolvek priatelsky je nevyspitatelny