Moja dcérka Sofinka pôjde od septembra do škôlky, vonku sa pýta cikať, cez deň tiež pekne a aj ked spinká cez deň tak sa nepociká. Chcela by som ju však už odnaučiť aj v noci bez plienky poradte ako na to. ďakujem
alebo ked tak nedaj plienku a dve hodky po zaspati ju daj vycikat a uvidis ci do rana vydrzi 🙂
@bubu98765432
@ichbinich presne máte pravdu že dieťa musi dozriet.. Nas maly prvú noc pekne vydržal a večer sa pocikal :( tak som mu dala plienku a počkáme 🙂
A ma tu plienku rano mokru? Moja sa zacala pytat 2 roky a 7 mesiacov a v noci bola bez plienky o dva mesiace neskor. Videla som, ze ma niekolko noci sucho, ta som jej ju nedala. Sice sa obcas pocikala, ale to neva. Potom sa zacala aj v noci pytat na nocnik a teraz uz vydrzi celu noc. V skolke moze mat plienku cez spanok, maju ju tam aj stvorrocne deti.
nas drobec vacsinou co som si vsimla v noci vobec necika - cika az po prebudeni...
ja som si svoju dceru par dni odsledovala a ked som zistila ze rano boli plienky suche tak som nedala potom vobec ano stalo sa hned dve ci tri noci za sebou ze sa dopiskala ale potom sme jej nechali male svetielko zapalene na chodbe aj nocnik a tam chodila v noci lebo rano bolo napiskane a teraz uz vydrzi celu noc, ma 2 roky a 7 mesiacov a nocnu plienku nemame uz 3 mesiace aj nieco 😉
Malu som zacala odplienkovavat, ked mala 21 mesiacov.. po 2 tyzdnoch mala uz nocnu plienku suchu.. tak som ju po 2 tyzdnoch zrusila uplne.. odvtedy sa mi v noci pocikala len raz.. kamoska pravidelne malu budi v noci 2 - 3 krat a da ju vycikat. Ma 3 roky.. moja mala vydrzi celu noc.. mame v rodine chlapca ma 5 rokov a donedavna mal v noci plienku.. boli na vysetreni a museli zrusit plienku.. este stale sa pocikava 3 krat za noc.. ale to bude iny pripad..
@bubu98765432 pozri, pripadne sa opytaj v temach, na ktore ti dala linky katren
Odplienkovanie cez den a v noci su uplne odlisne veci. Odplienkovat cez den sa da naucit. Ale na odplienkovanie cez noc musi dieta doslova dozriet. Musi sa zobudit na to, ze ma plny mechur, napr. Pocikavanie v noci (samozrejme nie kazdu noc) je normalne este v predskolskom veku.
Takze, podla mna, neuc, ono to pride samo. A tym padom bez stresov 😉