Ako naučiť dieťa sedieť na nočníku?

janta6716
21. nov 2012

moj maly nechce sediet na nocniku, reve a hadze sa do zadu, ma17mesiacou, ale vie co je cikat, ked sa ho opytam ci chce, ukaze na serblik a vravi ze nie nie... prosiiim o radu, neviem co robit!!!!!!!

sisaha
21. nov 2012

@janta6716 co robit? nechat dieta dozriet.... Ked bude pripravene, tak si tam sadne a presne bude vediet co ma spravit. Zjavne este nedokaze cielene ovladať zvierače...Už som tu dnes čítala, či je normalne, že trojročne dieťa nevie povedať R. Nemal by sa už vedieť sam obliekať? Ved stáť na nohách už vie... Kam sa ponáhlaš?

matozazzo
21. nov 2012

@janta6716 Nie je pripraveny, je to skoro... nenut ho nasilu, bude to odmietat nadalej, skus neskor, o mesiac - dva.

xlucia
21. nov 2012

@janta6716 suhlasim so sisahou. co mas robit? cakat. vsetko ma svoj cas. nutenim to iba pokazis

xenicka13
21. nov 2012

ja som deti naucila az okolo 2. narodenin

zuzi0911
21. nov 2012

@janta6716 tiez som skusala okolo roka plus.niekedy uspesnie niekedy neuspesne. potom som to nechala tak.jedneho dna prisla starsia mala 2 roky a boli sme vonku ze ce cikat. dala som jej dolu plienku vycikala sa a od tohobdna uz jju nemala anni v noci. to iste s mladsou ma 21 mesiacov ked ce. da si dole plienku a sadne na serbel ked nie neriesim. ked bude pripravena ozve sa.

janta6716
autor
21. nov 2012

dakuje, uz som sa bala ze chyba je v nocniku, ze mu mam kupit iny...dakujem...skusim schovat nocnik, a az po vianociach budeme skusat dalej...

evina57
21. nov 2012

Môj 17. mes. tiež nechce sedieť na nočníku ale kúpili sme podsedák na wc a tam ciká 🙂 Vyskúšaj 😉

euka210
21. nov 2012

@janta6716 chyba nie je v npocniku, podla mna uz je na to velky 🙂 Lepsie zacinat uz skor.

brnka
21. nov 2012

moj sedava v obyvacke pred telkou a pozera rozpravky. Starsi mal zase nocnik v detskej izbe, bol obkoleseny hrackami a knizkami a spokojny 🙂

rose1988
22. nov 2012

Myslim si, ze je este skoro. Od polroka je na to teoreticky pripravený no to neznamena ze aj prakticky 🙂 Moja neter ma 2,5 roka je velmi múdra a poslusna (dokonale dieta) a tiez sa este casto krat pozabudne. Kvôli dacomu mu tam nie je dobre. Moja ma tiez 17 mes. dakedy si sadne dakedy nie. Tiez mame aj ten podsedak dakedy sa jej podari aj do zachoda no vacsinou nema naladu na to.

janta6716
autor
22. nov 2012

@euka210 velky???ved aj v literature sa pise ze dieta zacina ovladat nutkanie na moceni az okolo18mesiaca....

rose1988
22. nov 2012

od roka a pol 🙂

amouramour
22. nov 2012

@janta6716 a ako vysvetlis napriklad zahadu, ze su deti, ktore uz od od napriklad roka su bez🙂 ja si myslim, ze ide v prvom rade o zvyk

janta6716
autor
22. nov 2012

ano zvyk,ale aj samotne mamicky tu pisu,ze je este skoro ze mam vyckat:....taaak?skoro, ci neskoro?

daniela242
22. nov 2012

@janta6716 Daj mu čas,on si to musí usporiadať v hlavičke sám..Rozhodne ho netreba nútiť, sadne si keď bude pripravený. ja som dcéru nedávala sedieť na nočník- raz som to skúsila ale tiež to bol neskutočný krik a cca mesiac pred druhými narodeninami sama zo dňa na deň odhodila plienku a začala sa pýtať. Nočník sme mali v detskej, takže ho mala stále na očiach, ale nechala som to na ňu 🙂 Takto budem postupovať aj pri synovi....

amarilka
22. nov 2012

je to o pripravenosti, staršia mala vyše dvoch rokov a zo dňa na deň sa odučila od plienok či cez deň, v noci a aj pokakávať a mladšia, teraz má 19 mesiacov, v lete istý čas sa každý deň pekne vykakala do nočníčka a potom akoby uťal, doteraz si naňho nechce sadnúť, tak čakám a občas odskúšam či to nepôjde, keď nie nič sa nedeje

lumarque
22. nov 2012

@janta6716 ahoj, urcite nie je skoro.Moj bol bez plienky prakticky od 14 mesiacov( aj ked mal obcas krizy, ked sli zuby) skus ho nejak namotivovat. Nam zabralo: nechat cikat postojacky, cikacia babika, nalepka my wee friiend, ktora zmenila farbu, ked ju opisal , video once apon the potty na youtube, ze si zobrel nocnik, kde chcel, skusit viac nocnikov, davat za odmenu nalepky...

monci176
22. nov 2012

@janta6716 ahoj môj chlapček sa neskoro pýtal na nočník,dopomohli nám videá na youtube,ako detičky chodia sami cikat,skus tuto formu ,púštaj mu video týžden a nechaj mu nočnik na očiach ,,,mne začal chodit sam ,zo dna na deň...... Monika

ali76
22. nov 2012

@daniela242 to sa mi páči, mi ho mame v obyvacke, ale tiez nechce sediet na nocniku a bude mat v nedelu 15 mesiacov, 2 x sa mu to podarilo, ale nechce sediet, tak vyckam aj ja, mozno sa bude pytata potom sam

achesa
22. nov 2012

nám sa malá vycikala do nočníka raz ráno. nejaký čas som ju vždy ráno posadila na nočník do dverí záchodu a ja som si sadla na záchod. Keď počula mňa, tak asi na tretie, štvrté ráno sa vycikala aj ona. Ale ešte trvalo, kým sa začala aj pýtať. No aspoň pochopila, načo to je.🙂

janta6716
autor
22. nov 2012

ja ho beriem aj so sebou na wc, a vravim maminka ciki..a on sa aj vycika, ale na nocniku sediet nechce, minule som ho nan posadila a pokricala po nom, a vycikal sa...ale neviem ci je spravne nutit ho na nom sediet... on dobre vie co to znamena ale na nconik nechce sadnut...

euka210
22. nov 2012

@janta6716 ale to nebrani v tom, aby mamy zacali davat dieta na nocnik skor, aby privyklo a ziskalo nacvik...ako inac vysvetlis, ze ked nasho posadim na nocnik, tak ked mu treba sa vycura? A to tam sedi len chvilku, ziadnych 5min alebo co. Este sa sice nepyta, ale potom to bude lahsie.
Teraz sa pise tak, ale davnejsie sa ucilo odkedy vedelo samo sediet. Nie vsetko stare je somarina 🙂

janta6716
autor
23. nov 2012

@euka210 jasne ja by som ho ucila, ale co ked tam proste nechce sediet!!!!!????

euka210
23. nov 2012

@janta6716 a skusala si ho nechat len v teplakoch ci pancuchach bez plienky? Nech citi, ked sa pocura. LEbo pri jednorazovych nema potrebu hlasit ze je mokry. To je blbe, ze je zima, ale ked mate teply byt. My mame 20C, tak ja tu experimentovat velmi nemozem, ani na holaka nemoze ako v lete, tak musim pockat na jar ci leto ked sa dovtedy s plienkami nechyti 🙂

tom_i
23. nov 2012

janata načo to siliť? moja dcera mala viac ako dva roky ked prisla nočníku na chuť - dovtedy vystrela nohy - zaťala svaly tak že sme mohli krájať pekný nárez 😀 deti sú individuality a ked nesúri škôlka tak máš času haba kuk a ešte k tomu je vonku zima takže na jar keď sa oteplí nechaš bez plienky a najprv sa naučí pýtať vonku a potom to doma pojde same, nechaj mu nočník položený niekde na očiach, ale nenúniť možno budeš prekvapena keď sa sam rozhodne hoc aj cez teplačiky

kvietocok2
5. dec 2012

@janta6716 kazde dieta je ine, je tu vela rad kazda vychadza z danej skusenosti. Ty mas svoje dieta, vies ako co vnima, ci mu je ti prijemne alebo nie. Daj na svoje dieta, ja som tiez skusala v lete ked mal maly 14 mesiacov, na kakanie sa pytal ale cikanie nevedel ovladat, ked bol bez plienky a zacal cikat tak len udivene pozeral co sa deje, potom neskor zrazu nechcel nocnik vobec a doteraz tak nechce nic urobit..ani motivacie nezabrali...davali sme mu piskotky ked sa mu to podarilo a potom si tam chodil psouknut a pytal piskotu alebo len sadol a hned vstal a siel si pre piskotu...vyliezal na neho, pouziva ho ako samlik kee chce niekam vyliezt...mame 18 mesiacov teraz a nedavno som nocniky schovala a skusim zase na jar...nemyslim ze nieco premeska ak zacne neskor..kazde dieta je sikovne v nieco inom..my chodime od 8 mesiaca, v roku zacal rozpravaj v 15 mesiacoch spajat slova a prvu vetu..ale nocnik ...na to asi nie je pripraveny stale...daj na svoje dieta, ty ho najlepsie poznas..netreba sa nikam ponahlat...to je aspon moj nazor...drzim palce

kvietocok2
5. dec 2012

@euka210 skusala som to, nevadilo mu ani hovienko v pancuchach 🙂 ..ani ked bol mokry aj lakove som pouzivala...cakam tiez na jar-leto a skusim zase

kvietocok2
5. dec 2012

@euka210 suhlasim tiez som vraj sedela na nocniku od 6 mesiaca...ale kazde dieta je ine a ma ine potreby..jedno sa tam vie skor vycikat ine potrebuje viac casu...nepozerajme na statistiky ale na svoje deti a ich vlastne potreby. ja som skusala mojho po 1 roku tam davat..ani za svet..aj ked som videla ze zacal tlacit, radsej bobek zatlacil nazad akoby to mal do nocnika urobit 😀 ..bud do plienky alebo na zem...mas sikovne dieta, ze tak skoro pochopilo...

pitik
5. dec 2012

´Mne sa starsi obaja az okolo 2 rokov naucili na nocnik, respektive syn nocnik nechcel, siel rovno na zachod, bolo leto, bolo to v pohode. Skusala som u oboch skor, ale bez uspechu a len som sa zybtocne ja stresovala. Teraz som to zatial ani neriesila, maly ma 16 mesiacov, ale skusime az niekedy v lete, ked bude teplucko a bude mat pred 2. narodeninami, verim tomu, ze ot opat bude v pohode a bez zbytocnyhc stresov 🙂

janta6716
autor
6. dec 2012

@kvietocok2 dakujem,,, 🙂) ved to nechavam tak skusime za i mesiac🙂)