Ako naučiť dieťa samo zaspávať v postieľke?

nikcabb
14. jan 2018

Baby poradte mi Vase triky ako naucit babo samo zaspavat v postielke. Ked ho tam ulozim nech zaspinka sam, hned sa stavia na nohy....😕

hettinka
14. jan 2018

No ked už vie stáť, tak ťažko...
Mne sa to pri dcere neporadilo vlastne nikdy, uspávali sme ju do 4 rokov tak, že sme si s nou museli lahnúť, alebo nam zaspala v obývačke a preniesli sme ju.
Ak sme ju nechali v postielke samú, tak sa postavila, vykrikovala, začala plakať a bolo po spaní...

Syna som učila zaspávať v postielke asi od 2 mesiacov, tam sa mi to podarilo do týždna. Položila som ho, pohladkala a odišla ... ak mrnkal, vrátila som sa, ukludnila ho a zasa odišla. Takto spočiatku aj 5x, po týždni zaspával sám a do 5 minút ... ale tak on aj bol spachtoš.

brisingr
14. jan 2018

Ahoj,ako napisala maminka predo mnou,ked uz sa stavia,je to horsie...ja som malu naucila spat samu,ked mala viac ako pol roka,ale bola metoda vyplakania...trvalo to par dni a pekne zacala spinkat sama... potom sme ale boli u mojich rodicov 2 tyzdne a cele sa to pokaslalo....a odvtedy ju to neviem opat naucit. A metodu vyplakania uz nezvladam,bo ako sa naučila rozpravat,tak to kvilive maminkaaaaaaa nezvladam. Teraz bude mať tri a kazdy vecer pri nej chvilku lezime kym nezaspi...ale nastastie je to tak max. 20 minút. Ale tento rok by som ju uz opat chcela naucit zaspavat samu, takže ak sú nejaké tipy,tak aj ja rada uvitam 😉

katrin21
14. jan 2018

naucis ho to len doslednostou... ze neustupis.. das mu tam rozne hracky, ulozis vzdy rovnakym ritualom, dudlik, plienka do ruky, alebo mojkacik.. pripadne mu pustis nejaky kolotoc, alebo nieco co ma rado.... ale to nemusis, my pustame vysielacku, ktora hra...
ano, postavi sa, aj 100x, aj kricat na teba bude.. mozes tam vzdy prist, vysvetlit dookola, ze ide buvat a takto dookola.... aj hodinu prve dni... ak by plakal, rovnako pockat chvilu, ci neprestane.. ak nie, tak po takych 2min. prist za nim a znova ukludnit, ulozit, dat hracku.. zaujat ho tym a spat.... odchod... stat za dvermi a pozorovat.. inak to nejde..
zaklad je, nezobrat ho na ruky .. len byt pri nom inak, ale nebrat ho k sebe. mozes ho drzať za ruku, alebo tak. ale nebrat na ruky....
neviem, kolko ma, ale nauci sa, mozno skor ako si myslis... niektre deti su vytrvalejsie, lebo uz si uvedomuju, co robia a co tym dosiahnu...
Rozhodne nemozes dieta tam dat, nechat revat a odist.. to nie.... musis byt nablizku, ukludnit ho ...
no a hlavne, treba mat aj rezim... dieta ukladat az ked je unavene... na obed, aj vecer.... pred vecernym spankom ak neni hore 5-6 hodin, nebude chciet spat ( plati pre deti cca. od 1 roka, ked uz presli na 1 spanok)..tomu prisposob casy, ritualy, cinnosti, tak aby dieta vedelo, ze pojde spinkat....

aj my aktualne bojujeme. sice od malicka zaspava sama ( s obcasnymi stavmi pri chorobe a pod, ale vzdy som ju behom 3-4 dni vratila do normalu).. ale teraz po Silvestri, ako bolli trieskanice, som ju vzala k sebe do postele, aby mohla spat, lebo sa bala. a odvtedy akoby sa bala , alebo proste nechce tam byt a chce, aby som tam s nou lezala.. Lenze to neni cesta, lebo aj ked si lahnem , tak ona si bude aj hodinu vykladat , rozpravat a nezaspi.. takze nie.. musi sa opat naucit, ze v postielke sa zaspava pekne sama... s hrackami... zakryt a buvat... Len teda nejako ju to teraz uz dva tyzdne drzi, doteraz som ustupovala, chodila tam aj 20x za vecer, lebo to trvalo aj do 22,15 napr. aj vcera... ale uz stacilo... Iddem opat na to uz tak, ze musi pochopit, ze si neustalym privolavanim ma ( raz zakryt, raz ddudel zahodi, raz hudba prestala hrat, raz chce aby som ju za ruku drzala, raz lezala) nic nedosiahne.... lebo ona ma uz skoro 2 roky a teda veeeeelmi dobre vie, co robi... to vidim na nej....
Prvu som naucila spat samu ked mala 8mesiacov... dovtedy na rukach aj hodinu hojdat, des a hroza... pri druhej som sa tohoto chcela vyvarovat, lebo moje krize kricia pomoc.... pomojkam ju inak , nie ako ritual zaspavania donekonecna 🙂

krepes
14. jan 2018

Myslim, ze v knizke Kazde dieta moze dobre spat sa pise aj o tom.skustr si to kuknut, da sa stiahnut aj PDF alebo mi napiste emailovu adresu a poslem vam.

katrin21
14. jan 2018

@krepes ano, to co jej ja pisem je z tej knizky, ja ju mam tiez v pdf, skvela vec 🙂

janula1785
14. jan 2018

@krepes Mohla by som poprosit tu knizku, moja adresa je janaflorovicova@gmail.com

buchta666
14. jan 2018

@krepes
mozem aj ja poprosit tu knizku na pdf? vladimira.vareckova@gmail.com

krepes
14. jan 2018

@janula1785 poslala som
@buchta666

nikcabb
autor
14. jan 2018

no on mi pekne spinkaval sam len sme boli u sestry a tam spal so mnou v posteli a teraz uspavat ho musim aj cez den aj vecer... ma 8 mesiacov... minule som skusala ho nechat sameho ale to bol hore asi do pol 12tej v noci ked som to vzdala a uspala. ked lezim pri nom tak do par minut spinka :-/

buchta666
14. jan 2018

@krepes
Ďakujem

janula1785
14. jan 2018

@krepes Dakujem pekne

katarina274
8. dec 2019

@krepes dobry den,poslali by ste mi ten pdf material o spani dietatka?Dakujem krasne...som zufala koli spaniu malej

krepes
8. dec 2019

@katarina274 poslite mi email kam vam to mozem poslať