Môj 5-ročný syn nevie vôbec prehltnúť tabletku a pritom je to z tých menších ako Pyridoxin. Navyše ked mal 3 roky,tak to krásne vedel a teraz neviem,čo sa mu stalo,stisne ústa, a ani za svet ju neposunie hlbšie do úst.. Stále mi vraví,že sa bojí ,aby mu tam nezostala. A najhoršie na tom je,že tabletku má brať na lačno a len s malým množstvom vody. Ciže žiadna kamufláž do jedla a podobne sa urobiť nedá.
Dvomi malými lyžičkami ju rozdrviť a pridať k tabletke trošku vody, aby sa mu prehĺtalo ľahšie... 🙂
rozdrvit tabletku, tak to pojde lahsie... ja mam doteraz hrozu z prehltania velkych tabliet 🙂
Co su to za tabletky? Pyridoxin sa hentak neberie. Ale ja by som na zaciatok skusila male mnozstvo vody vymenit za trosku vacsie mnozstvo, napriklad cely pohar. Zrejme mu male mnozstvo vody nestaci, nedokaze to splachnut do krku a potom ma z toho pachut v puse.. no tiez by som take tabletky nechcela. A potom tabletky nalacno nie su zrovna najlepsia vec na zaludok. Specialne ak potom X hodin este nema jest.
Neporadim. Tu sa detom v takom veku podavaju tabletky iba v tekutom stave.
Naša užíva denne na alergiu a ona ju pochrúme, zhltne a potom zapije 🙂
ja mam 32 rokov a s prehltanim tabletiek mam problem doteraz 😀 ked mam prehltnut Carbosorb alebo Paralen, hotova katastrofa 😀 tiez sa obavam toho, ze mi to zostane na pol ceste v krku a potom ma napina 😝 aj v detstve mali so mnou problem 😀 davali mi to vselijak, aj do medu 😀 nepomohlo 😝 to je len o psychike, kludne tabletu rozdrv na prasok, alebo naporcuj na mensie casti a to sa mu bude lahko prehltat 😉
presne ako @karamel...prehĺtať tabletky des a hrôza...môj najstarší neprehltne ani teraz 😀 😀 😉 a to má 9 rokov 😝
jedine len rozpučiť na prášok a tak to dať dieťaťu s troškou vody a tie kapsulové si neviem ani predstaviť ☹ ☹
Ahojte mam 11rokov a mam problem s prehltanim tabletiek ale ja si ich rozdrvim alebo ich rozdrvim dam do vody a vipijem tak to ide lahšie;)
Ja mam 38 a mam stale Problem s prehltanim tabletiek 🙂 potrebujem 3-4 ks, kym sa mi jednu podari zhltnut 🙂 a to od detstva 🙂 a rozdrvene vo vode, alebo na lyzicke som skusala par krat, a este horsie ako zhltnut jednu 🙂)) Potom mi Mama skusala dat do malej kocky chleba, tak, ze som o Tom nevedela..ale raz ta tabletka stade vypadla, a zu som nechcela ani chlieb 🙂) ach 🙂
no my sme teraz 5 rocnu pred tyzdnom naucili prehltat ale na kusky ju rozdelim na mensie kedze dostala take ATB filmom obalene ze to ked rozdrvim medzi lyzicky tak to je total hnus. To uz vobec nechcela. Tak stalo ma to jednu barbinu ale po mensich rozrezanych kuskoch ju zje
Ahojte mam 13,ja si tabletku vždy nakrajam na malé časti,keď som mala 6 tak ma znich aj naťahovalo alebo som ich vygrcala.
🤒
tiez len drvim na prasok a do lyzicky s vodou
@polyana ako dievcata pisali, rozdrvit ak je to mozne ak nie - hmm nech si skusa pocas dna prehltnut (bez tabletky, vramci nacviku 🙂 ) slinku alebo maly hlt vody - trenovat bez stresu. a naostro potom dat tabletku co najdalej na jazyk a s glgom vody prehltnut.
a pri uspechu chvalit, ze to super zvladol 🙂
Nemate nejaku radu ako naozaj ale tabletku prehltnut? Ide o gelove kapsulky , do ktorej sa nesmie zakusnut a ani sa neda rozdrviť, či vyliat obsah na lyžičku? Skratka to musi len prehltnut, u nas zatial bezuspešne, tiež ma maly 5r.
Mam 22 a neprehltnem ani paralen.. co sa da rozhryst,hryziem,co nie, dam do sacku a vyklepem klepacikom na maso :D kapsuly hryznem na tri casti, nema sa to,no inak to nedostanem do seba.... raz,ked uz ma blok,nikdy nebude prehltat 🙂
neviem, aka je to tabletka, ale pokial taka klasicka, ze nie je v zelatinovom obale, alebo kapsulka, tak to skus rozdrvit na prasok, myslim, ze to by mohlo pomoct