Ako naučiť dieťa piť zo slamky?

anicka26
29. máj 2012

Na doporučenie logopedičky sa máme naučiť piť zo slamky,dcérka má iba 14 mesiacov,no ako jej dám slamku do úst,iba ju žuje a neťahá.Nejaký tip ako by sme to mohli úspešne zvládnuť???

strapco13
29. máj 2012

@anicka26 aky ma problem, ze ste boli u logopedicky tsk skoro a co konkretne potrebuje nacvicit tym pitim...lebo neviem si predstavit co ym ziskate aky trening...neryprm , len som zvedava
trenuj pi s nou..skus dat vodu do krabicky od dzusiku..tok ked stlacis tak sa voda dostane do slamky a ona sa napije, tak mozno pochopi, ze cez slamku ma ust tekutina a skor pochopi, ze aj tahat musi

mucher
29. máj 2012

nepoteším--len trénovať a ukazovať 🙂 my máme opacný problém , máme sa naučiť fúkať (tiež logo) 🙂

benne
29. máj 2012

@anicka26 ja som to mojim ukázala tak, že som ponorila slamku, priklopila vrch prstom, dvihla, vložila im do úst.. tak im tam vtieklo malinké množstvo, ktoré som si vedela regulovať a pochopili, že to má íst smerom do úst a nie je to na žutie... (a došla som na to náhodou, ked mi malá nechcela v lete nič piť, tak som ju takto "štopkala" 😅 )

lenka_b
29. máj 2012

Ja som mojej malej ukazovala, ako sa taha a stale som ju povzbudzovala 🙂 A teraz zboznuje pit zo slamky, ale aj tak ju stale kuse, to je prirodzene, ze to chce prehryznut 🙂))

lillah
29. máj 2012

@anicka26 mojim som len povedala, ze tahaj ako z cici ked pijes..... neviem, ci rozumeli 😉 ale obaja vedia zo slamky pit.... syn do 10mesiacov a dcera asi od roka.

katren
29. máj 2012

@anicka26 my sme kupili Dominike flasku so slamkou....Michal nevedel z nej pit a stacili mu 2 dni na to, aby sa naucil.....hral sa s flaskou, hryzkal a zrazu sa mu podarilo potiahnut.....a potom to islo same 😉

anicka26
autor
29. máj 2012

@strapco13 máme rázštep pery a podnebia.Teda kôli tomu podnebiu,pretože nieje také pohyblivé tak treba ho stimulovať rôznymi cvikmi.Tak toto nám kázali.No už ju to učím zo dva týždne,ale s džúsikom som neskúšala,stláčať.

anicka26
autor
29. máj 2012

@mucher fúkať sa máme tiež naučiť a tisíckrát jej ukazujem aj tak to nevie,príp.nechce robiť

ematko29
29. máj 2012

asi nemala cumlik co?lebo ja som moju naučila piť cez slamku tak,že som jrj vvravela aby dudkala ako dudku,aona potiahla abolo to.aked ju kojiš tak jej skus povedať aby cuckala ako ked pije mliecko

mucher
29. máj 2012

@anicka26 ani náš nevie fúkať,ked mu dám slamku-pije vodu. bublinky robiť nevie. Ani do bublifuku, sem-tam sa mu podarí do vrtuľky ale tu fúka tak, že má spodnú peru navrch a vzduch ide hore, no tak všeliako ale riadne nefúkne. Už aj sviečky sme mu skúšali dať a tie chytil a zhasol rukami 😀

monyccka
29. máj 2012

@mucher skus mu dat tu slamku do vody, nech robi bublinky fukanim.. mozno zaberie 🙂

mucher
29. máj 2012

@monyccka ved tak sa to učíme, ale on tu vodu pije , ukazujeme si ja mám priehľadný pohár aj on aby videl bublinky ...skúšame stále, snád to jednéhoho dna pochopí, lebo "pľuvať" čaj z pusy sa už naučil 😀 (to len na margo, lebo ani to mu nešlo 😀 )

poleva
29. máj 2012

@anicka26 fľaša na slamku canpol babies,moji vedeli hned piť 🙂

strapco13
29. máj 2012

@anicka26 este co su take flasky so slamkou..ze nepretecu ked prevratis..tak z tych to mozno pojde
aj som si myslela, ze nemate nejaku beznu poruchu reci..tam trba speci cvyiky..ake to uz vie logoped
fukat..skus chytit nos a nech dycha na nejake prierko na stole a potom formou hry ze kto fukne dalej..samozrejme nos si zapchaj aj ty aby hra mala rovnake pravidla pre oboch
skor naucis dieta nieco formou hry, ked si vlastne ani neuvedomi ze robi to ci musi
alebo skus pistalku na fukanie...to sa mu bude pacit..tebe uz menej, ked to pochopi 😉

ikke
29. máj 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-naucim-dieta-pit-so-slamky/
moj to pochopil velmi rychlo prave vdaka krabickovemu dzusu, ked som ho pomaly stlacala. ale je mozne, ze dietatu s razstepom to bude trvat dlhsie

ivv
29. máj 2012

presne tak ako @benne , slamku som ponorila do pohara s vodou/cajom, upchala vrchnu dierku, slamku vybrala a ponukla malej do pusy, ona otvorila ako vtacatko a ja som jej kvapla na jazyk par kvapiek, prehltla, zas som jej kvapla, az kym v slamke nic nebolo.. potom som tu slamku dala do poharika a ponukla malu, okamzite cuckala 🙂 rovnako na prvy sup sme naucili segrinho ani nie rocneho chlapceka, ale tomu sme tusim ponukli 100% dzusik a cuckal hned 😉
ide o to ukazat dietatku ze tam v tej slamke je a ono instinktivne to chce vysat 🙂
drzim palce 🙂

mmacca
29. máj 2012

Moja sa práve včera naučila piť zo slamky(15 mes.) Tiež mi pripadalo, že sa to nikdy nenaučí. 😉 Neskúšali sme každý deň, len keď som si spomenula. A práve včera jej to zaplo a pekne pila. A ako na to? Tak ako radili ostatné maminky. Raz sa jej to podarí. 🙂

danu
30. máj 2012