Baby, prosim pomoc, mala nam slabo pribera, doktorka doporucila prikrmovanie. mliecko sa straca pomaly a ja neviem ako naucit malu na flasku. Nemate nejake overene tipy? alebo rady? dakujem
Ahoj..ja zacinam mat problem ten isty...dojcim 4 mesiace a citim..ze malej nestaci mliecko..
Asi dva tyzdne ju ucime cuckat z flase dojcensku vodu..lebo je smadna a pytala sa na prsnik kazdu hodinu.
Su to galeje...lebo nema cumel..nechce ho..odmieta...
Pokusame sa ochutnavat mrkvicku..ale lyzickou...prehlta riadne..lebo som ju naucila pit z lyzicky aj kvapky...
Ale vselijake finty skusame..my mame anticumlove dieta.vsetci ma vsak ubezpecuju..ze ked bude hladna potiahne mliecko aj z flase...
Mam kamosku..ktora presla na flasu z prsnika a to tazko..ale vydrzali.. A postupne.
Ja tiez uvitam akukolvek radu.....
Kojené dieťa nechce hocijaké umelé mlieko. Aspoň z môjho okolia nie. Väčšinou nechcú Nutrilon lebo má hnusnú chuť a 3 mesačné dieťa už nie je hlupunké. Najbližšie chuťou k materskému bude asi Hami. Aspoň moje dve sa po roku chytili na neho. Aj dieťa mojej susedky. Ja by som ti ale odporúčala nedokrmovať cez fľašu ale cez suplementor aby si neprišla úplne o mlieko. Skús sa poradiť s laktačnou.
O nam to trvalo dost dlho u malej - az takmer v roku. tvrdosijne sa pitiu z flase branila.Pomohol az taky kvazi splosteny dudel makky. Klasicke dudle napr.avent som u nej potom uz neskusala, lebo nezabrali, ona to skratka nevedela. A hlavne trpezlivost a skusat napr. Horeuvedenym trikom.
Maly sa tiez ucil dlhsie, strkali sme mu to do pusy, kvapkali a on sa naucil v 4m, takze ked som potrebovala, pil z flase, krasne to vedel striedat(flasu mal vynimocne)
A inak, aj moja malo priberala i pribera (teraz ma16 m.a len nieco cez 8 kg) a nemusela som dokrmovat. Nechces ju radsej casto prikladat? Ci skusala si i to i lieky na podporu laktacie na baze senovky a benediktu?
A este, ako vies, ze sa ti straca mlieko? To nie je vycitka, len ma to zaujima, ako to clovek zisti.
@nika1020 ak bude taka, ako moja, tak sa bude dlho branit. A ani hlad nepomoze. Ja som mala odstriekane mlieko pre nu, ked mi operovali zlcnik a nic, odmietala vsetko, esteze uz bola ciastocne na prikrmoch, tak musela papat na ranajky a veceru kasu, na desiatu ovocie a na obed prikrm, do toho po lyzickach a trochu z poharika vodu a za 4dni bola kojena 4.x.
Ale sa mi stazovali, ze dost zle papa :((
A moj maly papal i kazdu hodinu-dve nebrala som to tak, ze mam malo mlieka, vedela som, ze ho mam dost, MM je lahko stravitelne, ma sa kojit na poziadanie,
este to nevzdavaj a skus kojit, je to aj jednoduchsie nez davat um, ktore nemusi hned sadnut. skusala si tabletky na podporu laktacie? da sa kupit senovka a benedikt, mne velmi pomohli. okolo 3-4. mesiaca byva casto kriza (aj my sme mali), ale netreba to hned vzdat.
laktačná kríza,hm.kúp benedikt a senovku a skús prikladať často.ak si rozhodnutá dokrmovať,tak to budeš musieť vyskúšať viac cumlov na flašu,v mojom okolí je môj syn jediný,ktorý vypil z akéhokolvek cumlíka,inak si deti vyberajú tvar aj matroš 😀
@kisub1985 ani fľaša, ani cumel, volaj si laktacnú poradkynu www.mamila.sk - tie baby robia zázraky na počkanie nemožné do troch dní ( vlastná skúsenosť, nebyť poradkyne nedojcim dodnes) 🙂
@carodejnica ja som v stalom kontakte s jednou, chodim za nou ako na klavir. prvu som vobec nekojila, pri druhej sa nam to podarilo rozbehnut, teraz je ale naozaj toho mlieck amenj, povedala aj ona. senovku a to druhe uz som jedla, caje na kojenie pijem, uz som skusala hadam vsetko , aj vineu . a mala sa stale pyta a nepribera. Ja by som najradsej kojila, no ked sa neda, tak sa neda. Vsak keby to bolo take lahke, tak su mamy, co koja este v piatich rokoch.
@michaelkanr ja sa snazim, no aj ked mi to doktorka povie,ze mam dokrmovat, lebo nepribera, stale davam prsnik, vsak ine ani nechce, len co ked to nepojde.
ja nemam problem s tym, ze by som mala kojit, pokojne aj dlho budem ako sa len bude dat. Len ked mi stale placka a doktorka povedala, ze nepribera a laktacna vravela,ze je mliecka pomenej a aj pripravky som brala rozne a stale len place a place. vsak to uz je na nervy ,baby, verte mi. Uz naozaj neviem, co jej mam ponuknut , aby bola spokojna.
este idem skusit na radu laktacnej domperidon, tak drzte palce . dakujem za rady
@kisub1985 este mi napadlo, satku na nosenie mas? Ze vraj sa dieta aj v satke vie pekne napit samo a ty sa mozes i so starsou pohrat a vraj aj kontakt koza na kozu stimuluje mliecko.. My sme mali nosic, ten je iny ako satka, ale pomohol, kedze mala bola uplakana velmi, ze bola v nom a ja som sa mohla hrat so synom, prip.aspon daco porobit..
A drzim paste! A ked sa nepodari, vies, ze si spravila maximum a to je super! A zas.. Mnoho deti je ciastocne na mm a ciastocne na um..
Ahoj, moj malý ma teraz uz pol roka. Tiez sme mali problem, ze palcka a place stale. On mi nechcel prsnik. Pil iba v spanku. Flasu odmietal a odmieta dodnes. Bola som zufala, ale kojila som stale iba v spanku. Naprv trochu ucicikat potom rychlo strcit psnik. Takto fungujeme dodnes. Obcas nechce ani v spanku z coho zom zufala. Je to vycerpavajuce, ale co mam robit? Chvalabohu uz papame prikrmy celkom dobre. A hovorim si, ze vydrzat este pol roka a bude fajn. A skus jest teraz vela melonu. Z toho sa tiez tvori mliecko. Alebo skus kojit a ked nakojis tak a mas pocit, ze je hladna tak dokr lyzickou alebo striekackou. Mozno to zaberie. Prajem ti vela sil. 😵
@kisub1985 no o 2 týždne uz môžeš. Deti na UM sa uz vtedy musia dokrmovat. Ty dávaš materské takže lepšie si zvykne na príkrm. Pozri sa na problematiku prikrmov http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/
@kisub1985 ja som mala tiež v 3 mesiacoch krizu, dcera malo priberala. Na radu laktačnej som nasadila costi, brala som aj senovku a benedikt. Medzi kojeniami a vždy po kojení som odsávala a dokrmovala som cez cievku. Trvalo to nejaké 3 mesiace ale pekne som sa zase rozkojila. Teraz má malá skoro rok a ja stále dojčím. Síce beriem stále costi 3x1 ale som šťastná že som to zvládla. Inak ja pijem aj čaj z feniklu, anýzu a majoránky. Odporúčam je na tvorbu mlieka.
@kisub1985 ahoj ja by som vyskusala nechat.dieta nacecnut a pp chvilke vybrat a strcit flasku alebo ked sa dieta zobudi a este uplne nevnima tak strcit flasku s cumlom podobnym prsniku mi mame.mam a sme.spokojny 🙂