Zienky dajte rady a tipy ako ste svoje dieťa naučili písmeno R.Moja ma 5 a pol , doteraz jej to neide.
Dakujem krasne
My sme tiež chodili na logopédiu, ale dlho nič a potom nám poradili skúsiť cvičiť v ľahu a ono to prišlo 🙂
najlepsie je, ked ju zoberies na logopediu. predsa len tie logopedicky uz vedia ako na to, ak nezaberie jedna metoda, ak skusia nieco dalsie. ty ju mozes este viacej domylit.
@jankapresov pomoze logoped
@jankapresov d t n l r, opakovali sme kazdy den 8 mesiacov niekoľko krát a nakoniec to prišlo 😁
@elizabet173 ano viem ze logoped pomoze ale vela rodičom sa to podarilo aj cez domace cvičenia, preto sa pytam.
@lubka261 u nas td td td tiez nic, a ako nakoniec vam to slo ked td nezaberalo?
@poly1 v ľahu na chrbáte? a tiez cez to td td td?
@jankapresov nám td zabralo, nasla som nejaké video na YouTube na cvičenie toho td, trvalo asi týždeň kým malý začal hovoriť r
@zuzinapipina dakujem, skúsime , snad to bude kratšie ako 8 mes 😄
Mne logopedicka vysvetlovala pri mojich,ze dieta sa nepocuje,mysli si,ze vysvetluje spravne. Ja som mojmu kupila kuzelne citanie,rozmotaj si jazycek a az vtedy pochopil ako rozprava ked mu to porovnavalo a pocul sa. Takze sme sli takto postupne,vysvetlovali sme ako ma ukladat jazyk, zacali sme jednoduchymi slovami a stale som ho opravovala pri vyslovnosti. Takze urcite smer logoped,poradit sa a potom pokracovat ako poradi dr
@jankapresov keď sa doteraz nenaučil tak choďte na logopediu
@jankapresov ja mám 30 a doteraz mi to nejde 😅
podla mna najlepsie ist k logopedovi, ukaze vsetko.. moja mala boal leniva trenovat, logopedicka to aj videla, tak ju namotivovala ze jeden chlapcek sa to s tymi slovami naucil na zachode.. tak ona si sadla na zachod a vrcala a co ja viem co jej dala ona robit a naucila sa to.. neviem ci sme tam 3-4x boli na navsteve vobec a naucila sa:D
na logopedii ich to ucia cez hovorenie pismen td td td td