Ahojte, dcéra má 2,5r o tri mesiace nastupuje do škôlky. Nevie sa.sama.obliect ani vyzliecť a ani nechce. Respektíve už sa stalo že keď bola motivovaná vyzliekla sa rýchlo ako blesk až do naha (napr pred kúpaním s novou hračkou) až sme boli prekvapení. Ale obliecť som ju ešte nikdy nevidela a ani nechce. Chytí do ruky, ani neskúsi a hneď sa nahnevá že nejde to a mám jej pomôcť. Nechcem aby jej v škôlke nadávali alebo aby to mala.v škôlke ťažšie. Ako ju to naučiť ?
@januska12323 ale jej nevadí že je nahá napríklad. Vyzlečie si ráno pyžamko keď ide cikať a potom sa nechce obliecť. Ostane hola a je jej to jedno a keď musíme niekam ísť, nemám priestor nechať ju tak pol dňa a ani mi to nieje príjemné aby bola úplne holá, ešte sa zraní nejak
naučí sa postupne v škôlke, s deťmi to ide rýchlejšie :D môj išiel 2,5 ročný, vedel si vyzliecť gate, ponožky. Postupne sa tam naučili obliekať gate, ponožky, už začína aj tričko vyzliekať si postupne. My sme mali tú výhodu, že celkovo boli najmladšia trieda, všetci mali 2,5 roka, niektorí aj menej, takže nikto nevyčnieval, ani pozitívne ani negatívne. takže len trénujte, ale v škôlke s davom sa naučia kopu vecí a prekvapivo rýchlo :D
Ahoj. Vyskúšaj ísť postupne na to. My máme tiež doma jedoša pri obliekaní a pomohlo, keď som mu napríklad prevliekla tričko cez hlavu a jednu ruku, druhú si dal sám. Takisto aj slipy alebo tepláčky, som prevliekla cez nožičky ale hore si ich už dal sám. Takýmto spôsobom som postupne pridávala nároky. Už si musel dať obe rúčky sám a neskôr aj prevliecť cez hlavu atď.
Veď doma môže byť holá to nevadí ale von, na ihrisko, kúpiť niečo dobrého to už sa musí obliecť. Nakúp voľnejšie veci, čo ľahko dá na seba a skúšajte. Daj jej tričko a povedz, že musíš na záchod nech skúsi sama.
Moji synovia nastupovali do škôlky, nevedeli sa samostatne obliecť, ani obuť, do mesiaca vedeli. Učiteľky I'm pomohli, aj ukázali grify ako to lepšie pochopiť, doma je to iné, chceš rýchlo, nemáš nervy, treba ti nakúpiť, potom sa rozreve, tak radšej oblečieš. V škôlke bude musieť. Stačí, že si bude poznať svoje veci a bude vedieť stiahnuť a vytiahnuť nohavice keď pôjde na WC.
Tak jej pomôž, ale len minimálne. Najskôr jej skús trošičku, zvyšok nechaj na ňu, ak nepôjde, opäť trochu pomôž atď. Hlavne nech to robí v klude, bez nátlaku. Pokial sa budeš nervózna a ona to odmietne, radšej ju obleč ty. Skôr to chce vela príležitosti, často opakovať, cieľom nie je, ze odteraz to uz bude robiť sama. To by si si sama na seba iba uplietla bič a dostala sa pod tlak. Tiež sa neporovnavaj. Určite sa všetko raz naučí.
Spodok bude zvládať sama. Vrch postupne. Môj bude mať 3 v septembri a minuli mesiac sa do toho dal naplno. Už sa oblieka a vyzlieka. Niekedy treba pomôcť s vrchom. A dávam mu ponožky. Už sa aj obúva sám. A áno, nechce sa mu…
Začne chodiť do škôlky a o mesiac, dva bude s tebou každý deň súťažiť, kto sa oblečie skôr. Len ju, prosím ťa, nepredbiehaj, lebo sa hodí o zem😀😀😀
Tak povedz, že si chcela ísť napr. niečo kúpiť alebo na ihrisko, ale keď je nahá nedá sa. Na to máme rozum, aby sme ho používali. Dieťa nemôže s tebou točiť. Inak je dosť veľká, aby si jej vysvetlila, že sa to nehodí behať hola a praješ si, aby sa obliekla.
Inak obliekať deti naučia postupne v škôlke. Veľa detí nevedelo, boli aj niektoré neodplienkovane.bNaša vedela, lebo sa tešila do škôlky a bála sa, že ju nezoberú.
Trošku jej pomôž ale inak musí sama. Párkrát sa bude hnevať ale keď uvidí, že s tebou nepohne naučí sa.