Poradte mi niekto ako naucit maleho chodit na nocnik ako ho oducit od plienoj dakujem
mozem pridat moju skusenost...pri prvej dcerke ma mama, svokra vsetci nicili, ze od polroka, uz ma zacat na serbliku...mne sa to zdala blbost...zacali sme skusat ked mala asi 1.5 roka...nedarilo sa nam to...tak sme to po nejakom case vzdali vzdy...ze este asi neni pripravena na to...asi okolo 2.5r sme sa to horko tazko naucili a stalo to kopec nervov a sklamani predovsetkym malu ale aj mna (ked sme to skusali po miliontykrat a furt sa nepodarilo, bola som uz aj nervozna hocikedy)...pri druhom som bola odolnejsia...kaslala som na to co hovoria a po skusenosti s prvou sa mi do toho nechcelo a furt som to odkladala...az raz segra malej povedala - mala cca 2r a 4m - ze jejda, co to ty tam mas, este plienku??? uz nohavicky by si mala pekne nosit, ved si uz velka...na druhy den mala vstala a ked sme sa isli prebalit, povedala: mami, ja som uz velka, daj mi nohavicky....viac sme plienku nedali - ani na noc (ale je pravda, ze po noci, uz mavala suchu plienku nejaky ten casi)...po par tyzdnoch bol pokoj...nevravim, ze obcas sa jej este nestalo, ze uslo, ale tak no a... raz asi 2-3 mesiace po odplienkovani mi raz zaspala na noc tak necakane - kdesi sme boli vecer a nestihli sme sa vycikat... bala som sa ze sa v noci pocika, tak som jej chcela nasuchnut nenapadne plienku....ako to z polospanku zistila, spustila nenormalny plac,ze ona nie je babatko, preco jej davam plienku....takze, aby som to zhrnula - nam sa osvedcilo postavit ju do polohy, ze je velka a tak bude cikat do serblika alebo zachoda...ale nikdy viac uz od toho neustupit, aby sa nesklamala a o ten pocit, ze je velka neprisla...
Ja som kupila este jeden nocnik taky ako stolicka...posadila som tam malu, na druhy babiku, ked sa nepozerala naliala som tam pod babiku vodu a tesila som sa aka je sikovna, ze cika do nocnika...od toho dna, mi inde necikala, a dokonca ani nekakala...
presne ako pise nikolet 89 aj mi cikame s babikou a zatial funguje
Je tu na o uz x diskusii-staci si dat do vyhladavaca a je tam aj kopec sposobov a skusenosti. A navyse ked to das ako otazku,viac ako raz ti nemoze nik napisat vratane teba.
Netusime,ako stare je dietatko,co ste skusali,ano na to reagoval.
Fakt si skus vyhladat stare temy,je tam toho kopec.