Ahojte maminy,,chcela by som sa s Vmi poradit ako ste vaše ratolesti učili na nočníček..neviem či nieje ešte skoro..ale kedže naša mala vipije cez den aj 2litre čajíku,,chcela by som vyskušat už ju aj na nočníček davat..pomaly sme to azčali skušat ale ked ju posadím tak začne hrozne plakat..neviem či mam skusit jej dat niaku knižku do ruky(miluje knižky)alebo niaku inu fintu..skuste poradit dakujem
postav serblik do kupelky a nechaj ho tam a pockaj si do leta ked bude pekne pocasie a mozno aj tvoje dieta bude omnoho vyspelejsie a schopne pochopit na co to tam asi je - dokonca si mozno aj uvedomi ze robi pipi - ako vobec ju nemusis nutit a zacat ucit v 14m - neboj sa ma casu dost zbytocna trauma preco radsej s nou nemalujes alebo nejdete v klude na prechadzku 😅
Ani ja by som ju este nenutila,je este malinka,pockajte aspon do leta,ked bude teplucko,bude sa jej lubit behat bez gatusiek 😉 nam to zabralo
@lady511 odloz to na neskor, ina rada nie je 🙂 ja malu vobec neucim na serblik, mam ho posledne 2-3 meisace v obyvacke a ona sa vypyta sama... vacsinou ked vstane rano a potom 1-2krat za deb... nie vzdy sa vycika, casto sa pocika este pred tym 🙂)) ale ma to cas... vlastne ked chces mozes ju trapt a aj seba srblikovanim a plakanim, ale kludne sa it moze stat ze bude aj tak s plienkou a mozno aj dlhsie (kamaratka serblikuje malu asi od pol roka a stale plienkuje, mala bude mat 2 roky... ale vypyta sa kakat... cikat velmi nie : )
@lady511 mozes jej ukazat, ze nocnik nie je nepriatel. Obcas skusit po zobudeni, po jedle. Ked sa zadari, vychvalit ju. Ale skor by som ucenie na nocnik nechala na leto, ked bude mat na to idealny vek a aj poveternostne podmienky 😉 V roku a pol je uplne normalne, aby dietatko zvladlo odplienkovanie za jeden-dva tyzdne uplne bez problemov.
@ginger_fox Dakujem...ja som to tiež chcela nechat na leto..mame velku zahradu ked bdue behat ,,naostro 😀 skor jej to pojde,,,určite ju nechcem do ničoho nutit.. 😉
U nás bol podobný problém , keď som chcela moju slečnu posadiť na nočník začala vyvádzať. Tak som to vzdala a vieš čo u nas zabralo? Moja sestra ma osem mesačnú dcerku a dava ju na nočník boli u nás na navšteve a mala sa začla pučiť, že chce kakať tak sme jej požicali nočník. Moja dcera chodila okolo nej a tvarila sa akože čo robiš na mojom nočniku užaj s tade zlez a ja som jej prízvukovala vidíš ako Elinka pekne sedí na nočníčku a ty nechceš . Na druhý deň uplný zázrak až som ostala v šoku naša Sofinka sa vybrala do wecka po nočník doniesla si ho pekne na postel a aj sa vycikala aj vykakala. Teraz si chodi sama po nočnik par krat za den niekedy len vymýsla ale vacsinou sa aspon vycika, ale nosime aj plienky lebo máme len 16 mesiacov takže nie vždy vychytáme cikanie :D
@lady511 ideš na to dobre ... s tými fintami ... u nás, pri dcérke zabralo, keď som dávala "vycikať" najskôr obľúbeného macka a poto išla ona... neskôr ho dávala už sama na nočník a hneď sa vycikala aj ona🙂 ... inak, nočník sme mali už od takých 14 mesiacov "na očiach" v rohu obývačky😀 ... aby sa s ním zoznámila a veru sa pekne zoznamovala, lebo istú dobu si ho dávala na hlavičku-ako klobúčik (samozrejme, že bol ešte nový a poriadne vydezinfikovaný - pre prípad, žeby náhodou chcela robiť aj to, na čo bol nočník určený a nielen sa s ním hrať🙂...)
pri synčekovi to bolo jednoduchšie, lebo mu jeho "veľká" sestrička názorne ukázala ako ho má používať ... a možno aj preto veľmi rýchlo prešiel na wc-ko, lebo chcel robiť to, čo ona... aj to by mohla byť finta pre vás, keby tvoja dcérka videla, ako na nočníku sedí nejaká jej malá kamoška...😉
našich som učila, aby vždy, keď sa vycikali, alebo vykakali, zavolali "hotovo!"... jedna kamoška sa na tom dobre bavila, až do chvíle, kým nevyliala obsah nočníka svojej ratolesti na koberček v kúpeľni, lebo malá sa tam stihla vy...ť a ona o tom ani nevedela🙂 ...
inak, ak budeš mať trošku čas, aj tu sú názory a celkom dobré príspevky na tému, ktorá ťa teraz zaujíma😉
... toto je krátke...
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-docielit-aby-dieta-sadlo-na-nocnik/
... toto je trošku dlhšie....
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/od-akeho-veku-ste-zacali-davat-deti-na-nocnik-2/
... tu je aktuálnejšia diskusia (sú tam januárové príspevky z tohto roka😉)
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/odvykanie-od-plienky-v-2-rokoch-ako-naucit-na-nocnik/
... a toto je už na dlho...staršie, ale dobré...
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-malu-naucit-chodit-na-nocnik/
@vonicka Ahoj,,no dobra otazka 😀 ..neviem či to ma po mne (ked som bola v jej veku vraj som rovnako vipila tekutín),,ma to odmalička ako vedela sediet vo vani vždy pila vodu,,revala dovedy kým som jej neurobila čajík,,takže aj tých plienok minieme dost..ale pediater povedal že je to ešte v norme,,,takže sa neobáva som aspon rada,,že ma vela tekutín a aj ked je chorá stále jej čajík chutí aj ked napr nič ine nie,, 😒 .takže som ju to neučila robím jej klasický ovocný,,zelený alebo aj bylinkový čajík,, 😉
nenutit! ked to dietatko pochopi, tak to urobi cink a zrazu to pojde. ako motivovat, tak len nenasilne
@lady511 ahoj, neviem kolko ma tvoje babo mesiacov..ale moja dcerka este prednedavnom,ked som ju chcela posadit na nocnik ze ideme cikat tak ako struna napnuta ani za svet si sadnut a teraz sama sadne...a to len kvoli tomu, ze ide dat nočníčku "papat"..lebo je hladny a ze tak ako ona aj nocnicek musi papat...toto jej poviem...citame si knizocku a obcas sa vycika, dnes sa dokonca aj vykakala bez toho aby som videla predtym na nej ze tlaci do plienky ako o dušu.. Dcerka ma 14 mesiacov..
@ivka_marek No my máme momentálne podobný problém. Skúšali sme šerblík, cikaničky sme chytali jedna radosť a malý sa akosi zablokoval a nechce si na ten šerblik ani sadnuť, vystretý ako struna. Neviem neviem. Teraz serblik mame v obyvacke, ked sa hrame tak ho skusam posadit na serblik a potom sa akoze tesime ze sedime, ale akonahle dam dole plienku vystrety a nic. Ako ste presli nakoniec na normalne sedenie?
@iasee ahoj, tak ako som pisala vyssie, zoberiem ju za rucku, ze pod ideme dat papat nočníčku, lebo je hladny...
@iasse ahoj, odpisala som ti len som meno zle napisala...vid vyssie..
@ivka_marek ďakujem, u nás je ale trošku problém lebo nas prdko má len 8 mesiacov 🙂 Začala som s kyblikom skor lebo malý sa začal vycikavať ked som ho prebalovala. Vždy som dala dole plienku a on sa vycikal. Tak som si povedala tak ho skusim dávať na serblík a on ako keby vedel že sa tam má vycikat. Všetko šlo hladko. Vždy ked som ho tam dala tak cikol. Ale po čase sa mu to asi prestalo pačit, lebo teraz je vždy ako strunka. Neviem a ked ma vidi ze idem davat plienku dole tak sa naschval vycika... neviem hra so mnou srandičky
Ahojte maminy, napisem nas pribeh nocnikovania .. ked mal maly 6 mesiacov a naucil sa sam bez opory sediet, tak som kupila nocnik .. taky s operadlom a vpredu s ruckou a hrkalkou..iste ste to uz videli. Posadil sa uplne bez problemov a velmi sa mu tam pacilo. Hned sa vycikal...ako keby vedel co sa tam ma robit 🙂.. odvtedy ho davam na nocnik ked sme doma kazdu hodinku a vzdy sa pekne vycika, raz denne sa vykaka. Dnes mame 14mesiacov, od 6 mesiacov sa maly nepokakal, denne minieme 3 plienocky, ked sme vonku, na navsteve a pod.
Z nocnika mi neuteka, pretoze vie, ze sa na nom sedi. Samozrejme, zatial jeho kakanie a cikanie nie je ze by svoj moc. mechur ovladal, ze by sa sam vypytal..to nie ..ale ked ho posadim, tak vzdy nieco spravi. Ked ho dam vycikat tesne pred spankom cez den a spi napr. aj 3 hodiny, tak vstane suchy a hned ho posadim ked sa zobudi a vycika sa. Myslim, ze k pytaniu sa to bude len krocik ked este trosicku vyrastie.
@lady511 ja som dcerku zacala davat na nocnik ked mala cca 8 mes teraz ma 9,5 mes. Mam uplne obycajny nocnik na ktorom som sedavala este ja 😀 . ja som ale dcerku ked isla kakat posadila na seba v polosede pritiahla nozicky a tlacila som s nou, aby vedela ze vtedy kaka 😀 toto sme robili od cca 3 mes. a ked vedela uz sama sediet dali sme ju na nocnik a pritom som ju steklila na suske a hovorila jej ze ma cikat alebo som zacala tlacit a hovorila ze moze aj kakat. A uz vyse mesiaca sa nevykakala do plienky a ked ju dam na nocnik tak cika takmer okamzite. Je velka sikulka lebo chape na co to je. Ale zatial sa nepyta lebo to ma este cas ale ucel sme dosiahli 🙂 . takze treba na ist postupne. Skus ju dat napr na ten nocnik ked budes na zachode ty alebo tvoj muz aby vedela ze aj dospelaci robia taske veci alebo ked uz je taka velka kupit tu redukciu na wc a posadit ju tak 🙂 bude mat pocit ze uz je velka slecna ked robi take veci ako dospelaci deti radi opakuju po dospelych 🙂
@ivka_marek ahoj dakujem za príspevok,,skušala som kadetade hlavne teraz ked nam idu zubky kakame jedna radost ☹ takže mením plienku aj 10x za den 😒 ..hlavne sa snažím ju nenutit ale niakou hravou formou,,to skušat no uvidíme,moja bude mat teraz 14 15m 😉
@lady511 nie je zač ;o)
fuuha, tak pozeram, ze s mojim 13 mes. synom dost zaostavame 🙂 povedala som si,mal uz rok, ze to zacnem riesit, predsa len, je to chlapec a ti su pomalsi .. 🙂) kedy sa vam deti zacali pytat na zachod/nocnik?
ja som mala az 3 nocniky a ani za svet... na co tlacit kup dosku a skus tak.... vsak mate este len rok a pol
ako tak pozeram ty kokos jak na tote deti sa tlacia uz ma rok a uz sa ocakava ze uz samo sa vypisa napapa boze hruze.....
kedy budu detmi... asi nikdy :(((( smutne.
vo vasom veku by som nocnik este neriesila, nevie ovladat mechur, to vedia deti od 18 mes. 😉