Ako naučiť dieťa na nočník?

kollarova
17. feb 2013

prosim mamicky pomozte mi ako ste naucili vase deticky na nocnik?moj drobec ma uz dva roky a nie a nie si nan sadnut.zaprie nohy a place ako keby sme ho drali.skusali sme aj ze si nan macko sadne nech skusi aj on a vobec nic aj jeho bratranec o rok starsi mu ukazoval ako peknec na nom sedi a tiez nic. .prosim poradte ako ste to riesili vy? 🙂 🙂 dakujem

alka221
17. feb 2013

mozno by si mohla vyskusat aj podsedak na zachod. 😉 nepises ci ste skusali aj to.. keby sa ti ho tam podari posadit, strc mu do ruk hned nieco na zabavenie, 😉
pokial si nechce na serbel ani sadnut a robi sceny, asi treba len pockat, to ho prejde.. my sme take obdobie mali tiez, teraz sme uz odplienkovany 🙂

danculik
17. feb 2013

toto iste teraz riesim aj ja☹ tiez sa nam to nedari, maly ked sa posadi na nocnik ako keby ho rezali ☹....ked je obleceny tak si v pohode sadne na nocnik a rehoce sa, ako nahle mu dam dole plienku, tak rev...skusala som aj s hrackami, dat nocnik pred telku, zaujat ho...ale nepomaha....normalne sa hadze o zem a proste tam nebude,,,neviete poradit nejaku fintu ako ho prinutit na nocnik?...aj ja budem povdacna...🙂

mamusak
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alka221
17. feb 2013

@danculik moj si tiez este velmi maly sadal na nocnik obleceny 😀 ale ja som ho nechala, az postupne sme zacali vyzliekat 😉

cerez
17. feb 2013

Môj sa tiež nekamarátil s nočníkom. Nechala som ho tak a dala som tomu čas. Nočník nebol v záchode ale pekne v izbe, nech si na jeho prítomnosť mohol zvyknúť. Jedného dňa zo srandy som si sadla na jeho nočník a syn na mňa škaredo pozrel a vyhodil ma z nočníka. Od toho dňa nemáme problém si sadnúť na nočník.
@kollarova

kollarova
autor
17. feb 2013

skusali sme aj sedak na zachod dokonca sme kupili aj viacej druhov nocnikov lebo sme si mysleli ze sa mu proste nepaci a nic,skusala som ho odplienkova tuz pred pol rokom a tiez robil to iste tak som si myslela ze to chce len cas a tak sme zacali skusat znova.on si nan nechce sadnut ani obleceny.nocnik mame jeden v obyvacke,jeden v deckej a jeden v zachode pre istotu.aj ja som sa nan uz posadila aj tatino a nic.skusali sme aj pred telkou s hrackami,citat knizku no proste vsetko co nas napadlo.problem je aj v tom ze drobec vobec nerozprava cize ani vypytat sa nevie,ale ked nieco od nas chce tak nam to uzaze potaha za ruku.chcela by som ho dat od septembra do skolky tak potrebujem aby uz nenosil plienocky lebo mi ho nevezmu. 🙂 🙂 dakujem vam za vase skusenosti a zazitky som fakt zufala beriem a vazim si akukolvek radu

kollarova
autor
17. feb 2013

@mamusak dakujem ale nechapem ako mi to pomoze odplienkovat

renatka100
17. feb 2013

Podla mna musis pocka kym mu to dojde. V lete bude idealny cas na to aby behal holy a neboj vtedy bude ako hrdina cikat do nocnika alebo zachodu prip aj do kanala a na kvetinky 🙂 ja by som tomunechala cas. Moja sa naucila presne tak v lete minuly rok nikto jej to neukazoval len jedneho dna uz odmietla plienku a chcel gatky. Teraz si pyta plienku len na kakanie s tym neviem co urobime ☹ ale v skolke ju to urcite odnaucia 🙂

cecil36
17. feb 2013

@renatka100 ale skolka nie je urcena na to, aby odnaucala deti od kakania do plienky. Keby to mali ucitelky robit 20 detom tak z toho zosaleju. Treba najst nejaku metodu co na dcerku zaberie😉

renatka100
17. feb 2013

@cecil36 v nasej skolke kam pojde od septembra podotykam sukromna ju odnaucia. Je tam na sedem deti jedna ucitelka 🙂
Ked si taka mudra tak tu metodu najdi, iba v kolektive sa dokaze dieta odnaucit od zlozvykov