Ako naučiť dieťa cikať vonku?

alex1983
26. júl 2014

Mladšia dcérka nevie cikať vonku a vždy sa pociká. Staršia sestrička jej to aj ukazovala ale nezabralo to. Nezaberá ani že ocikáme mravčeka, trávičku... Máte nejaké rady ktoré zaberú? 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alex1983
autor
26. júl 2014

@fidka79 Ale doma je pohoda a cika pekne na nocniku. Ale teraz by sme chceli chodit na vylety a nechcem aby som ju kazdu chvilku musela prezliekat 😝 Cez den jej plienku nedavame iba na spanok.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre
26. júl 2014

kamaratka to robievala tak, ze vsade so sebou nosievala serblik.. zas druha kamaratka, co ma syna - nosieva mu taky maly kyblik do ktoreho sa vycika kdekolvek..

moj syn sa naucil cikat najprv iba vonku, lebo serblik neznasal.. vzdy som mu vravela, ze treba ocikat travicku, a napodobnovala som hlas travy, ze akoze prosi, lebo je smadna 😀 potom tak rozpraval aj serblik a tak mu chodi davat pit uz pravidelne..

jana_eyre
26. júl 2014

@fidka79 inak ja do auta davam take tie plienky, co su ako nohavicky a vravim mu, ze su to slipky do auta.. ked zaspi, tak sa do nich vycika, inak ma pocit, ze to plienky nie su - je to trocha tensie..

alabama0011
26. júl 2014

@alex1983 my sme mali rovnaku situaciu.. Kupila som prenosny skladaci nocnik a bolo po probleme... Kupuju sa k nemu sacky a nocnik sa da pouzit aj ako redukcia, poskladas a mas.. Super vec!
Vytiahli sme ho vsade, kde bolo treba a bola velmi spokojna.. Teraz ma tri aj 3 mesiace a uz sa vie aj vonku bez nocnika..
http://www.detskyrajlili.sk/POTETTE-PLUS-2v1-ce...

januliku
27. júl 2014

@alex1983 Naša sa v začiatkoch tiež nevedela do trávy, aj keď si čupla, alebo som ju ja chytila, nedarilo sa jej vycikať. Tiež sme chodili asi 1,5m všade s nočníkom. Potom sa jej to raz podarilo (keď videla staršiu kamarátku) a od vtedy už nie je problém.

alex1983
autor
27. júl 2014

@jana_eyre musim jej aj ja vsetko porozpravat o travicke 😀 A zasa dam vonku cikat starsiu a mozno sa chytí

alex1983
autor
27. júl 2014

@alabama0011 toto som este nevidela 😉 Ale poviem Ti pravdu odradza ma cena a to ze ked sa naucila v poho starsia zvladne snad aj mladsia. Ale necham si toto ako poslednu moznost ak nic ine nezaberie. Vdaka za tip 🙂

alex1983
autor
27. júl 2014

@januliku no musim zasa zapojit starsiu sestricku a dat ju cikavat vonku, snad sa mala odblokuje a zacne cikať aj vonku a v nakup.centrach 😝

kiki68
27. júl 2014

ja som naucila kamoskinu malu, ta je navyse HFA,takze o to tazsie, cely cas to nezvladala a raz sme sa ocitli v dost napatej situacii, ostali sme na takej farme s konmi, zacala poriadna burka,jej mamina musela ist na chvilu mimo a teda vratit sa zase naspat po ceste zabralo cas. Samozrejme cez burku sa nedalo ist nikam,ostali sme v provizornych stajniach, okolo len pole. Mala,ze jej treba piskat, tak jej hovorim,ze pod tuto,kde boli koniky a oznackuj si to ako svoje uzemie, tak ako to robia oni a aj psy to tak robia. Tak na toto sa chytila, pekne sa vypisala a isli sme zase vedla,kde boli cisto a konom tam pilnikovali kopyta.
Teraz uz nema problem pisat vonku, jej mamina bola dost prekvapena, ze odkedy to vie,tak mala jej povedala,ze to je znackovanei teritoria a bolo vybavene 😉

alex1983
autor
29. júl 2014

@fidka79
@jana_eyre
@alabama0011
@januliku
@kiki68 Ahojte baby,idem sa Vám pochváliť že mala už cika v pohode aj vonku 😀 Vcera sme boli vonku a videla som ze jej treba, no vzdy ako som jej dala dole gatky a ze nech cika na travicku kricala nieeee 😝 Tak poslednykrat ako som ju davala som jej jemne capla na ritku, prosim nemyslite si ze som ju vybila, a cuduj sa svete zabralo to a ako sa vycikala som na nej videla taku úľavu , no a samozrejme sme tlieskali odušu 😀 😀 😀 A dnes uz v pohode vonku dala dole gatky a vycikala sa 😉 Som na nu taka pyšná ...

lauricka
29. júl 2014

@alex1983 noste si zo sebou cestovny nocnik

alex1983
autor
29. júl 2014

@lauricka prave som pisala ze uz v pohode cikame aj vonku 🙂 Ale vdaka za radu 😉