Ahojte skusene mamicky. Potrebujem radu ako mam dcerku motivovat na cikanie vonku bez toho aby som so sebou musela nosit nocnik 😀 Sama sa rozhodla ze bude bez plienocky a zatial sa nam to uspesne dari zhruba stvrty den. No ked sme vonku a poviem jej ze ci ide cikat ze ocikame travicku, chrobacika, sice povie ze ano ale nejde jej to 😝 Poradite nam?
🙂 nejlépe když nějakou kamarádku uvidí 🙂 od nás se tak naučila malá kamarádka 🙂 taky mamina musela všude tahat nočník a nebo prchat rychle domů, ale minule viděla naši malou vyzkoušela a šlo to 🙂 držíme palce!!!
Ja som mala s dcérou rovnaký problém, tak som ju nakoniec nechala, aby to až tak na ňu prišlo, že prestupovala z nohy na nohu a nakoniec bola nútená vycikať sa. A bolo jej srdečne jedno, či niečo ociká alebo nie 😅 Keď bolo fakt teplo, chodievala len v tričku, viacej si uvedomovala, že sa nemusí báť, keby sa pocikala. Musíš skúšať skôr niekde, kde ste sami, keby jej náhodou ušlo 😀
To príde. Sarah sa mi 1x vycikala asi po mesiaci. Už som začínala zháňať skladaci šerblík 😀
tak ja nosím nočník zo sebou všade 🙂 ale už je to lepšie ako na začiatku, jedna sa mi už vonku vyciká po tom čo videli jedno dievčatko vonku cikať do trávičky, druhá chce tiež keď vidí sestričku, ale nedarí sa, takže nočník to ešte nejaký čas istí..
Ako? Presviedcanim. Presne toto som riesila so synom pre rokom. Komplet odplienkovany bol v roku a pol, ale vsade som so sebou musela nosit nocnik. Ked sa vlani v maji oteplilo, tak som si povedala, ze prisiel cas. Presviedcala som, vysvetlovala som a potom sme stretli jedno dievcatko, ktore to dokazalo a mozno tvedy nastal ten zlom... Prve cikanie na travicku zacalo cca 2tyzdne zaciatku presviedcania, motivovania a inspirovania.
My sme bez plienky mesiac a vonku ju to baví viacej ako doma. Vonku nájdeme nejakého "chudáčika mravčeka" a ideme ho ocikať 😎 😎 😎 😎
ani mne nechce cikat vonku ☹ ☹ , asi budem musiet ten nocnik vziat
Tak nam sa to konecne podarilo dnes po skoro 4 mesiacoch. Doteraz cikal predtym ako siel von a potom ked sa vratil. Len posledne dni sa vonku moc napil, zo 2krat sa mi pocikal a to ho asi primalo k tomu, ze to predsa len skusi a ocikali sme dnes maly stromcek, aby narastol 😵
Nocnik by som so sebou nenosila, ak sa pyta doma, nauci sa aj vonku.
A urcite pomoze vidiet nejaku malu kamosku, ako cika vonku 🙂
Presne tak, presviedcanim.....my sme ocikavali mravceka, chrobacika, kvetinku, travicku, aby poriadne rastla 😀
jeeej nie som raritou ked moja mala vyvali spod kocika na pesej zone serbel 😀 😀 😀
ahoj alex, nie som skusena, ale mam dceru. tiez spociatku odmietala cikat vonku, avsak ja som odmietala nosit nocnik. takze kto z koho, ze ano? ona vydrzala. teda mam na mysli, ze drzala "cikanicku", az kym sme neprisli domov 😀 😀 totizto ja som jej davala plienku vonku. pytala sa mi cikat, vyzliekla som, dala nad travicku a nic. tak hovorim, vycikaj sa do plienky, teraz mozes, nemame ani zachod, ani nocnik, kludne sa vycikaj, to bude v poriadku....
no ona sa nevycikala. drzala az kym neprisla domov a hajde na nocnik. kebyze ho mam von, tak by ho asi chcela a ktovie, ako ju poznam, tazko by som ju od toho odnaucala. takto to urobila asi 3x. potom si uvedomila zrejme, ze jej je to nepohodlne, nosit to domov a zadrziavat, z nicoho nic sa mi na stvrty krat do travicky vycikala bez problemov, este z toho mala poriadnu srandu, takze u nas bol taky priebeh. 😉 😉 a inak pyta sa mi od cca 22.mesiaca, bez problemov, a vzdy vonku vydrzala. aj v zime. mala plienku, ale ani panovi pustit. proste len na ten nestastny nocnik doma. ale dnes som rada, aspon ju tak nemam naucenu, lebo ona ked si zvykne na nejaky "ritual", potom mi je velmi tazko ju od toho odnaucit 😅
my sme ocikávali kamienky, kvetinky, mravčeky 😀 😀 😀 tak ho to bavilo, že koľko krát aj každých 10 minút zo začiatku cikal 😅 😅 😅 😅 😅 😅 a potom si zvykol a bolo ok 😉 😉 😉 😉 😉
No my mame vyhodu asi vtom ze mame chlapca,vnutri sa pyta asi 3 mesiace ale von sme zacali chodit bez plienky az ked sa oteplilo.parkrat pri ocikavani travicky sa okvapkal a potom nechcel.doma chcel cikat po stojacky a do kyblikov,tak som zavala nosit pre istotu maly pladtovy poharik a ked mu to nejde alebo nechce,tak tam sa vycika hned.a uz sme mali aj prihodu z obchodneho centra,na zachod by sme nedobehli.
skusat skusat skusat 😉 na to ze je bez plienky zhruba 4. den, takze radsej pozvolna, postupne
(mne napr. prirovanie "ocikat chrobacika" pride dost negustiozne, este to aj hovorit dietatu) 😅