Mám syna 2,6 roka a chcela by som ho naučit na nočník dávam ho na nočník vždy ráno ale nikdy sa nevyciká a za 5 minút mokrá plienka keď ho chcem dať cez deň reve mi že nechce že on má plienku. Keď sa ho opýtam či nechce povie nie a starý rodičia povedali že od nového roka nebudú malemú kupovať plienky a s priaťeľom nemáme peniaze na zvyš. Prosím ak máte nejake tipy napíšte
@viestta moj sa zachodu boji doteraz 🙂 u nas len nocnik 🙂
este som zabudla ze ked sa vycika do nocnika tak tlieskat a tancovat a chvalit akoby ziskal rolu v Oscarovi 🙂
Nooo tak tu sa pripnem, moj ma 15m, na nocnik neposadzam, pretoze place a vzpiera sa.. mame stupienok a redukciu na wc, hra sa s tym, a ked ho aj posadim, tak zlieza, a to aj vidim ze este neobsedi... netraumatizujem ho, pockam do 1,5 r, alr potom ideme na to a vsetko co napíšete si budem pamatat 😊😊
U nas tiez nocnik nefungoval..kupila som take schodiky na wc co su spolu uz aj s tou redukciou a to zabralo.
@adeladulova ja som tiez skusala a naucil sa ked mal asi 2,5r..vtedy som zistila,ze proste kazde dieta ma iny cas..Samozrejme som chcela skor lebo ved deti to zvladaju a pocuvat moj/moja uz nema od roka..Ale neslo to a potom to zrazu slo same od seba,bez stresu a placu.
@beata_k ja som ho ako 18m davala rano cikat, vstal, dala. som dole. plenu, postavila. k nocniku a povedala zatlac, ale nechápal absolutne, ze pocas dna sa ma pytat... potom som dala pauzu od 20 do 23m, lebo mi nebolo dobre v prvom trimestri... a jedného dna pomohlo to, ze som nedala plienku, ale ani oblečenie, zacal curat uprostred izby a rychlo som podhodila nocnik, a ked videl, ze do neho cika, pochopil co chcem, hned v ten den bol odplienkovany... cize trebalo mu aj kus dozriet
@beata_k skús. Ja som dala plienku cez deň dole. Bola jeseň, chladno a bol naobliekany von, náhradné veci a nemal plienku. Na noc mal plienku. Naučil sa úplne prvý z 3 kamarátok čo sme boli a oni skúšali skôr posadzat, ale plienku von,plienku na cestu lebo nehoda, lebo zima...My sme to nakoniec dali na pána. Po mesiaci tusim šla plienka dole aj tá z noci. Je to o dôslednosťi. Nedat aj keď sa 10 x na deň pocika. Treba byť doma, žiadne výlety nič a dať si týždeň na odplienkovanie. Buď sa chytí alebo nie. Ak nie,nie je jeho čas. Deti zvyknú aj 2 a pol roka sa chytiť najskôr. Držím päste.
dat dole plienku a uz nikdy nedavat. MOjmu velmi vadilo ked sa pocikal a bol mokry a pochopil to behom tyzdna...Ani na noc nedavam a nestala sa mu nehoda vobec