Ako naučit chlapca na nočník?

janapaf
3. jan 2021

Mám syna 2,6 roka a chcela by som ho naučit na nočník dávam ho na nočník vždy ráno ale nikdy sa nevyciká a za 5 minút mokrá plienka keď ho chcem dať cez deň reve mi že nechce že on má plienku. Keď sa ho opýtam či nechce povie nie a starý rodičia povedali že od nového roka nebudú malemú kupovať plienky a s priaťeľom nemáme peniaze na zvyš. Prosím ak máte nejake tipy napíšte

bosorka2302
3. jan 2021

dat dole plienku a uz nikdy nedavat. MOjmu velmi vadilo ked sa pocikal a bol mokry a pochopil to behom tyzdna...Ani na noc nedavam a nestala sa mu nehoda vobec

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorka2302
3. jan 2021

@viestta moj sa zachodu boji doteraz 🙂 u nas len nocnik 🙂

bosorka2302
3. jan 2021

este som zabudla ze ked sa vycika do nocnika tak tlieskat a tancovat a chvalit akoby ziskal rolu v Oscarovi 🙂

nela6
3. jan 2021

@janapaf môj si nikdy na nocnik nesadol, naucila som ho postojacky, to hned zabralo

adeladulova
3. jan 2021

Nooo tak tu sa pripnem, moj ma 15m, na nocnik neposadzam, pretoze place a vzpiera sa.. mame stupienok a redukciu na wc, hra sa s tym, a ked ho aj posadim, tak zlieza, a to aj vidim ze este neobsedi... netraumatizujem ho, pockam do 1,5 r, alr potom ideme na to a vsetko co napíšete si budem pamatat 😊😊

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
enuliek
3. jan 2021

U nas tiez nocnik nefungoval..kupila som take schodiky na wc co su spolu uz aj s tou redukciou a to zabralo.

enuliek
3. jan 2021

@adeladulova ja som tiez skusala a naucil sa ked mal asi 2,5r..vtedy som zistila,ze proste kazde dieta ma iny cas..Samozrejme som chcela skor lebo ved deti to zvladaju a pocuvat moj/moja uz nema od roka..Ale neslo to a potom to zrazu slo same od seba,bez stresu a placu.

nela6
3. jan 2021

@beata_k ja som ho ako 18m davala rano cikat, vstal, dala. som dole. plenu, postavila. k nocniku a povedala zatlac, ale nechápal absolutne, ze pocas dna sa ma pytat... potom som dala pauzu od 20 do 23m, lebo mi nebolo dobre v prvom trimestri... a jedného dna pomohlo to, ze som nedala plienku, ale ani oblečenie, zacal curat uprostred izby a rychlo som podhodila nocnik, a ked videl, ze do neho cika, pochopil co chcem, hned v ten den bol odplienkovany... cize trebalo mu aj kus dozriet

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mily7
4. jan 2021

@beata_k skús. Ja som dala plienku cez deň dole. Bola jeseň, chladno a bol naobliekany von, náhradné veci a nemal plienku. Na noc mal plienku. Naučil sa úplne prvý z 3 kamarátok čo sme boli a oni skúšali skôr posadzat, ale plienku von,plienku na cestu lebo nehoda, lebo zima...My sme to nakoniec dali na pána. Po mesiaci tusim šla plienka dole aj tá z noci. Je to o dôslednosťi. Nedat aj keď sa 10 x na deň pocika. Treba byť doma, žiadne výlety nič a dať si týždeň na odplienkovanie. Buď sa chytí alebo nie. Ak nie,nie je jeho čas. Deti zvyknú aj 2 a pol roka sa chytiť najskôr. Držím päste.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz