Ako naučiť bábätko, aby cez deň bolo v postieľke?

zuzub
6. aug 2010

Ahojte, potrebujem poradiť, mám 3 mesačného chlapčeka a cca posledné dva týždne máme veľký problém, aby vydržal cez den v postieľke, nemyslím spinkať o to sa už ani nepokúšam... proste neviem, ale hned ako ho položím do postieľky spustí strašný plač, ktorý sa stupnuje a ja si neviem s ním rady, vedel sa tam pekne zahrať niekedy aj pol hodku hodku a teraz úplna hrôza.dávame ho občas aj do detského lehátka ale tam tiež dlho nevydrží.ticho je len ked je na rukách aj to v ploho cez pliecko ako pri odgrgnutí, ale ja ho takto celý den nosiť nemôžem 😖 máme aj nosič ale v tom sa mu tiež nepáči už fakt neviem čo s ním som už z toho unavená....
večer takýto problém nie je pekne ho uložíme do postieľky a on v pohode spinká.ďakujem za odpovede.

katarina822
6. aug 2010

ahoj skus ho dat na kobercek na zem na brusko pred neho nejake hracky. babetka sa menia raz plati to o tyz dva nieco ine chce zmenu .mozno nechce do postielky lebo vie ze v nej sa spinka a on nechce spinkat preto place. davaj ho do postielky len ked ma spat aby vedel ze v postielke sa spi ze hra sa bud v ohradke alebo na koberceku. skus to je moja rada

bambusko
6. aug 2010

postielka je na spanie, deti by sa tam nemali davat len tak 😒 jednak ich to metie a ak mas male dieta, comu inemu sa tolko potrebujes venovat? 😕 je prirodzene, ze chce byt s mamou, nie sam

atrami
6. aug 2010

Len skúšať 😉 Už mu možeš zavesiť nad postieľku nejaké hračky. Úplne stačí priaviazať -pevne- šnúrku a ponavliekať hrkálky. Už určite vníma. Na chvíľočku možeš dať aj do autosedačky alebo lehátka, aby na Teba videl. Ja som mala taký prútený košík a ten som presúvala podľa potreby.Už to nieje bábo, ktoré si doniesla z porodnice, jednoducho sa vyvíja a začína ho nudiť len ležať.

bashka
6. aug 2010

nosit nosit a nosit...nie odkladat

junovka
6. aug 2010

@zuzub ja som mladsiu stale len nosila a nosila, az som mala problemy s ramenom....ale prezila som to 🙂 , mala mi vyrastla na maleho certika a to nosenie mi teraz chyba 😉 Neboj nic, vsetko raz pominie a este ti to bude vsetko raz luto....a ako uz tu bolo spomenute, co inemu by si sa chcela venovat 😕

kaktusik007
6. aug 2010

@zuzub mam presne identicky problem... a uplne nesuhlasim s @bambusko - ako sorry, ale ked ti babatko nespi cez den a place ked lezi, tak je to o nervy a chcem vidiet kto vydrzi nosit 6 kil aspon 4 hodiny v kuse... pretoze tak dlho je moj hore a potom zaspi na 25 minut a opat to iste....

ale pomaha nam hracia deka, ktora sa da premenit na taku nizku ohradku - to mam na nizuckom stolceku a maleho premiestnujem z miesta na miesto v ramci bytu.... no a tak ho nastastie nosit stale nemusim, obcas vydrzi lezat tu v tomto s tym ze sa mu prihovaram a vidi na mna, nech robim cokolvek... je potom kludnejsi...

no a dufam, ze vyrastie z toho...
🙂

hathor1231
6. aug 2010

uzi si,ze chce byt pri tebe! potom bude zaujimat vse ine len nie ty lebo budes uz okukana 😀 mne to tiez mala robila, zijem v zahranici nikto kto by mi mohol pomoct,ale da sa to zvladnut 😉 a preslo ju to, teraz je mi luto,ze nechce byt pri mne a tulkat sa cely den 😅

vyuzi to,ze sa este nehybe,neuchodi ti. pouzi lehatko, v tom sa aj zahupe a nemusis nosit,alebo podlozku na hranie tak aby na teba videl. ked bude vacsie tak to bude tazsie,ver mi lebo ti len tak odlozene nebude 😀
casom si najdes sposob ako setrit cas,svoju energiu a nerobit zbytocne veci 😉
drzim vam palce 😉

martina46
6. aug 2010

@zuzub napadlo, mi, aky mas nosic, mozno by si mohla vyskusat satku na nosenie alebo nejaky z ergonomickych nosicov, myslim, ze manduca by mu uz mohla sediet 😉 mozno mu je len nepohodlne. u nas toto funguje na jednotku, ak si malu dostatocne ponosim, potom vydrzi byt aj chvilku sama vo svojom "hniezde na zemi. a tam, ked ma vidi vselico robit, to j tiez pre nu zaujimave, zabavi sa s tym a ide to proste nejako 😉
drzim palce, aby bolo spokojne babatko a j maminka 😉

jaaty
7. aug 2010

Kaktusik, presne to, čo písala bambusko, sa píše aj v mnohých múdrych knihách. Postieľka je na spanie a najlepšie na spanie v noci. Detičky potrebujú rozlíšiť spánok nočný, denný a samozrejme hru, resp. čas bdenia.
Naša Hanka je už veľká, ale v postieľke spala len v noci, prípadne cez deň, ak sme neboli z dôvodu zlého počasia vonku.
Cez deň bola buď so mnou v obývačke -na sedačke, v kuchyni v lehátku alebo v obývačke či svojej izbičke na zemi na hracej deke, prípadne pod hracou hrazdičkou atď....
Postieľka je na spanie a dieťatko môže plakať práve preto, lebo má pocit, že má ísť spať, hoci spať nechce.

pimpa
7. aug 2010

Aj ja som davala Paťka do postielky len na spinkanie. Ked plakaval, tak som ho nosila v nosici, nie v klokanke, z nej ma boleli krize. Treba slusit ergonomicky nosic, alebo satku, ked este je na nosic malicky. A tiez vela na deke sa hrat, spievat mu, hrkalky ukazovat. Ak sa ti zda ze place vela bez priciny, skus si to stopnut na hodinkach a ked je to len par stvrthodiniek denne, vraj je to normalne, ak myslis ze ma nejaky zdravotny problem, tak to treba riesit. Drzim palce

domeli
7. aug 2010

ja mám tiež 3 mesačnú dcérku a v postieľke ju zabaví kolotoč, potom zavesím farebný plyšový kvietok, s ktorým sa vyrozpráva, medzitým vytočí hlávku k medvedíkovi z hniezda okolo... No tiež nie vždy. Najradšej je v polohe, presne ako píšeš - s rukou na supermena na pleci a okukuje všetko. No domnievam sa, že je to typické - obkukovať všetko z bezepčia maminho či ockovho náručia. Je to fuška, hlavne keď naša má cez 7 kg, ale taká ľúbezná fuška 🙂
Takže, rozmýšľam: začneme chodiť do posilňovne, nech nám tie detičky naše ruky unesú? 😀

sharmana
7. aug 2010

@zuzub ja musím tiež malú občas nosievat na ramene, presne ako ty opisuješ, vtedy sa detičkám asi lepšie pozerá cez plecko... aj moja je velmi zvedavá a rada okukuje, čo je v miestnosti... detičky asi nebaví len ležkat na chrbátiku a pozerat na strop.... s chrbtom je to pravda, aj mna velmi bolí z nosenia, ale ja malú dávam aj na deku, nadkloním sa nad nu a spievam jej, rozprávam sa s nou, nechám ju vyrozprávat... niekedy ju dám do sedačky, zavesím hračky, , ale tiež tam dlho nevydrží... skús s ním viacej cvičiť, s nožičkami, ručičkami, poloha na bruško, zdvíhat za ručičky do polosedu, aspon moju dcérku to unaví a potom sa jej chce spinkat v postielke... sem tam ju položím na gauč tak, aby videla na tv, a ju to tiež na chvílku zabaví, alebo jej na bok postielky dám bábiku, ona sa s nou rozpráva 🙂 ..... myslím že všetko chce len čas a tak ako tu niekto písal, potom to prejde, deti začnú sediet, lozit a už sa zabavia 😉

annie13
7. aug 2010

aj nam radili do postielky davat len spinkat v noci nie cez den a ani hravat sa tam, dietatko potom nevie rozdiel medzi dnom a nocou a bude malo spinkat v noci s castymi prestavkami
cez den sme bud na gauci, alebo v lehatku FP alebo hojdacke, alebo na podlozke na zemi
spinkava v hojdacke alebo na gauci alebo nasej manzelskej postielke ale cez v postielke urcite nie
kresielko to sa mi velmi osvedcilo pri obidvoch
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6712957&tab=5
hojdacku sme kupili az pri dcere a bola to ta najlepsia investicia kupili sme uz pouzitu takze to nebolo tak vela
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8935851&tab=3
podlozka na podlahu zaujmava aj funkcna
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8230111

pipatko
7. aug 2010

Ahojte, bambusko tebe sa to vravi, ale ja viem o com zuzub hovori..ja mam 6 mesacneho syna, ktory ma nieco vyse 8 kil a tiez chce byt len s mamou. Takze aj na WC chodime spolu, vsetko robim len jednou rukou, lebo v druhej drzim maleho. Keby som nemala mamku, tak umriem od hladu, lebo pri malom nic nespravim a keby som nemala takeho uzasneho muza, tak sa zahrabeme v spine. No a to ani nehovorim o tom, ako ma vecer boli cely "clovek".....tymto vsetkym chcem povedat, ze : ANO, milujem svoje dieta nadovsetko, ANOchcem byt cely den s nim a venovat sa len jemu, ANO chcem aby bol moj maly maznacik a stale bol len so mnou ALE aspon na WC chcem chodit sama...preto keby aspon par minut denne chcel chvilocku polezat, trebars aj v postielke, bola by som spokojna....

klaudia74
8. aug 2010

Všetky, ktore sa stazujete, ze Vam ide odpadnut ruka z nosenia 6-8 kiloveho dietata, pisete ze ho nosite na rukach... Ale pozor, je obrovsky, priam neopisatelny rozdiel medzi nosenim na rukach a v satke ci ergonomickom nosici (nie klokanke)! Pisem to z vlastnej skusenosti a radim kazdej, aby ste to vyskusali a uvidite... 8 kg dieta sa v pohode da nosit 4-6 hodin denne bez toho, aby ste to vobec citili - ak mate vhodny nosic, vaha je tak perfektne rozlozena, ze nezatazuje ramena ani chrbticu.
Ja som takto vysavala, varila, chodila do obchodu ci na prechadzky a boli sme obidvaja nadovsetko spokojni 🙂
Takze netreba sa nosenia bat, treba vyskusat dobry nosic a uzivat si to so svojim dietatom, lebo to strasne rychlo uleti a bude po noseni. 😉

lottys
8. aug 2010

Tak u nás nekonečné nosenie vyriešilo kresielko, čo napísala "annie13". Po byte sme odvtedy chodili a prekladali kresielko a postupne si malý na to zvykol.

imfka
9. aug 2010

Postielku jednoznacne len na spanie, lebo dietatko cim dalej tym viac vnima a potom si bude pliest postielku s priestorom na hranie a budes mat problem, ze sa bude chciet hrat, ked ma spat (ked uz bude vacsie).
Ja som mala taky isty problem s nasou malou a riesili sme to striedanim ... lezala vedla mna na deke a hrali sme sa, ked sa jej prestalo pacit, nosila som ju v satke a ked uz vedela drzat hlavicku sama, tak v ergonomickom nosici (klokanky ti znicia chrbat, ja som trpela uz po 10 minutach a ergonosic necitim ani po 4 hodinach). Okrem toho sme mali vybracne kresielko a aj hojdacku Fisherprice (dostali sme od svagrinej) a vsetko to sme striedali. Niekedy vydrzala dlhsie nenosena, niekedy som ju zas nosila hodiny (vysavala, varila, prala s nou ... ona to miluje este dnes, ked ma 11 mesiacov byt v nosici, ked vysavam). Ja viem, ze to nie je lahke a niekedy by som rada porobila veci bez nej, ale vzdy si pripomeniem, ze kazde objatie si mam cenit a tu jej blizkost si vychutnat, kym ju mam, lebo to sa nikdy nevrati.
Ergonosice su super vec a vydrzia ovela dlhsie ako klokanky. My mame Liliputi. Je lacnejsi ako Manduca a mne sa zdal aj maksi okolo noziciek a nelutujem, ze sme ho kupili. Mala v nom aj zaspala, ked sme boli na ture. Tak spokojne vyzerala a celu turu ani nepipla a to sa normalne nezastavi co sa tyka rozpravania, ci lozenia. Vazi 10, 5 kg a necitila som ziadnu zataz ci bolest ani po 5 hodinach nosenia ... len nohy ma boleli od chodenia 😀

denisamarek
9. aug 2010

ja davam svojho 3 mesacneho syna do postielky len na noc. Aby sa naucil rozdiel medzi nocou a dnom. Cez den spi bud v kociku, alebo na nasej posteli. A neviem ci je to tym, ale ja vobec nemam s nim problem v noci. Naje sa, odgrgne si, dam ho do postielky a spi.

jana776
9. aug 2010

Ahoj, nasa malicka chcela tiez iba byt na rukach, v kresielku 2 min, v manduce a satke iba vonku (ale to zase aj hodiny), na zemi chvilocku, tak som nosila a nosila a nosila. Neboj, za par tyzdnov si zvyknes, mne to teraz uz ani nepride narocne nosit 9kg dieta. A samozrejme cim je starsia tym dlhsie vydrzi bez maminho narucia, uz sa stane ze je ochotna byt na zemi aj 20 min v kuse 🙂
Takze ja by som ti poradila nosit nosit a skusit si to uzivat, take vypracovane ruky uz nikdy nebudes mat 😀 A to spokojne babo za to stoji...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz