Ahojte mamičky.
Ako naučiť môjho 9-mesačného synčeka piť? Je stále kojený, ale mliečka už mám menej, takže sa z neho veľmi nenapije. Cicušku mu dávam už len na uspávanie. Fľašku odmieta úplne, rovnako aj cumlík. Máme pohárik s tvrdým "náustkom" a z neho pije len k raňajkám, potom nechce. Inak cez deň nevypije takmer nič Už som skúšala kadejaké metódy, nádoby. NIČ!
Som zúfalá a bojím sa aby to nedopadlo zle. Viem že voda je dôležitejšia ako jedlo. Sama denne vypijem aj 2l.
Ďakujem za každý nápad
Moja pije z obycajneho pohara od cca 6 mesiacov. Ked nechce pit, tak si odpijem z pohara najskor ja a kedze ona chce robit vsetko co aj my s muzom tak opakuje aj pitie 😉 ale ked uz nic nezabera tak mam v zalohe striekacku to je najvacsia sranda pre nu 😀 ale to je teda ozaj krajne riesenie
@orien Moja 8-mesacna sa naucila sama pit z pohara. Stacil k tomu plastovy poharik s vodou, veliky uterak a trpezlivost. Nechala som ju samu pit v strede obyvacky, samozrejme, ze bola kompletne mokra, ale za 2 dni uz toho bolo ovela menej a po tyzdni vedela sama suverenne pit. A aj ju to samozrejme velmi bavilo.
Pri starsej som bola (nezmyselne) uzkostliva, takze ta pila najprv z flasky s tym nekvapkajucim naustkom (z mineralky Rajec). Potom si raz uzurpila potajme pohar, ked som sa nepozerala, zacala z neho pit (a vylievat 😀 ) a mne az potom docvaklo, ze sa to inak nenauci.
Moj tiez odmieta vodu a to ma 1r. ALE, zistila som, ze ked pijem ja (pijem z flasky s tym nekvapkajucim naustkom), tak pride za mnou, ze chce aj on. Samozrejme z tej istej flase ako ja. Tak mu davam aspon tak 🙂 Kedze tu vodicku este nevie potiahnut sam, tak mu vzdy stlacim flasku, to mu strekne do ust a pre neho to je strasna sranda 😀 a ja som spokojna, ze aspon co-to vypije 🙂
môj synček do 8 mesiaca skoro vôbec nič nechcel piť .. bola som s toho nešťastná vyskúšali sme všeličo ale nič nepomáhalo .... jedného dňa sme išli von a zabudli sme doma fľašku s čajom malý vrieskal nevedela som čo s ním tak som kúpila v potravinách obyčajný jahodový džusik v krabičke ... a potom mi to doplo ako sa s toho napije keď nevie piť zo slamky dala som mu slamku do úst a ukazovala mu ako sa zo slamky pije jasné že mu to na prvý krát neišlo tak som mu krabičku stláčala a on pomaličky cuckal až som kúpila domov slámky a učili sme sa to : 😀 😀 😀 trvalo nám to 2 dni potom sme sa to naučili kúpili AVENT pohárik zo slamkou a odvtedy problém s pitím nemáme 😀 😀 😀 Teraz máme 11 mesiacov a vypije 2-3 tie poháriky čaju džúsu čo mu tam dáme 😀 😀 😀 Tak skúste ho naučiť piť zo slamky 😉 😉 😉 veľa šťastia 🙂 🙂
To aj mna zaujima. Mame 8 mesiacov, dojcena na poziadanie...uz som skusala lyzicky, srkalku, poharik a nic...obcas sa trochu napije,ale to je nic. A teraz dokonca nechce ani papat...len jogurt.