Ako naučiť 9 mesačné dieťa piť?

orien
7. mar 2014

Ahojte mamičky.
Ako naučiť môjho 9-mesačného synčeka piť? Je stále kojený, ale mliečka už mám menej, takže sa z neho veľmi nenapije. Cicušku mu dávam už len na uspávanie. Fľašku odmieta úplne, rovnako aj cumlík. Máme pohárik s tvrdým "náustkom" a z neho pije len k raňajkám, potom nechce. Inak cez deň nevypije takmer nič Už som skúšala kadejaké metódy, nádoby. NIČ!
Som zúfalá a bojím sa aby to nedopadlo zle. Viem že voda je dôležitejšia ako jedlo. Sama denne vypijem aj 2l.
Ďakujem za každý nápad

ganesh
7. mar 2014

To aj mna zaujima. Mame 8 mesiacov, dojcena na poziadanie...uz som skusala lyzicky, srkalku, poharik a nic...obcas sa trochu napije,ale to je nic. A teraz dokonca nechce ani papat...len jogurt.

rory88
7. mar 2014

Moja pije z obycajneho pohara od cca 6 mesiacov. Ked nechce pit, tak si odpijem z pohara najskor ja a kedze ona chce robit vsetko co aj my s muzom tak opakuje aj pitie 😉 ale ked uz nic nezabera tak mam v zalohe striekacku to je najvacsia sranda pre nu 😀 ale to je teda ozaj krajne riesenie

bosoriak
7. mar 2014

@orien Moja 8-mesacna sa naucila sama pit z pohara. Stacil k tomu plastovy poharik s vodou, veliky uterak a trpezlivost. Nechala som ju samu pit v strede obyvacky, samozrejme, ze bola kompletne mokra, ale za 2 dni uz toho bolo ovela menej a po tyzdni vedela sama suverenne pit. A aj ju to samozrejme velmi bavilo.

Pri starsej som bola (nezmyselne) uzkostliva, takze ta pila najprv z flasky s tym nekvapkajucim naustkom (z mineralky Rajec). Potom si raz uzurpila potajme pohar, ked som sa nepozerala, zacala z neho pit (a vylievat 😀 ) a mne az potom docvaklo, ze sa to inak nenauci.

aliza
7. mar 2014

@orien nemusis sa strachovat, aj par kvapiek zatial staci, hlavne, ze pije vodu a nie caje. Treba stale ponukat, najma po jedle, nevadi, ze viac vylieva kade tade. Treba byt trpezlivy a ono to pojde, len ponukaj a nedavaj ziadne ochutene nahrady, najma nie do flasky.

marylis
7. mar 2014

Moj tiez odmieta vodu a to ma 1r. ALE, zistila som, ze ked pijem ja (pijem z flasky s tym nekvapkajucim naustkom), tak pride za mnou, ze chce aj on. Samozrejme z tej istej flase ako ja. Tak mu davam aspon tak 🙂 Kedze tu vodicku este nevie potiahnut sam, tak mu vzdy stlacim flasku, to mu strekne do ust a pre neho to je strasna sranda 😀 a ja som spokojna, ze aspon co-to vypije 🙂

dankaajanko
19. apr 2015

môj synček do 8 mesiaca skoro vôbec nič nechcel piť .. bola som s toho nešťastná vyskúšali sme všeličo ale nič nepomáhalo .... jedného dňa sme išli von a zabudli sme doma fľašku s čajom malý vrieskal nevedela som čo s ním tak som kúpila v potravinách obyčajný jahodový džusik v krabičke ... a potom mi to doplo ako sa s toho napije keď nevie piť zo slamky dala som mu slamku do úst a ukazovala mu ako sa zo slamky pije jasné že mu to na prvý krát neišlo tak som mu krabičku stláčala a on pomaličky cuckal až som kúpila domov slámky a učili sme sa to : 😀 😀 😀 trvalo nám to 2 dni potom sme sa to naučili kúpili AVENT pohárik zo slamkou a odvtedy problém s pitím nemáme 😀 😀 😀 Teraz máme 11 mesiacov a vypije 2-3 tie poháriky čaju džúsu čo mu tam dáme 😀 😀 😀 Tak skúste ho naučiť piť zo slamky 😉 😉 😉 veľa šťastia 🙂 🙂