Ako naučiť 8 mesačnú na fľašu?

sona06
27. mar 2019

Poprosim o akekolvek rady, lebo sme uz zufali.
Mam 8 mesacnu dcerku, plne kojenu, nechce ani dudle dulat. Nahle som velmi vazne ochorela, asi mi budu musiet dat aj lieky, pre ktore nebudem moct kojit. Skusali sme flasu, mlieko bebu ale ani za svet. Skusa to manzel, mama, kamoska... Ja nemozem, lebo na mna sa hned otaca za prsom. Momentalne je to uz v takom stadiu ze vidi flasu uz je nervozna, hryzie do dudla a dnes sa az od nervov povracala. Vrieska, uplne hysaky chyta.
Vymenime este mlieko, mame nutrilon ale uz ozaj neviem ako s nou. Dudel ma aj od aventu ten akoze podobny bradavke..
Viete mi prosim dat este nejake rady?

naty1511
27. mar 2019

@sona06 Ahoj, my sme začínali tak že sme najskôr na dudel dali trošičku džemu na špičku, s tým sa rýchlo skamarátil tak sme pár krát opakovali a potom dali džem aj na dudel s fľašky a rozdiel sii ani nevšimol. Najskôr vycuckal džem a potom začal ťahať z fľašky. My sme teda nedávali nutrilon ale vodičku kedže sme často štikútali a voda problém rýchlo odstránila. Za pokus nič nedáte. Nášmu sladké veľmiii chutilo takže finta vyšla na 100%. Aj kamoška tak naučila malú na fľašku s čajom 🙂 Možno že malá vám to “nezožerie” keď spomínate že už fľašu nechce anii vidieť 😬

ukulela
27. mar 2019

@sona06 ako davate prikrmy? V 8 mesiacov este jeden, ci uz dva denne? lyzickou? okrem mlieka nepisje nic ine - vodu/caj?
moji (starsi aj mladsi - plne dojceni, na UM len ked som bola chora/v nemocnici) v pohode tolerovali Avenr Natur flasky a cumle. Ak tebe nie, mozno by som skusila to mlieko davat lyzickou ... na ten cuckaci poharik je asi este mala. Tak len tu lyzicku ... a potom - z flasky nevypije ani odsate tvoje? ak jej prekaza chut, tak by sa mozno na MM naucila na flasku a potom by "pretrpela" aj UM.
A teda ak by to UM uplne odmietala, resp vypila len malo, tak dat viac prikrmov. a pokusit sa - ak je este cas - daco naodsavat do mraznicky.
drzim palce, moj mal 10 dni, ked som ho musela tyzden nechat na UM kvoli mojej chorobe a liekom - myslela som, ze sa zblaznim, ale prezili sme v pohode.

saskia_98
27. mar 2019

@sona06 ja mam dieta od zaciatku na um no z avent fľaše mi zvracal. Skusila som tommee tippee a super. A vela zien v mojom okoli nadava na avent flase co im deti z toho grcaju.. No drzim palce nech to zvladnete nejako.

ukulela
27. mar 2019

@saskia_98 ja by som to nepausalizovala - u nas je avent najlepsi, maly mi z neho plynulo presiel na prsnik, neodmietal sat. zalezi aj na cumliku, na velkosti otvoru, ... ja som so znackou avent spokojna, ale je fajn, ze si vedela poradit alternativu.

jaja23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristina2412
27. mar 2019

@sona06 tiež mám skoro 8 mesačnú,kojenu, fľaša a dudel u nás nehrozi. Vyskúšali sme všetky typy fliaš,žiadnu nechcela. Zachránil nás až pohár s naustkom ktorý bol súčasťou jedálenského setu žirafa Sophie. Ten naustok je tvrdý čiže ju nebavi do neho kusat. Stale ho máme so sebou,nemá ani kryt ale z ničoho ineho pit nechce. Akurat hľadám niečo podobné v cestovnej verzii. Podobné poháre som videla v DM.

sona06
autor
27. mar 2019

@naty1511skusim takto ju pomaly naucit.. Super napad! Dakujem

sona06
autor
27. mar 2019

@ukulela prikrmy momentalne trochu bojkotuje, co nam teda nepomaha v situaci.. Vodu pije cez taky sosak co ma avent. Len na to sa tiez niekedy neda uplne spolahnut, ma z toho super zabavu nasosat sa plne usta a potom to vysplechnut. Ked chce ale vie z toho pit pekne.aj to som rozmyslala ze jej dam z dadial, uvidim.. Asi skor zacnem davat umele lyzickou nech sa zoznami s novymi chutami
aj to mm cez flasu..
Super, dakujem pekne za napady

sona06
autor
27. mar 2019

@saskia_98 dakujem vam