Ahojte dcéra bude mat o týždeň 7 rokov avšak veľký problém máme s písmenom R máte nejaké typy ako sa ro naučiť ?:(
@katika1811 v kníhkupectve boli omaľovánky pre deti, ktoré chodia k logopédovi kvôli výslovnosti, nepoviem ti ako sa volajú,ale predavačka bude vedieť keď jej vysvetlíš, my sme si maľovali a popritom trénovali, dávali sme aj prst do úst, pod jazyk a všade kde sa nachádza R treba ho nahradit TD, príklad Mirka=mitdka, traktor=ttdaktotd(najskôr by som ale začala s jednochuchšímí slovami kde je R iba na začiatku slova alebo na konci slova...k logopedičke ste sa nedostali???Inak je to záhul, ja som chodila k logopedičke až rok, ale naučila sa do 6rokov, krásne rozpráva R.
Sestra chodí s malou k logopedicke presne kvôli r a l. Vraj najhoršie čo môže byť, je dieťa učiť doma.
majú ich ešte
https://www.megaknihy.sk/odborna-naucna/3918474...
@bale1rinka toto je fajn, ale ona potrebuje vidieť techniku ako používať jazyk, kde ho uložiť
Súhlas s
@lucia13022023
@pribinak to musí na logopédiu...pýtala som sa jej.
@katika1811 moja nevedela tiež l a r, chodili sme k logopedicke, ale r jej vyskočilo samé (bol práve covid a málokedy sme sa k nej dostali, takže sme veľa čítali a naučila sa prakticky sama) väčší problém bol s l
Išla by som k logopedicke
My sne ju naučili na" ryba rak dedo durak " ani neviem kto mi to poradil ale fungovalo to raz dva 🤗🤗🤗
Moja ma 4,5 roka a tiez nevie povedat R, ale vybavujeme logopedicku, lebo ju nenecham tak ist do skoly 🙈 takze odpoved na tvoju otazku je, ze uz davno to mal riesit logoped a od nej/neho dostanete aj cvicenia na doma.
Zamieňa to R alebo ráčkuje?
Určte logopéd. (Podľa mňa na R nemusi byť vyslovene klinik tych je malo,stačí špeciálny pedagóg so štátnicou z logo, aj keď oficiálne by sme nemali).
My sme chodili rok na logopédiu, termín vždy raz do mesiaca a nič. Našla som potom toto video
https://www.youtube.com/watch?v=xsMRQaQ6nsA
a za 2 týždne sa naučila to, čo sa za rok nenaučila s logopedičkou. Nepovie ho ešte samostatne, ale po niektorých písmenkách ho povie už pekne.
@lucy_ms ďakujem vyskusam toto video snáď sa nám podarí :( lebo som nešťastná ztoho
@katika1811 Vzhľadom na vek predpokladám, že k logopedičke chodíte. Čo ona nato? Ak nie si spokojná s prístupom, tak skus vyhľadať inú logopedicku, hoci vieme aké sú tam čakačky 😔
Moja má 4 a pol roka, tiež nevie r, tiež sa rozhliadam po logopedičke, keďže skôr ako za 6 mesiacov termín nebude. Skúšame snáď všetky cvičenia na nete, no 0 bodov.
@katika1811 Ahoj ja mam to isté so synom. Aj logopedička bola, jedna druhá a nič. Teraz má už 8 rokov a konečne sa mu to darí vyslovovať čím viac.
Najviac mu pomohlo skúšať slová s dlhým ŕ. Zamŕza, vŕzga ale naozaj že každý deň a vždy opravovať nech sa snaží povedať správne slovo.
Urcite logoped. Ten zisti ci vie spravne vyslovit pismenko L. Ak nevie, s R ma problem. Logopedicky na seba nadvazuju. Tak isto ty nemusis pocut ale moze mat problem so sykavkami ( niekedy to suvisi). Spolahni sa na odbornika,ktory vas spravne navedie a vysvetli ti ako s dcerou vyslovnost trenovat.
no v 7r by si nemala byt nestastna z toho, ale uz tak pred rokom, rokom a pol si mala byt u logopeda... toto sa riesi uz v skolke/predskolskej triede.
Logoped sa porozprava s dietatom, da mu cvicenia, povie ako doma trenovat a dieta sa nauci samo, len musi vediet oc ma robit s jazykom. Deti sa to podla nasej najlepsie naucia vrcanim a tak, na wcku :DDD a moja sa to tiez tak naucila, jej sa tie slovicka a trenovanie a tak nechcelo robit doma, vobec sme netrenovali s papierikom...
@zuzikak chodil logoped so škôlky tam sa naucila pekne povedať r aj c aj iné len to r 🤦🏼♀️
@simca06022011 v skolke chodila na logopediu tam sa naucila pekne vravieť l aj ostatné lwn to l ona ma aj dosť veľkú medzeru medzi prednými zúbkami a myslím aj že tým jej to teosku bráni v správnej výslovnosti
Nám pomohlo keď som ho pravidelne upozorňovala a nútila opakovať správne. Syn hovoril zadné R, tiež mal až sedem rokov keď sa naučil hovoriť R. Chodili sme aj k logopedicke, ale hlavne treba doma trénovať.
Mas 7r dieta a ty si sa s nim neunuvala ani normalne k logopedovi chodit? Vazne si myslis, ze stacila nejaka navsteva logopeda v skolke? Ak nechodila na logopedicku skolku, tak to bolo absolutne nedostatocne. Fakt nerozumiem na co rodicia cakaju? Uz si mala chodit k logopedovi davno. Teraz si uz len intenzivnu terapiu zaplat.
@katika1811 jej zubar vas neposlal kvoli tej medzere na celustnu ortopediu? Ak je to hlavny problem vo vyslovnosti, treba to conajskor riesit.
Najprv vyhladat logopeda.
@katika1811 k logopedicke nechodí?