Prosim poradte ako? Cez den ked spi plienku nepotrebuje. Ale vecer musi mat - boji sa ze sa pocura a bude mat vsetko mokre. Aj som jej dala nepremokavu plachtu, vysvetlujem - ze sa nic nestane, ved pracku mame. Stale vysvetlujem, ukazujem, nikdy som nekricala. Najnovsie jej davam plienky co sa mi zvysili pri druhom babatku 3-6kg uplne malicke, tlaci ju to na bokoch - lebo su male, chcem aby jej to vadilo, aby tu plienku vyhodila ---ona to vobec neriesi...Pri posteli ma nocnik - stale jej hovorim nech si plienku da dole a nech sa vycura tam.....nic nepomaha. Co robit?
Ahoj..no moja staršia dcéra bola to isté..Mala ju na noc až do 4 rokov..potom už pribúdali noci v suchu..A mladšia od dvoch rokov je bez aj cez deň aj v noci..
Ale postupom času, som zistila, že na staršiu malo vplyv aj to, že mala veľkú nosnú mandľu..A to u nej spôsobovalo to, že v noci zle spala, nemohla dýchať a tým pádom vlastne jej to narušovalo vývin mozgu..a veciam s tým súvisiacim..
Píšem to úplne ako "blbec"..ospravedlňujem sa ľuďom, ktorí tomu rozumejú..Ale myslím, že podstatu som napísala..
Takže keď bola ako 3,5 ročná na vybratie mandle, tak potom sa to všetko začalo upravovať..
Ja by som jej tú plienku na noc nechala - netreba to zbytočne siliť, keď sa bojí spinkať bez nej. Veď sa nič nestane. Ale snažila by som sa, aby plienka čo najčastejšie ostala suchá - teda pred spaním už nepiť a stále ju dať ešte pred spinkaním vypiškať. Keď viackrát uvidí, že plienočku má suchú a nepopiškáva sa, sama pochopí, že ju nepotrebuje 🙂
nijako na to musi jednoducho dieta dospiet, urychlit sa to neda,akurat mozes vyvolat fobiu,moja ma 5 od 2 r.uplne bez plienok,ale na noc sa nam obcas zadari pocikat sa ked tvrdsie zaspi,1 plienka ma predsa nezabije ...
Naša mala tiež plienku na noc do 3r a 10m. Potom z noci na noc ostala plienka suchá , ešte 2 týždne ju chcela pre istotu a potom ju sama dala preč. Takže moja rada je- nesiliť, príde to samo
Aj ja som si myslela ze sa tej nocnej plienkky nikdy nezbavime ale nejako to prislo samo. Parkrat som jej ju zabudla dat a zistila som az v noci ze ju nema ked som ju isla dat vycikat na zachod. no a potom zacala chodit do skolky a odvtedy plienku nechcela vidiet ani na obrazku, povedala, ze to je trapas a ze take velke deti ako ona uz nesmu mat plienku, tak som sa tesila, u nas to vyriesila skolka 🙂
pred spanim nech nepije, aby jej v noci netrebalo piškať, a neskúšala si jej ju dať dole keď už tvrdo spí - počas spánku? Ak by sa to podarilo a ráno by sa zobudila bez plienočky by si ju pochválila a môžno aj ona by sa osmelila ak by sa každé ráno zobudila bez plienočky. Nech zaspáva s ňou a ráno je už bez..držím palce... 😉